Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 3

• 7 565
  • 117
  •   1
Отговори
# 30
  • Сливен
Здравейте. От няколко дни във Фейсбук и Инстаграм ми излизат клипчета, как със парочистачка почистват бяната "до блясък". Тези от вас, които имат - така ли е или е просто рекламен трик? 🤔

# 31
  • Бургас
Е, ако банята има нужда от основен ремонт, парочистачката няма да направи ремонта. Парочистачката ще почисти повърхности които подлежат на почистване, без препарати доколкото позволява замърсяването.

# 32
Чак пък такава реклама, котлен камък не може да почисти, както и сериозни сапунени наслоявания. За седмично почистване на банята върши идеална работа, но пак казвам, че си отнема време.

# 33
  • Сливен
Оо, ясно.. А бе имах аз едни съмнения...
Говорим за почистване, веднъж или два пъти в месеца. 😅

# 34
Здравейте. От няколко дни във Фейсбук и Инстаграм ми излизат клипчета, как със парочистачка почистват бяната "до блясък". Тези от вас, които имат - така ли е или е просто рекламен трик? 🤔

Не е предназначена за баня определено, правих основно почистване на баня когато я купих, с уточнението че банята беше почти нова.
Стените стават мокри и задължително след това трябва да се минат със суха кърпа, ако има някъде котлен камък първо трябва да е напръскан с препарат за отстраняване, само парочистачката няма да го махне и за фугите пак си трябва търкане, не става като с магическа пръчка да минеш и да блести, с две думи не повторих да чистя банята с парочистачка, но това си е мое мнение, може да има и доволни, въпрос на предпочитания кой, с какво и как.

# 35
  • Бургас
Пак казвам ще почисти с или без препарати, но зависи какво замърсяване имате насреща. Сапунени отлагания в сапуниерката - само метална стъргалка ще оправи без проблем. Дори и препарат ще се затрудни. Идеята на парочистачката е да почисти без да дишате препарати. Мухъл по плочките чисти без ядове. Варовик също, но зависи от наслояванията.

# 36
  • Сливен
За мухала по-скоро се чудих, а за варовика - ремонта на банята е правен 2015-2016 година, така че, едва ли, като чета последните коментари.
Явно няма как да мине без ремонт,а за след това, ще преценям с какъв препарат или уред да се чисти.

# 37
  • Бургас
Е тя банята няма 10 години. Моята е на 20 и няма ядове. Фугите са си на мястото. Но препаратите не са ми приоритет, предпочитам парочистачката. С парочистачката ще чистите и в кухнята. Тя има много приложения.

# 38
  • Сливен
Да, но апартамента го купихме 2017 година, 2-3 години по-рано ремонт, не са живели много в него, но 10 години според мен са много.

# 39
За мухала по-скоро се чудих, а за варовика - ремонта на банята е правен 2015-2016 година, така че, едва ли, като чета последните коментари.
Явно няма как да мине без ремонт,а за след това, ще преценям с какъв препарат или уред да се чисти.

Чак ремонт не знам дали ще ви е необходим, има много качествено направени бани на тези години и са си съвсем наред.
Ако има много мухъл и нечистотии ви съветвам да викнете фирма да ви направят едно основно почистване в банята и след това ще видите има ли нужда нещо допълнително да се ремонтира.
Те ползват професионални уреди и много силни препарати и лично аз преди години съм викала да почистват баня и тоалетна в един стар апартамент в който не знам колко години не беше чистено,  ами заслужиха си всяка стотинка, направо светна след тях и после нямах проблем с поддръжката.

# 40
Здравейте,
Тъй като най-омразното ми нещо е миенето на прозорци искам да попитам дали си заслужава да купя парочистачка само за прозорци или да се насоча към робот?
За уточнение сега мия по старомодния бавен и изтощителен метод с мокър парцал да обера основната мръсотия, после с препарат и с перо, а понякога и със сух микрофибър, но после като светне слънцето и се откриват едни замазвания...
Най-много ме тормозят прозорците в една провинциална къща, първо са много (6 големи с по 2 отваряеми ппрозорци, 3 врати за балкони) и най-лощото е че сме покрай оживена улица, която никога не се почиства и от прахоляка при минаване на коли направо се натрупва кал по дограмата.

Та да питам при тези условия ще се справи ли парочистачка или робот за прозорци? Има ли смисъл да инвестирам, за да си улесня живота или няма да помогне нищо?

# 41
Според мен за прозорци си вземете робот. С парочистачката няма да намалите хамалогията - трябва да я сглобите, ако са замърсени ще сменяте текстилните накрайници, вода също има остатъчна, която трябва да се попива.

Аз ползвам електрически уред за миене на прозорци на Керхер, който изсмуква водата и пак си е занимавка и ще го продавам, след което ще инвестирам в робот.

# 42
Робот за прозорци е решението, парочистачката не е .

# 43
В Лидъл от днес има Силвъркрес на 89 лв. Мнения за нея?

# 44
В Лидъл от днес има Силвъркрес на 89 лв. Мнения за нея?
Вчера минах в кварталния Lidl за да я видя наживо, но беше изчерпана. Много странно как пускат нещо и още същия ден се изчерпва, а в сайта им няма никаква информация къде я има още в наличност.

Общи условия

Активация на акаунт