Какво означава семейство?

• 4 921
  • 113
  •   1
Отговори
# 60
Учителката ми по немски ни е разказвала за мъж, който отглеждал като свое детето на живата си бивша съпруга. То било момиче, мулатче, вече голяма девойка, човекът бил възрастен, съпругата била много по-млада от него и го зарязала навремето, оставяйки детето при него. Също семейство, не особено традиционно, но съвсем семейство.
Стигнах до това мнение в темата и се сетих, че неотдавна гледах в някакво предаване историята на младо момиче. Майката напуска семейството, бягайки с друг мъж. Детето остава на грижите на баща си. След година бащата заживява с жена и двамата се грижат за момичето. След 2-3 години бащата отива да работи в чужбина и след това следите му се губят. Жената обаче не се отказва от детето и продължава да се грижи за него като за свое.
Колко семейства преброихте в историята?

# 61
До вчера течаха спорове колко пола има, сега пък какво било семейство. Политиците като опетлаят икономиката и започват да се занимават с това кой какво мисли, как живее и с кой спи.

# 62
Децата на разведените родители си наричат семейство- мама, татко и те, независимо, че мама и татко са разведени. Уважавам мнението им, явно им е необходимо.
Но, иначе всички сме чували " разбих си семейството" или "тя е несемейна" и др. и от там за много хора разведените не са семейство.

# 63
Замислих се кое е моето семейство. За мен сме аз, съпругът ми, детето ми и майка ми. Живеем в три къщи, но за мен сме семейство.
Това да наричаш родител и деца, живеещи заедно, непълноценно семейство е леко налудничаво. За сметка на това любовна двойка била семейство....съвсем се объркаха понятията.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 18:58 от Dincho

# 64
Анкетата с каква цел е? Отговора ми е Да. Обаче ако има друга замисъл,нека ми се разясни,моля

# 65
  • София
Анкетата с каква цел е? Отговора ми е Да. Обаче ако има друга замисъл,нека ми се разясни,моля
Няма друга цел, освен хората, които не искат да пишат пространно, да могат да се изкажат по този начин. Никакви данни няма да има от анкетата, защото проучвания не се провеждат по този начин, не може респондентите да са активната страна в нито едно допитване.
Интересно ми е, питам. Не работя по темата.

# 66
Няма друга цел, освен хората, които не искат да пишат пространно, да могат да се изкажат по този начин. Никакви данни няма да има от анкетата, защото проучвания не се провеждат по този начин, не може респондентите да са активната страна в нито едно допитване.
Интересно ми е, питам. Не работя по темата.
Благодаря

# 67
  • Melmak
О, еднополова двойка също може да е семейство. Ама да не накланям темата натам.

За мен не всяко домакинство е семейство. Примерно съквартиранти са едно домакинство, но не са семейство.

# 68
Семейство е минимум от един родител с едно дете под един покрив! От там нататък всичко нагоре си е екстра. Най си е добре двама родители с много деца. Ехаааа мечта.
Преди много години бях попаднал на една снимка която описваше какво е любов. А семейството си е любов. Т на тази снимка беше бебенце легнало на голямо легло спящо, мама го гушнала и му дава топлина и любов а най отзад легнал таткото и гушнал мама и й давал любов сигурност и топлина. Това ако не можете да го направите, значи нямате семейство. Това е моето мнение.

# 69

За мен не всяко домакинство е семейство. Примерно съквартиранти са едно домакинство, но не са семейство.

Защо? Нали живеят заедно или задължително трябва да правят секс?

# 70
  • София

Трябва да имат родствена връзка, това е семейство. Затова брак или общо потомство. Това по дефиниция, по усещане пак е нещо подобно. За мен двойка и без брак и деца могат да са семейство, не просто домакинство.

# 71
  • Melmak

Е, значи целия студентски град са си семейства. По трима в стая, не са съквартиранти, а семейство?

# 72
  • Пловдив
Да, ама те водят ли общо докакинство? Wink
Може да има общо домакинство без семейство и според мен, ама студентите май не отговарят на нито едното условие. Само спят в една стая.

# 73
  • Melmak
Сигурно се водят. Или съквартиранти на свободен наем. Но семейство със сигурност не са. Все пак семейството предполага някаква родственост.

# 74
  • Пловдив
Имах предвид, че не водят, нямат домакинство. Влизат да спят и да учат, ядат навън, всеки излиза сам, перат се при мама, сигурно не чистят... Wink

Общи условия

Активация на акаунт