Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 43 225
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Аз имам друг въпрос, ползвахте ли кош за новородено, когато бебето е било под 6м. Аз като една блондинка под прикритие си мислех, че е задължително да се ползва такъв. Напоследък обаче забелязвам, че има жени, които возят бебета под 6м в седалка за след 6м. Предполагам , че е ок ако се ползва напълно легналото положение на седалката 6м+.

# 616
Здравейте,

С ММ обиколихме повечето магазини за колички в София и все пак не успяхме да си изберем. Smiley

Малко инфо - термина ми е ноември, зимно бебе. Живеем буквално на 5 минути от Южен парк, има голям асансьор в блока и е на нивото на улицата, така че няма да ни се налага да изкачваме стъпала или да носим количката всекидневно. Но пътуваме и обикаляме доста уикендите, както и докато съм майчинство сигурно ще отскачам с колата до приятелки за разходка, та все пак търсим поне сравнително компактна при сгъване и не 'много' тежка количка. Също аз съм 160см 50кг и с някои модели се мъчех дори в магазина докато са празни. Satisfied

Тези, на които сме се спряли, са:
Uppababy Vista V3 - 12,4кг със седалката
Nuna MIXX Next - 12,8кг със седалката
Venicci Upline SE - 12,9 със седалката
Inglesina Aptika - 12,3 със седалката

На Uppababy ни притеснява, че няма напълно легнало положение на седалката и като цяло е видимо доста огромна количка, защото после може да се ползва за две деца. Nuna-та ни хареса много, но дръжката и дори в на най-ниската позиция имам чувството, че ми е висока и не знам това дали би било проблем. Venicci-то се усеща доста тежка (тя е и тежка, де) и не знам дали бързо няма да започне да ми тежи и също няма мрежа на седалката за след 6м. Inglesina-та за сега май води класацията, единствено няма магнитната катарама и не помня каква и беше спирачката и все пак си е една идея по-тежка на фона на някои по-долу в списъка.

Други, които сме гледали са:
Cybex Balios S Lux - нещо не ни грабна като визия и стабилност, но признавам, че се усеща най-лека и маневрена, та все още се чудим и за нея, но няма мрежичка на седалката да е дишаща, няма антирефлукс, матрака е доста мек
Cybex Priam 4 - сравнително тежка е, на седалката няма мрежичка да е дишаща
Maxi-Cosi Fame -  в тази сме влюбени, но е супер тежка, на мен ми беше трудно дори да я бутам празна в магазина
Easywalker Jimmey - усеща се тежка, няма мрежа на седалката
Easywalker Harvey 5 Premium - пак няма мрежа и понеже я спират от производство, няма и цветове, няма и пълно легнало положение на седалката
Bugaboo Fox 5 - усеща се доста лека и маневрена, въпреки, че е 12,2 кг, но отново няма напълно легнало положение на седалката, няма мрежичка, няма магнитна катарама, няма антирефлукс
Uppababy Cruz V2 - няма напълно легнало положение на седалката, няма мрежичка
Anex - няколко вида, но изобщо не ни грабнаха или харесаха
Inglesina Electa - тя е по-лекичка от другата Inglesina, но няма дишащо на седалката след 6м

Та питам като цяло колко са важни тези функции от рода на антирефлукс на коша за новородено, напълно легнало положение на седалката, дишащ гръб на седалката, магнитна катарама на седалката, типа на спирачка (дали трябва да се отключи като я буташ отдолу)? И има ли нещо, което ви е дразнело във вашите колички от изброеното?  Също всякакви други съвети, изчетох темите и пак не можем да решим. Sweat Smile
Здравейте! Разгледайте Carrello Alfa и Carrello Ultra в сайта на bebestil мисля, че покриват всички ваши изисквания. Магазинът им е в Стара Загора, където могат да се видят и пробват на живо

# 617
Някой с отзиви за количка Еспиро Мило? Отидох с идеята да вземем Карело Вектор иначе, но ми се стори толкова неудобна и неманеврена в магазина,че се отказах изцяло от нея./а отидох с идеята директно да я взимаме/
Иначе ни предстои обиколка на бебешките магазини и на нас за тест на още колички.

