Парочистачка - избор, мнения, съвети - тема 3

• 7 530
  • 117
  •   1
Отговори
# 45
Аз я имам от 2 години.Ползвам я за теракот и килими и съм доволна.Почистващите кърпи много бързо се свиха от парата и падат.Питах в Лидл,не предлагат консумативи за тях,затова си купих от Тему.

# 46
  • Сливен
То малко, като тиганите на Tefal - има едни за 200лева,голям мерак имам за тях, все ги "дебна" и още в първият ден ги няма 🙄🙄🙄.

Ако някой е купувал парочистачка, от Лидл или Кауфланд, независимо от марката, нека сподели дали е доволен.

# 47
То малко, като тиганите на Tefal - има едни за 200лева,голям мерак имам за тях, все ги "дебна" и още в първият ден ги няма 🙄🙄🙄.

Ако някой е купувал парочистачка, от Лидл или Кауфланд, независимо от марката, нека сподели дали е доволен.
Поста над твоето питане е точно за парочистачка от Лидъл.

# 48
Може да се обадите на телефона на Лидъл и да питате в кой магазин има наличности, от каквото ви интересува. Дават информация.

# 49
  • София
Здравейте, бих искала да си закупя парочистачка и се интересувам за какво по-точно да гледам в нея? Може ли да конретизирате определени марки и модели и техните недостатъци и предимства?

# 50
IR, моята е тази: https://www.karcher-borotrade.com/bg/products/1306/Parochistachka-SC-3-EasyFix

Разликата с предишните модели е че може да се долива вода, докато работи. Кабелът го местя веднъж и мога да мина целия апартамент (пода, 3 стаи). В банята добре чисти фуги, плочки, фаянс (в тоалетната чиния не допирам накрайника, само от разстояние пръскам, но пак има ефект). Иначе изкарва петна от пода без усилие, измива много добре (естествен паркет и теракот). Пада и мръсотията от стъклата. Продава се и накрайник за стъкла. Като цяло е добра инвестиция за мен и съм доволна, че я взех.

# 51
  • София
Благодаря за отговора, а дали има безкабелни или такова чудо не съществува или пък ще е повече пари?

# 52
Няма безкабелна порочистачка. До колкото за парочистачките от Кауфланд или Лидъл, ние имаме тази на Айко от сегашната им брошура на Кауфланд. Бяха я намалили преди година-две на подобна цена. Мога да кажа, че съм доволна от нея.

# 53
Ако е само за под, гледах това чудо
https://ofisitebg.com/product/prahosmukachka-s-para-rowenta-clean-steam-ry7597
Прахосмукачка с пара.
Но ако искаш да се чистят повърхности, бани, огледала, не става май.
Иначе забравих да вметна, че моята има 2 степени на парата и бързо изсъхва пода. Не е по-мокро от когато мия с моп и кофа.

# 54
  • София
Искам за всичко да я ползвам. Нещо ми писва със всякакви препарати да се тровя, а да не чистят.

# 55
Аз имам от ЛИДЛ с различни привтавки - чисти идеално фуги, замърсявания и тн. Чистих дограма, която не беше пипана от години, предполагам от 2016 година поне... Справи се блестящо!
Здравейте. От няколко дни във Фейсбук и Инстаграм ми излизат клипчета, как със парочистачка почистват бяната "до блясък". Тези от вас, които имат - така ли е или е просто рекламен трик? 🤔

# 56
Далеч не е като на клипчетата. Примерно едни такива нагари по котлоните, които на клипче уж ги чистят със същата парочистачка, аз не успях да ги изчистя напълно. Плотът е гладък, няма видимо замърсяване отгоре, то е като че издълбано в стъклото. Ми не стана нищо.
Фугите чисти, но е пипкава работа, докато минеш всичко. Доволна съм как изчиства пода, засъхнали петна излизат без търкане, чистя си матовите кухненски шкафове отпред без усилие, дограмата изчиства да, ама още не съм се "старала" там, защото ме е страх да не пръсна някое стъкло от разликата в температурите. Напролет ще дам по-обстойно мнение, мисля да си купя и приставката за стъкла, нищо че имам и уред.

# 57
Далеч не е като на клипчетата. Примерно едни такива нагари по котлоните, които на клипче уж ги чистят със същата парочистачка, аз не успях да ги изчистя напълно. Плотът е гладък, няма видимо замърсяване отгоре, то е като че издълбано в стъклото. Ми не стана нищо.
Фугите чисти, но е пипкава работа, докато минеш всичко. Доволна съм как изчиства пода, засъхнали петна излизат без търкане, чистя си матовите кухненски шкафове отпред без усилие, дограмата изчиства да, ама още не съм се "старала" там, защото ме е страх да не пръсна някое стъкло от разликата в температурите. Напролет ще дам по-обстойно мнение, мисля да си купя и приставката за стъкла, нищо че имам и уред.

Здравейте, вратичките на кухненските шкафове с пара ли ги минавате, моите са гланц и до сега не съм се престрашавала да пробвам?

# 58
  • Бургас
Аз минах вратата на банята, която е прахово боядисвана  и се наду на едно място. По-добре не рискувайте.

# 59
Минавам всички врати вкъщи, естествено дърво са, лакирани отгоре, подсушавам и нищо им няма. Кухнята ми е ПДЧ с някакво матово покритие, също нямам проблеми. Там не подсушавам. Но освен на теракот и баня, навсякъде ползвам по-слабата пара за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт