💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 15 704
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
Стига бе, сериозно ли е имало такова нещо?!! Отврат! Изобщо не съм знаела!!!! 😲😲😲 ужасно!!

По кои съставки се ориентираш дали е добре или не, да се ползва? Аз съм "боса" там.
  Ама кажете ми и съставката на кърпичките, която да избягвам.

Ето го препарата.

Ужасно да чуя за кърпичките! 😲 коя е съставката, моля те кажи ми я, за да следя и аз за напред и в други кърпички!

Аз също съм голям фен на Бебо, но се оказа, че мокрите им кърпи, поне тези които не са 99% вода имат съставка, която е доста вредна и дори е забранена за ползване при деца под 3 год. възраст. Anguished Другите неща са им ок, мокрите кърпи с вода също са ок, но да имате предвид за обикновените. Аз не обръщам внимание обикновено на такива неща, когато става въпрос за мен, но за бебче...  
И сега се чудя накакво кремче за лице да и взема, че яко ни брули вятъра, но се чудя кое. Това на бебо, на мустела или някое друго да пробваме.

Иначе за повивалник - ние така и не се научихме да го ползваме. Супер удобно е реално, но ние някак си свикнахме да я преобуваме/обличаме на леглото или дивана и така си остана. Grinning

Благодаря! Не става за съжаление. Ще си продължавам със сребърната вода за повърхности, които се лапат. Трябва да проверя и фроша, но силно ме съмнява да става и той.

С кърпите на бебо кмаше скандал с хлебарки в пакетите.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 16:56 от КремонаЛиза

# 61
За тези съставки ли става въпрос? https://www.instagram.com/p/DBrT1V8Sj-J/?igsh=bnpmcHIwdnZoYXFm

# 62
Сега ще разгледам, благодаря ти, Лина!

# 63
При тези на бебо, съставката е Phenoxyethanol. Поне в тези с алое верата го има. На Бочко не са топ-а, не са добре.
Аз ползвам приложение: INCI Beauty и като сканираш баркода ти изкарва рейтинг и съответно кои съставки са ок и кои не.

# 64
Стига бе, сериозно ли е имало такова нещо?!! Отврат! Изобщо не съм знаела!!!! 😲😲😲 ужасно!!

По кои съставки се ориентираш дали е добре или не, да се ползва? Аз съм "боса" там.
  Ама кажете ми и съставката на кърпичките, която да избягвам.

Ето го препарата.

Ужасно да чуя за кърпичките! 😲 коя е съставката, моля те кажи ми я, за да следя и аз за напред и в други кърпички!

Аз също съм голям фен на Бебо, но се оказа, че мокрите им кърпи, поне тези които не са 99% вода имат съставка, която е доста вредна и дори е забранена за ползване при деца под 3 год. възраст. Anguished Другите неща са им ок, мокрите кърпи с вода също са ок, но да имате предвид за обикновените. Аз не обръщам внимание обикновено на такива неща, когато става въпрос за мен, но за бебче...  
И сега се чудя накакво кремче за лице да и взема, че яко ни брули вятъра, но се чудя кое. Това на бебо, на мустела или някое друго да пробваме.

Иначе за повивалник - ние така и не се научихме да го ползваме. Супер удобно е реално, но ние някак си свикнахме да я преобуваме/обличаме на леглото или дивана и така си остана. Grinning

Благодаря! Не става за съжаление. Ще си продължавам със сребърната вода за повърхности, които се лапат. Трябва да проверя и фроша, но силно ме съмнява да става и той.

С кърпите на бебо кмаше скандал с хлебарки в пакетите.
Феноксиетанола е консервант, разтворител и има бактерицидно действие- не е за ядене 😂 АПАВ са анионни повърхностно активни вещества - грубо казано миещо вещество, пак категорично не е за пиене.
Бебо водните кърпи са супер като състав. Аз ползвам водните на Event. Гледам да няма хлор, SLS и изобщо проверявам си в INCI всичко непознато като козметика.

# 65
Аз съм фен пък на Бочко. Не харесвам Мустела заради агресивната им инфлуенсърска реклама. От мокрите кърпи избягвам феноксиетанол - въобще да не присъства в състава.

# 66
Аз намерих едни мокри кърпи “Свежи” с вода. Много съм доволна и цената им е на половина от марковите. Български са май. Утре ще погледна състава сега че се замислих.

# 67
Аз на Евент им станах фен не само защото много добре бършат, но и защото са напълно разградими. Преди взимах на ДМ, но обърнах внимание на състава и най-вече далеч не бършат така добре.

# 68
Здравейте, мами
Ние сме на 5 месеца и поставихме последните ваксини, понеже бяхме болни и ги забавихме 🤷♀
Вие колко общо имате поставени от педиатър? Защото гледам, че са общо 5 по имунизационния календар, пък на нас ни удариха 3 пъти и в двете крачета, та общо 6 🤔

# 69
Ние имаме 5. Последните 2 сложихме на 4тия месец.

# 70
Белла7 и моето бебе на 5 месеца, на първо посещение сложиха 2 + ротавирусна, на второ 1 + ротавирусна и на трето посещение пак 2 + ротавирусна.

Или имаме:
3 приема на Хексацима
2 приема на Синфлорикс
3 приема на Ротатег

Каква е отблязано в картона при вас, като допълнителна ваксина??

# 71
Сега видях в е-здраве, че имаме по 3 приема и от 3-те вида ваксини… а знам, че от Синфлорикс са 2… не знам 🤔 Ще питам на следващия преглед, но като я знам въпросната как “обича” да обяснява…

Белла7 и моето бебе на 5 месеца, на първо посещение сложиха 2 + ротавирусна, на второ 1 + ротавирусна и на трето посещение пак 2 + ротавирусна.

Или имаме:
3 приема на Хексацима
2 приема на Синфлорикс
3 приема на Ротатег

# 72
Сега видях в е-здраве, че имаме по 3 приема и от 3-те вида ваксини… а знам, че от Синфлорикс са 2… не знам 🤔 Ще питам на следващия преглед, но като я знам въпросната как “обича” да обяснява…

Или имаме:
3 приема на Хексацима
2 приема на Синфлорикс
3 приема на Ротатег

А картон имате ли? Трети прием на Синфлирикс се прави поне 6 месеца след втори. Аз бих я осъдила.

# 73
Нямаме картон… затова се регистрирах в е-здраве… това вече ми звучи страшно… аз се доверявам уж на лекарите, надявайки се, че знаят какво правят… сега какво би следвало да се случи?

[/b]

Или имаме:
3 приема на Хексацима
2 приема на Синфлорикс
3 приема на Ротатег

А картон имате ли? Трети прием на Синфлирикс се прави поне 6 месеца след втори. Аз бих я осъдила.

# 74
На нас ни объркаха реда на ваксините във 2ри месец. Буквално можех да ги осъдя, но в нашия случай наистина беше неволна грешка и лекарката мн се притесни.
Консултирах се а още 4/5 педиатъра и вс ме увериха, че чат пат се случва и няма нищо притеснително.
Та не се притеснявайте отсега, може да е грешка в документа. При нас от грешно записано в картона тръгна цялата работа

Общи условия

Активация на акаунт