# 618
  • София

Скрит текст:
Здравейте,

С ММ обиколихме повечето магазини за колички в София и все пак не успяхме да си изберем. Smiley

Малко инфо - термина ми е ноември, зимно бебе. Живеем буквално на 5 минути от Южен парк, има голям асансьор в блока и е на нивото на улицата, така че няма да ни се налага да изкачваме стъпала или да носим количката всекидневно. Но пътуваме и обикаляме доста уикендите, както и докато съм майчинство сигурно ще отскачам с колата до приятелки за разходка, та все пак търсим поне сравнително компактна при сгъване и не 'много' тежка количка. Също аз съм 160см 50кг и с някои модели се мъчех дори в магазина докато са празни. Satisfied

Тези, на които сме се спряли, са:
Uppababy Vista V3 - 12,4кг със седалката
Nuna MIXX Next - 12,8кг със седалката
Venicci Upline SE - 12,9 със седалката

На Uppababy ни притеснява, че няма напълно легнало положение на седалката и като цяло е видимо доста огромна количка, защото после може да се ползва за две деца. Nuna-та ни хареса много, но дръжката и дори в на най-ниската позиция имам чувството, че ми е висока и не знам това дали би било проблем. Venicci-то се усеща доста тежка (тя е и тежка, де) и не знам дали бързо няма да започне да ми тежи и също няма мрежа на седалката за след 6м. Inglesina-та за сега май води класацията, единствено няма магнитната катарама и не помня каква и беше спирачката и все пак си е една идея по-тежка на фона на някои по-долу в списъка.

Други, които сме гледали са:
Cybex Balios S Lux - нещо не ни грабна като визия и стабилност, но признавам, че се усеща най-лека и маневрена, та все още се чудим и за нея, но няма мрежичка на седалката да е дишаща, няма антирефлукс, матрака е доста мек
Cybex Priam 4 - сравнително тежка е, на седалката няма мрежичка да е дишаща
Maxi-Cosi Fame -  в тази сме влюбени, но е супер тежка, на мен ми беше трудно дори да я бутам празна в магазина
Easywalker Jimmey - усеща се тежка, няма мрежа на седалката
Easywalker Harvey 5 Premium - пак няма мрежа и понеже я спират от производство, няма и цветове, няма и пълно легнало положение на седалката
Bugaboo Fox 5 - усеща се доста лека и маневрена, въпреки, че е 12,2 кг, но отново няма напълно легнало положение на седалката, няма мрежичка, няма магнитна катарама, няма антирефлукс
Uppababy Cruz V2 - няма напълно легнало положение на седалката, няма мрежичка
Anex - няколко вида, но изобщо не ни грабнаха или харесаха
Inglesina Electa - тя е по-лекичка от другата Inglesina, но няма дишащо на седалката след 6м

Та питам като цяло колко са важни тези функции от рода на антирефлукс на коша за новородено, напълно легнало положение на седалката, дишащ гръб на седалката, магнитна катарама на седалката, типа на спирачка (дали трябва да се отключи като я буташ отдолу)? И има ли нещо, което ви е дразнело във вашите колички от изброеното?  Също всякакви други съвети, изчетох темите и пак не можем да решим. Sweat Smile

Според мен антирефелуксният матрак може да се окаже нещо изключително важно, но няма как да знаеш предварително. Моите деца не са имали рефлукс и това е била излишна функция на количката. Но на моя близка примерно и трите деца бяха с рефлукс и антирефлукснито матраче ѝ беше по-важно от всяка друга характеристика на количката в началото.

Имам две колички на inglesina и съм много доволна.

UPPAbaby се водят много висок клас колички, но на мен лично ми беше много странно това с липсата на пълно легнало положение и то ме отказа от тях.

