Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 676
  • 736
  •   2
Отговори
# 450
Благодаря, Nomadgirl, но Yoyo-то наистина е лека и компактна. То това според мен я прави на усещане и леко паянтова.

РОШКО, и на теб благодаря. Дали амортисьорите и шасито на Skip3 са по-стабилни от тези на YoYo? Докато я бутах из магазина и имаш усещането, че ще се търкулне някъде по равното в магазина и не съм сигурна какво ще е положението по неравните тротоари в квартала ни… Мисля, че това ми е основният проблем с YoYo-то, плюс може би и матракът, който се сгъва и изглежда малко неудобен заради сгъвката.

Да, сега видях, че всъщност това е лекият им вариант, а не стандартния комбиниран модел, на моята позната бе XPLORY.
Честно казано, която и количка да е 6кг шаси ще усещате в началото леко паянтова, защото бебчето е много мъничко, но това много бързо се преодолява след 3-4 месеца, а количка може да използвате и до доста по-късно, в зависимост дали детето ще обича да спи в нея и като по-голямо или ако се измаря да си почива в нея на по-дълга разходка. Виждам, че е подходяща и за ръчен багаж в самолет, което е много полезно за родители, пътуващи с децата си. Не, че не може и да е в багажното, но е неудобно на летища, в които не ти дават количката на излизане ит самолета, а е чак на багажното.
Виждам, че Мамс ги продават в момента на намаление, не знам дали там сте били на консултация, аз бях закупила тяхната ваничка за баня и бяха много приятни като обслужване и мисля, че биха ви дали най-добра информация като представители на марката.
Относно малките гуми - аз съм със сайбекс коя и тя е дори с по-малки от на този модел, но около нас е прилична инфраструктурата и нямаме павета. Не изпитвам затруднения, важно е да прецените дали има много неравности в района или чакъл, където най-често ще е в употреба. Определено притриса на неравности и се усеща по-зле спрямо количка с големи гуми. Но пък това да бутам едни 6кг надолу определено се усеща много повече като положителна страна спрямо минуса.

# 451
Момичета има ли разлика между модела на Сайбекс през последните 2-3 години? Защото в Рая пише 2025, а другаде не.
Също моля споделете опит тапицерията лесно ли се чисти или се захабява? Много искам или бяло или бадемово..🤍🤗
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-4-v-1-cybex-balios-s-lux- … ol-za-kola-base-g

# 452
Моля за препоръка за първа количка, първо дете. Не го казвам като “хвалба”, а просто нямам идея какво да гледам и какво не. Пробвам, питам, но се чувствам сякаш купувам ракета и не схващам нищичко. Насочила съм се към Anex и Cybex, загледах и Easy walker и Mutsy като марки. Нямаме бюджет, предпочитам да е 2 в 1, да ми е по-спокойно за столчето. Единственото ми условие е да е лека, маневрена и да се сгъва лесно и да е за изцяло градски условия. Просто съм ужасно объркана и “боса”. Чета темата, до средата на старата съм и се насочих към 4-5 модела, но.. е цяла наука😅

# 453
  • Варна
Моля за препоръка за първа количка, първо дете. Не го казвам като “хвалба”, а просто нямам идея какво да гледам и какво не. Пробвам, питам, но се чувствам сякаш купувам ракета и не схващам нищичко. Насочила съм се към Anex и Cybex, загледах и Easy walker и Mutsy като марки. Нямаме бюджет, предпочитам да е 2 в 1, да ми е по-спокойно за столчето. Единственото ми условие е да е лека, маневрена и да се сгъва лесно и да е за изцяло градски условия. Просто съм ужасно объркана и “боса”. Чета темата, до средата на старата съм и се насочих към 4-5 модела, но.. е цяла наука😅

Не само е лесно да се сгъва, но това става с една ръка и автоматично при RedsBaby Aeron
Теглото е 9 кг. и в сгънато състояние изключително компактна в сгънато състояние.
Ревютата от повече от 180 майки са 4.9 от 5
https://www.productreview.com.au/listings/redsbaby-aeron-pram

# 454

Истината е, че комбинираните колички си вървят с един и същи недостатък - тежки са в сравнение с летните колички. От позицията на времето мога да споделя кои "екстри" за мен се оказаха тотално ненужни:
1) опцията за сгъване на количката, независимо в коя посока е монтирана седалката за след 6-ти месец - тази опция ползвах веднъж, колкото да установя, че количката си остава излишно обемна, но и на всичкото отгоре прекалено тежка, за да си я слагам и вадя сама от багажника на колата. И до ден днешен винаги откачам седалката. С кошът за новородено шасито така или иначе не може да се сгъне, така че поне първите 4-5-6 месеца всички, които активно си транспортират децата с автомобил, си разглобяват количките.
2) обемният кош за багаж има смисъл само ако има и нужната товароносимост. Това го разбрах, когато започнах да пазарувам с детето още през първия месец от живота му - 1 хляб, 1 бучка сирене и 1 безалкохолно бяха достатъчни, за да достигна лимита от 2 кг тежести в кошницата. Естествено, ежедневно я претоварвам, но и подозирам, че в един момент или ще се счупи някой от държачите или ще се скъса ципът, на който се държи от едната страна. Така или иначе, добре се информирайте колко реално може да носи този багажник, защото в детските магазини масово се правят на приятно разсеяни и дума не отварят на тази тема.
3) имах възможност за известно време да ползвам още 1 чужда количка - тя имаше дръжка за пренасяне. С нищо не ме улесни. Мисля, че всички колички при сгъването си се заключват по един или друг начин - дали с вътрешен механизъм като моята, дали с някакви външни държачи, но така или иначемоята си я нося за дръжката, с която я и бутам. Та имането на специална дръжка за носене не е излишно, но не е и полезно.

Кое се оказа полезно:
1) добра окомплектовка - добри пари се спестяват от това човек да не си дооборудва количката с чанта, дъждобран и комарник. Количките, които си имат чанти, си имат и държачи за поставянето им - не се налага човек да се чуди как да ги закача и закрепя, така че да е сигурен, че няма да му се пързалят по дръжката. Същото важи и за поставката за чаша: въпреки, че много често в нея се носи чаша с кафе или бутилка с вода, истинското и приложение е да има човек къде хигиенично да постави отвореното шише с адаптирано мляко, докато извади и термоса с вода. Има ли чаша - има и държач за нея. Ако няма - купуват се и се ползват универсални стойки, за чието удобство отзив не мога да дам, понеже не съм използвала.
2) голям, разширяващ се сенник. Имам предвид такъв, който при напълно легнало положение на седалката като се разпъне да стига почти до краката на детето. Това нещо гарантира спокоен сън и защита от слънцето и в най-слънчевите дни и независимо от коя посока грее. Колко точно е важно ще разберете, когато се наложи да правите дълъг преход и слънцето през цялото време свети в очите на детето. Моята количка е с изкуствена кожа, а не плат и този сенник веднъж съм го ползвала и вместо дъждобран.
3) какъвто и да е цвят на количката, само не и черен. Моята причина за това е "безопасност". Черният цвят е по-трудно забележим вечер/нощем. Независимо от това, аз на моята количка облепих цялото шаси с бяла светлоотразителна лента и откак го направих определено забелязвам повишено внимание от страна на шофьорите, когато пресичам на пешеходни пътеки, преди които има огради и мантинели. Ясно е, че ме забелязват по-отдалеч. Черното, а и не само - всички тъмни цветове, привличат слънчевата светлина и в резултат през лятото черното се нагрява повече. По тази причина купих допълнителна подложка на седалката на моята количка - платът, на който се сяда е черен и определено не е най-доброто решение.
4) товароносимост до 22 кг - съдейки по темпа на растеж на детето, 22 кг ще е към 5-годишен. В обичайна ситуация чак толкова дълга експлоатация не се предполага, но щом производителят гарантира възможност за транспортиране на 22 кг, то предполагам, че устойчивостта и здравината ще са по-големи от количките, предвидени за до 15 кг. За мен това е важно, защото веднъж като тръгне човек с количката и чак тогава открива колко много тротоари, дупки, павета, стълбища, баири и какво ли не има в града.

Естествено, на всички представите ни за полезно и удобно са различни и е напълно ок някой да не е съгласен с моите наблюдения.

# 455
По тези критерии мисля, че би ви паснала Nuna triv. Видях я в Дундьо веднъж, страхотна е. Но е и малко по-скъпа

# 456
  • Стара Загора
Прочетох мнението на Вятър и мъгла (две мнения по-нагоре) и искам да кажа, че не всички колички, когато са в сгънато положение с коша за след 6 месеца, са толкова обемни или пък тежки (ежедневно качвам и свалям количката от/до втория етаж, при пътувания сме пак със същата колчика, не сме купували друга). Също така някои колички имат светлоотразителни елементи по багажника и по кошовете. Наистина големият сенник е голям плюс, но ние, въпреки, че количката ни е стакъв, сме взели и чадър, който може да се мести в различни посоки и ни е много удобно с него, скоро и за дъжд го използвахме за зоната на крачетата (платът на количката е водоустойчив). Използвахме го още с коша за новородено, защото исках бебето да може да гледа нагоре, а самият чадър, с правилен наклон, пазеше от слънцето.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 15:49 от ❇Sisi_91❇

# 457
Ох, пишете кой за каква говори, защото трябва да се връща човек назад в мненията ви, да си припомни за коя става дума

# 458
  • Стара Загора
В горното ми мнение не съм споменала с каква количка съм, марката е Carrello, но тук в темата се въртят предимно няколко марки като цяло и тази не се споменава.

# 459
Включвам се да ви благодаря за съдействието!
Успешно доставиха вчера моята комбинирана количка Easywalker Harvey 5 Agave поръчана от baby-garage.de .
Прилагам снимка само с летния кош. Има и кош за новородено в комплект а. С един сенник са . Пристигнаха два кашона. Много лесно се сглобява . Описано е всичко подробно.

Направих поръчка , при което ми изпратиха имейл с банкова сметка , по която да направя превод .
Обаче, като влязох в поръчки ми изписваше , че единия артикул вече не е достъпен за следваща поръчка , което нищо не ми говореше . Писах им имейл на български с мисълта , че ще си го преведат , но не ми върнаха имейл на тикета. След два дни максимално точно го написах на немски за да попитам дали всички части са налични . На следващия ден ми върнаха имейл  да не се тревожа  и че всичко ще пристигне, както е описано. Направих превод на 7 и вчера на 14.04 пристигна . Единствено при пускането на превода трябваше да отбележим , че таксата е за обща сметка .
Куриера от Спиди дори ми каза, че съм направила много добър избор и жена му е много доволна от нейната . Била абсолютно същата , но са я закупували от Бургас.

Благодаря момичета !
В горното ми мнение не съм споменала с каква количка съм, марката е Carrello, но тук в темата се въртят предимно няколко марки като цяло и тази не се споменава.

# 460
Здравейте! Може ли мнения за 2 колички. И двете ги гледах на живо и ми допаднаха, но вие ако знаете нещо повече ще се радвам да ми помогнете с избора 🙂

1. https://www.hippoland.net/kikka-boo-kombinirana-kolichka-2v1-naya-beige

2. https://bebestil.bg/produkt/%d0%b1%d0%b5%d0%b1%d0%b5%d1%88%d0%ba … rl-6527-ice-grey/

Може да препоръчате и друг модел на Carrello, понеже не знам кой би бил по добър. Благодаря!

# 461
Принципно се спрях на Easywalker Harvey 5 Premium, обаче мноооого ми похвалиха Stokke YoYo и ходих и нея да гледам тази седмица. Ами доста по-паянтова ми се видя, обаче е много лека и компактна. Някой с такава количка да даде отзив? Търсих из старите мнения, но не намирам нищо.
Babyzen yoyo имам аз. Това е молската ни количка. Вози добре, супер лека е. Мога да я вдигна барабар с детето.Обаче има супер малък багажник и е тясна
С новородено не си я представям. Това бебе вътре ще подкача.
Моя го сложих на 5 месеца в нея. И то само за пътуване и ако ходим някъде с градския транспорт.
За всекидневна имам "танк" Jane kawai. По-товарима и по-проходима. Детето предпочита танка, по широко му е на седалката.
Йойото не става за единствена количка според мен.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 12:28 от Мinerva О.

# 462
Днес намерих стъкло в гумата на количката и съответно е наранена цялостта ѝ.
Това покрива ли се гаранционно според вас?
Или да не се занимавам и да отида на вулканизатор?

# 463
  • до най-прекрасния мъж
Днес намерих стъкло в гумата на количката и съответно е наранена цялостта ѝ.
Това покрива ли се гаранционно според вас?
Или да не се занимавам и да отида на вулканизатор?
Не, това не е фабричен дефект, не се покрива от гаранцията. Ако количката е нова и сега я отваряте от кашоните и откривате стъклото, може да претендирате за дефект. Иначе, не.

# 464
Здравейте, отскоро сме с Cybex Balios s lux 3 в 1 и някъде из форума май бях попадала на коментари, че се маже/пръска с нещо за поддръжка, но нямам конкретен спомен. Може ли инфо, ако правилно съм запомнила, с какво, къде и колко често 💐🍀 Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт