Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 684
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Споделям мнение ако на някой ще му е полезно за Venicci Claro 2в1 - английска, която гледахме във Вис Виталис. Предложиха ни тази количка като казахме че искаме да видим нещо леко и маневрено. В действителност количката отговаря на това условие и като цяло ни направи добро впечатление, но това което не ми допадна беше матрачето - доста меко, а навсякъде се набляга че трябва да е твърдо
И на нас във Вис Виталис ни предложиха същата количка като алтернатива на Easywalker. Принципно в магазина ни хареса, но ни спря това, че не е популярна марка и няма истински отзиви от ползващи я, а само реклама от служители в магазин...

И аз много харесах количката и много и се чудя. Лека е , маневрена е и лично според мен много удобна и практична. И аз не намерих обаче отзиви от ползватели. Може би просто нямат толкова голяма реклама и затова не е популярна. Иначе много ми прилича и на Бебешка количка 2в1 Quick 4.0 Iron Graphite - Muuvo.
https://moebebe.com/bebeshka-kolichka-2v1-quick-4-0-iron-graphite-muuvo

# 436
Виждала съм в реални условия как се справя количка на Venicci, но не мога да кажа кой точно модел. Определено много ми хареса като дизайн, сглобка и маневреност. Имаше си всичко необходимо. Особено ми хареса това, че седалката за след 6-тия месец си идваше с подплатено покривало за крачетата. Закопчаването беше с цип и на практика си беше зимно чувалче. Моя приятелка разхожда такава количка почти година на дълги разстояния и като изключим визуални забележки от протривания по шасито (за мен напълно обичайни в хода на експлоатация), всичко си изглежда 6 точки.

# 437
Здравейте! Пиша за мнения относно бебешка количка на марката Anex или по-конкретно Anex Eli Fantasy (като на прикачената снимка).
Днес я видях на живо в магазин Galix и на пръв поглед ми хареса, изглежда маневрена и е лека. Търсих мнения по различни групи и форуми, но не успях да намеря нещо особено не само за модела ами и за самата марка. Та въпросът ми е струва ли си като цена самата количка, удобна ли е за след 6м и като цяло какви плюсове и минуси има?

# 438
Аз съм с Анекс, но друг модел (iq) - за мен е много удобна, бута се с лекота, маневрена е. За момента не съжалявам за покупката си.

# 439
Аз пък търся отзиви за Anex Flo и Easywalker Harvey 5 Premium

# 440
Аз пък търся отзиви за Anex Flo и Easywalker Harvey 5 Premium
Ние си взехме Easywalker Harvey 5 Premium с въздушни гуми, наистина голяма и маневрена количка. Все още не сме я бутали с бебето, защото го чакаме все още да се роди 😁

# 441
Минавам да споделя наблюдение. Върнах се от Виена и освен масовия Сайбекс Приам и Балиос, ми направи впечатление,  че и доста Joie- та видях.

# 442
Ние си взехме столче за кола Joie и то след такова проучване като за количката....беше голяма главоблъсканица 😅

# 443
Принципно се спрях на Easywalker Harvey 5 Premium, обаче мноооого ми похвалиха Stokke YoYo и ходих и нея да гледам тази седмица. Ами доста по-паянтова ми се видя, обаче е много лека и компактна. Някой с такава количка да даде отзив? Търсих из старите мнения, но не намирам нищо.

# 444
Моя позната избра Стокки, модел 2023г обаче. Супер тежко шаси и много некомпактно. Удобна е за бутане, но ако трябва често да я вдигате, разгъвате, качвате в кола и тн. ви съветвам да се пренасочите към друг модел. Шасито е доста голямо (подобно на Приам като габарити) и не е за всяка кола. Откъм изработка и дизайн на мен лично ми харесва, но около годинката определено ще поискате така наречената “лятна количка”.
Други наши приятели имаха също Стокки, те май са единствените в моето обкръжение, които бяха от началото до края с нея, но имат гараж, колите им са с огромни багажници, което определено улесни употребата.
На мен в един момент около 7-8 месечна възраст вече ми бе тежко да бутам количка от около 13-14кг (приам) и с бебето да е малко над 20. Дори самото повдигане на шасито за бордюр и тн ми създаваше дискомфорт около китките.

# 445
Благодаря, Nomadgirl, но Yoyo-то наистина е лека и компактна. То това според мен я прави на усещане и леко паянтова.

РОШКО, и на теб благодаря. Дали амортисьорите и шасито на Skip3 са по-стабилни от тези на YoYo? Докато я бутах из магазина и имаш усещането, че ще се търкулне някъде по равното в магазина и не съм сигурна какво ще е положението по неравните тротоари в квартала ни… Мисля, че това ми е основният проблем с YoYo-то, плюс може би и матракът, който се сгъва и изглежда малко неудобен заради сгъвката.

# 446
# 447
  • Варна
Благодаря, Nomadgirl, но Yoyo-то наистина е лека и компактна. То това според мен я прави на усещане и леко паянтова.

РОШКО, и на теб благодаря. Дали амортисьорите и шасито на Skip3 са по-стабилни от тези на YoYo? Докато я бутах из магазина и имаш усещането, че ще се търкулне някъде по равното в магазина и не съм сигурна какво ще е положението по неравните тротоари в квартала ни… Мисля, че това ми е основният проблем с YoYo-то, плюс може би и матракът, който се сгъва и изглежда малко неудобен заради сгъвката.

За разлика от YoYo която е с еластомерна пластмаса, която поема вибрациите, при Skip3 има амортисьори на всяко колело.
Има разлика в сгъването на двете колички. При YoYo са нужни две ръце за сгъване на дръжката и има бутони под седалката, което не е много удобно. При Skip3 сгъването става с една ръка.
За разлика и за да съм обективен, при YoYo освен мек кош има и твърд кош, но с него количката не може да се сгъва.
При Skip3 коша е само мек, за да се сгъва заедно с количката и тя да не променя размера си.

Що се отнася до притеснението ви, вероятно усещането е такова, тъй като количката е лека. Като сложите едно дете 5-6 кг. в нея и усещането ще се промени. Wink

# 448
Въпросът май е за другата тема, но ще отговоря в скрит текст.

Скрит текст:
Ние ще ползваме тази: https://kikkaboo.bg/elektricheska-lyulka-beemoove-grey
И на външен вид, и модел, и функционалности ми е подобна, няма да я купуваме, а ще ползваме от приятели. Тяхното бебе тотално не можеше да я понася, изпадаше в истерик всеки път като беше в люлката, нито спеше, нито се отпускаше. Едва когато почнаха да го захранват първите пъти вече се застоя в нея и то броени пъти. Има няма 10 пъти да е седял. За тях това са най-безсмислено похарчените пари за детска покупка, остана си само да краси хола. Имали са гости и с бебе -слагали са го вътре, а то пък се е чувствало супер комфортно, спряло да плаче и се е отпуснало. Та, много зависи от бебето за подобен тип люлки. Като съвет - ако имате къде пробвайте първо дали ще се чувства комфортно в такава, или като се роди в някой магазин на място с детето, защото може нито веднъж да не влезе в употреба, а не са евтини, ползват се до 6м и на всичкото отгоре поне за мен са и леко обемни и заемат доста място, ако сте в по-тясно жилище (поне тази на КиккаБоо де). Може да се окаже, че на детето му е много по-удобно някоя с естествено люлеене.

# 449
Аз най-накрая си поръчах Jane muum, от официалния им сайт. Имат намаление 11 процента в момента, което са си 200 лв. надолу, а доставката е безплатна. Отделно,  че тук нямат желания цвят, а и никога не я намалят.

Общи условия

Активация на акаунт