# 619
Мона, всичко си зависи от бебето. Някои въобще не понасят да стоят в количка и това обяснява защо в olx и фейсбук групите се продават толкова много неизползвани колички. Моето дете беше на 4 месеца и половина, когато реши, че иска да разглежда света и отказа да лежи в коша за новородено. Още на втората истерия стоплих, че не ми е оферта да нося дете в едната ръка и да бутам количка с другата. Затова и го тупнах в седалката уж за след 6тия месец, още на 4 и половина. Това обаче с уговорката, че седалката ми има пълно легнало положение и няколко степени до изправено - тогава го возих на почти най-легналата, но имаше видимост и не истерясваше. Не мога да преценя мрежите доколко помагат срещу изпотяване, понеже моята комбинирана количка няма, но аз и още отначало сложих допълнителна подложка - хем за по-меко и удобно, хем от хигиенни съображения, защото често храня детето навън. Та такава мрежа никаква работа нямаше да ми върши. Имам нещо такова обаче на лятната количка, но мрежестата част се пада над главата, а не зад гърба. Комбинираната ми количка е сравнително лека, но все пак е 2 пъти и малко по-тежка от чисто лятната ми.

# 620
Има антирефлуксни възглавници за количка. Моята количка нямаше такава екстра и си купих допълнително.

# 621
  • Варна

Предполагам, че сте разглеждали информация, която се отнася до по - стари модификации на Inglesina Aptica.
Модификациите от 2024 и 2025 г. тежат 10,4 кг. със седалката за след 6 месеца Simple Smile

Най - тежкия модел Inglesina Aprica XT, която е за много тежки терени, с много големи колела и регулируеми амортисьори тежи със седалката само 11.2 кг.

# 622
Вече има ли някоя мама, разхождала Easywalker Zoey? Това ще е нашият избор май, но ще се радвам на мнения. Heart

# 623
Аз имам друг въпрос, ползвахте ли кош за новородено, когато бебето е било под 6м. Аз като една блондинка под прикритие си мислех, че е задължително да се ползва такъв. Напоследък обаче забелязвам, че има жени, които возят бебета под 6м в седалка за след 6м. Предполагам , че е ок ако се ползва напълно легналото положение на седалката 6м+.

Да, ние сме така. Броени пъти само в коша за новородено и се прибирахме с рев на ръце... като смених с летния кош на по-легнала позиция, но изправена, на бебето много му хареса-разглеждаше всичко наоколо. Така сме от 4м с летния кош. Не е проблем да стои в полулегнала позиция. Проблемът е да не е седнало да се натоварва напълно кръста. Ние напълно легналото положение го ползваме само за сън, иначе пак не стои, надига се и започва рев. Консултирахме се и с педиатър, каза няма проблем.

# 624
  • до най-прекрасния мъж
Ползвах комбинирана количка с коша за новородено до 3+++. После направо в лятна. От около 3-месечна се навдигаше на преса да гледа навън и не искаше да лежи. В лятната я возех в напълно легнало положение, постепенно след 4.5-5 м навдигах по мъничко (моята беше с колани). Съвсем лек наклон, колкото да не лежи.

# 625
Здравейте, влюбихме се в bugaboo fox 5 renew,  обаче има ли някакъв начин да я поръчаме по-евтина от чужбина? Или знаете ли в bebemax кога са им “промоциите”🤪 Някой с опит точно с bugaboo?

# 626
За сега съм я виждала намалена на 10% в Bebemax. На събития са давали някакви промокодове за 12% отстъпка. Предполагам важи и за тези колички. Като се прибера мога да потърся какъв беше промо кода. Не е персонален.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 20:57 от Пълнолуние

# 627
има огромен шанс, проверете сайтовете в Германия
Fox cub излизаше 50% по-евтина отколкото тук...

# 628
Кои са сайтовете в Германия?

# 629
Аз може би ще взимам bugaboo fox cub, но искам първо да я видя в бебемакс на живо и тогава да реша окончателно 😊 От немските сайтове като цена най-добре излиза в baby-garage.de
Има и цели комплекти там със столчето + базата и още някакви аксесоари. Сет bugaboo fox cub + столче, база и още нещо ако не ме лъже паметта беше 1040 евро, а bugaboo fox 5 същия този сет 1300 евро. Renew версията най-вероятно ще е със 100-200 евро по-скъпа от обикновената fox 5, но това ще си видите в сайта на baby-garage.de 😊
В бебемакс колкото и намаления да пускат тази цена не могат да я докарат по никакъв начин 😅

Общи условия

Активация на акаунт