ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 25 005
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте. Някоя от вас има ли бебешка люлка. Оставяте ли бебчетата си да спят там и по колко време ги поставяте на седалката общо. От неделя имам бебешка люлка и малката е спокойна в нея, има и легнала позиция на седалката, но в интернет пише, че люлките не са добро решение за спане.

Някой пита за бебешкото ако. Има статии в интернет със снимки. преди време и аз се интересувах от темата и прочетох една. Главното е, че консистенцията на акото зависи от вида на храната. И възрастни на течна диета имат течни акота, това последното го знам от практика хаха.

# 526
Вижте дали люлката е изрично одобрена за сън. Ако не е - не оставяйте бебето там без надзор

# 527
Аз понякога го оставям да спи в шезлонга. Слагам предната част върху навито одеало или нещо подобно, за да е по- легнал. Не с препоръчва да спят в люлки, шезлонги и т.н., защото главата е наведена напред и може да затрудни дишането

# 528
Каква козметика използвате за вашите бебенца? Препоръчаха ми на Hipp, дали има доволни от нея?

# 529
Каква козметика използвате за вашите бебенца? Препоръчаха ми на Hipp, дали има доволни от нея?

Аз бях взела всичко на Мустела, доволна съм.
На Хип използвам олиото, масажирам я с него след баня, препоръчвам с две ръце.
На Бебо също са им много добри продуктите, също препоръчвам.

# 530
+ 1 за олиото на Хип, ползвам и душгела

# 531
  • София
Здравейте,  чета ви редовно,  основно по нощите, когато се цедя.
Да ви питам,  вие как се чувствате след раждането?
Аз бях със секцио,  имах лохии около 40 дена. После след около седмица ми дойде цикълът. Сега,  когато се предполага че съм в овулация имам някакво зацапване.
Свалих всички килограми от бременността,  но искам още малко. Коремче имам,  нося колан нередовно. Кожата ми е суха, та знае ли се и се мажа с Nivea тялото, лицето с други кремове,
които ползвах и преди. Излязоха ми някакви дребни пъпчици, основно по гърба, отврат като се пипна.
Оплаках се😌

# 532
И аз съм доволна от всичко на Мустела. Пробвах някои неща на Бебо, но не са ми удобни опаковките им, както и олиото не е толкова мазно.

Аз още съм си болна и сама с двете деца общо взето 24/7. ММ се прибира само да спи и пак излиза… знам, че и на него не му е приятно да работи толкова до късно, обаче ме дразни, че хем той ме разболя с този гаден вирус, хем сега не се вясва вкъщи. Притеснявам се постоянно за бебето, че сега остава само и той да се разболее. А и голямото дете е на антибиотик до петък и точно се оправи и май ще де разболява пак с новия вирус, гърлото я боли. Просто не знам вече, много ми е криво и имам нужда да се оплача.

# 533
Ние ползваме само A-Derma. Кожата на бебка в началото се лющеше и дори Hipp не ни помогна. Първото ни беше на Бочко и само ставаше по-зле. Единствено при смяна на памперса ползваме и павловича мас. Всичко друго - къпане, масажи, ала бала, е с A-Derma.

Нашата я оставяме да си спи в люлката/шезлонга. Естествено, спи макс час там, не е като да спи 8 часа или нещо такова.

Минахме някакви ваксини, нищо ѝ няма на малката. Само излишно купувахме Панадол, за всеки случай.

# 534
И аз съм доволна от всичко на Мустела. Пробвах някои неща на Бебо, но не са ми удобни опаковките им, както и олиото не е толкова мазно.

Аз още съм си болна и сама с двете деца общо взето 24/7. ММ се прибира само да спи и пак излиза… знам, че и на него не му е приятно да работи толкова до късно, обаче ме дразни, че хем той ме разболя с този гаден вирус, хем сега не се вясва вкъщи. Притеснявам се постоянно за бебето, че сега остава само и той да се разболее. А и голямото дете е на антибиотик до петък и точно се оправи и май ще де разболява пак с новия вирус, гърлото я боли. Просто не знам вече, много ми е криво и имам нужда да се оплача.

Напълно те разбирам. 2 антибиотика пих по време на брем., изкарах и този опасния вирус за бременни..Докато раждах и след това бяхме пак всички болни, бебето 2 сед. новородено с хрема. Сега пак бяхме болни всички вкл. и бебето. Все съм на аптеката. ММ е до полунощ почти на работа! Нямам вече сили.
Сега уж сме ок и утре първа ваксина. Притеснявам се да няма реакции и темп.

Козметика -  всичко на Мустела, също Бепантен, взех и един душ гел на Бочко.

# 535
Още един глас за Мустела. Сравнително малко продукти ползвам в момента, но всичко, което съм им пробвала, е добро.

Моми , кураж! Има ли как да викаш помощ понякога, за по няколко часа през деня? Доколкото си спомням имахте баби в София, но може и да греша.

Суийти , и на нас утре са ни първите ваксинации. Дано всичко мине добре и при вас, и при нас!

# 536
Mommy, имаш пълното ми разбиране, особено пък с двете деца, че и болни. Днес цял ден си мисля, че шапка свалям на майките, които са сами.

И аз съм цял ден сама. Бебето спи повече от 5 минути, само ако аз съм до нея на леглото и е заспала на гърда, или ми е на възглавницата за кърмене върху мен. Но тогава пък може да си дреме и да си суче по половин час. През останалото време е един маратон от носене, смяна на памперс, говорене, пеене и много рев от нейна страна. Едва успявам да хапна нещо на крак по никое време. Илюзиите ми да излезнем днес се изпариха много бързо. Дори за раницата не се преборихме. Нямах сили да пробвам слинга, защото той е още по-голяма драма. Засичам си време от 5 минути, в които се разхождам с раницата, пея и успокоявам, докато тя се дере. Днес не издържах повече от 5 минути и я извадих. Всякакви люлки и шезлонги не работят. Ако я оставя по гръб на леглото е най-големият ужас. Единствено има кратък спокоен момент на повивалника, колкото да се облека сутрин, но и тогава трябва да седя до нея и да я гледам.
Не е акала от вчера, снощи до 3 часа се мъчи с газове и сме правили масажи и гимнастики в банята.
Вие как процедирате, ако е нахранено бебето и го сложите да спи и след малко пак се разреве? Предлагате ли пак ядене? Една медицинска сестра тук ми каза да не смесвам старо мляко с ново в корема, защото старото е започнало да се обработва и се получавали стомашни неразположения. Има ли нещо такова? Колкото и да искам да се придържам към това, понякога се успокоява само на гърда.

Козметиката и при мен е Мустела. Линимент, крем за подсичане, шампоан и душ гел. Не ми харесва опаковката на душ гела, че е туба и като я мия на чешмата, ми е трудно да отварям капачката с една ръка. Но тук и без това ми направиха забележка, че дори за ако няма нужда от сапун при миене, само вода. Шампоанът е с помпичка. Масло за тяло имам на Wooden spoon. Не го ползвам често.

# 537
sweety, милата, много тежко е с тези болести, особено с новородено е голяма мъка. Надявам се да имате дъъъъълга почивка от всякакви вируси и неразположения. Спомням си с носталгия времето, в което нямах деца и карах всички болести на крак, не съм правила драма от това, че два дни ми е лошо. Grinning ама има ли деца и то болни, положението е страшно, цялото ежедневие се обръща.

Най-тъпо ми е, че точно започнах да правя упражнения за тазово дъно и диастаза и да влизам в режим, обаче съм толкова пребита, заради вируса, че няма как да ги правя в момента.

moonlit, правилно си спомняш, вчера се възползвах от помощта на майка ми. Взе голямото дете за вечерта и ми я върна сутринта, защото щях да припадна от изтощение, със запушен нос и температура. Без това щях да съм и днес като парцал.

dana, искрено ти съчувствам. Не знам какво да те посъветвам, изглежда правиш всичко възможно да я приспиш и пак не става. Пробвай да видиш някоя лекция за сън за новородено? Силно препоръчвам Нани нани бебе, преди 5 години сигурно им бях един от първите клиенти и правихме консултация с проследяване на малката. Сега обаче виждам, че има много лекции в сайта и изглеждат полезни.

Това звучи като тотална глупост за кърменето, при мен се случва поне веднъж на ден да заспи на гърда, да го сложа в леглото и после да иска да си дояжда.

И аз свалям шапка на мамите, които нямат никаква външна помощ, че и са самотни майки и дори финансова и емоционална подкрепа нямат. Просто не знам как го правят.

# 538
И аз не знам как се справят самотните майки, толкова е трудно и физически и емоционално и финансово..
О, пропуснах да кажа, че дори и след като родих в родилното венозно ми вливаха антибиотици..
Баткото милия носи вирусите и сме всички натръшкани, дори и ММ, който до скоро не го хващаха.
Едно време пия 1 упсарин и ми минава, но бяха настинки, когато нямах деца, сега са мутирали вируси..
Mommy, дано бързо оздравявате и вие. ❤️

Имам нужда от помощ, но майка все е на работа.. Трудно ми е. Като почива някой път ММ гледам да сготвя за няколко дни, все задачки имаме, уча и с баткото, водим го на спорт.

Дана, опитай биба, бял шум увеличен от ютуб, въртележка над кошарата.
И ние сме горе долу като вас. Търсят си внимание и гушкане + колики.
Какво даваше ти за колики?
Не ми пречи да дам пак храна ако преценя, нищо че уж е ял скоро. Някой път на 2 пъти си доизяжда.

Шампоан и душгел му слагам около 2-3 пъти седмично, през другото време само с вода и измивен гел на дупето при миене след акане.
Олио за тяло не харесвам, спарва. Използвам лосион за тяло, но не всеки път.

Иначе след раждането как се чувствам - ок съм, но уморена и ми се спи.
Нали знаете, че е хубаво да отидете на преглед при гинеколог профилактично.
Свалих всички кг., но имам още. Нямам време и сили за диети и спорт. Колан имам, но много рядко го нося, става ми задушно от него и ме дразни.
Хормоните ми бушуват, понякога ми е нервно, емоционално, горещо..

Иначе да кажа и нещо положително, от честото слагане на гърда май малко ми се е увеличила кърмата.

Скоро ни предстои коледна фотосесия. Simple Smile

# 539
За мен и самотните майки, и тези с повече от едно детенце са истински герои. Не знам как успяват, аз не смогвам да се организирам с едно, шапка им свалям.

Моми, понеже аз не съм добра в търсенето и искането на помощ, си позволявам да изкажа мнение Simple Smile ако имаш възможност да ползваш помощ, изобщо не щади бабите. На мен от време на време ми се иска да има още чифт ръце, които да помогнат през деня, и съм благодарна, ако такива се намерят, макар и еднократно.

Дана , искрено ти съчувствам! Единственото, за което се сещам, е фитнес топката - при нас прави чудеса. Гушкам си бебче и се баунсваме в захлас. Успокоявало я е, когато нищо друго не помага - дано свърши работа и на теб. Имай предвид обаче, че вече от две места ме предупредиха, че точно този тип движение води до силно свикване на бебето. Не знам дали е вярно, факт е, че много й харесва, но краткосрочно съм склонна да поема риска.

За съня - колко и какви дремки имат вашите бебета през деня? Колко пъти, колко дълго, приблизително в какви часове? Опитвате ли да градите режим вече?

Тези дни попаднах на потенциално интересен ресурс - общество, стартирано от "Мамо, спи ми се". Записах се и сега тествам, има 14 дневен срок, в който може да се пробвани ако не ви хареса - може да се откажете, като ще ви върнат заплатената такса.

Общи условия

Активация на акаунт