💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 16 200
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Пищи да. Основно като е щастлива. Иначе реве. Да се чудиш кое е за препочитане 😂
Мадам този месец ми е наддала само 100 грама. Започваме захранване без да се маем изобщо и то добавяме едно хранене с пюре, без да махаме млечно. До няколко дни ще я напъна да направи порция и включвам жълтък. Тя милата е много спокойна, не е увеличавала кърменето, ака си, спи си, ама нещо много е забавила растежа 🙄

# 91
Момичета, здравейте, нямах възможност за включване по-рано, успях само да ви харесам коментарите Simple Smile), благодаря за съветите.
Мазах няколко пъти допълнително крачетата с масажното олио, с което действам след къпане, едва се усещаше около коленцата сухота на места.
Реших и купих продукти на Авен-олио и крем за тяло в големи рафасовки за АД ( въпреки, че съм убедена, че това не е, а е от постоянното измиване и изсушаване с вода при смяна на пампита и немазане от моя страна. 3 дни я хидратирах с крема, веднъж я къпахме с олиото. Ароматът не ми допада, консистенцията на крема-също до известна степен, усеща се лепках до определен момент, но хидратира доста добре. Ръцете ми са целите в рани от постоянна употреба на сапун и препарати и за тези няколко мазания на бебка + 2 намазвания на ръцете ми, кожата ми доста се съживи. Ако някоя се интересува, ще ги снимам, не е концентрата, който Люси ми препоръча.
Относно пеенето- нашата сладуни много пее и много й се радвам, от онзи ден и показах как да казва рррр и го добавя в края на пеенето. Също така се плези, тропа с краче(нз как не ги набива и не я боли) и вчера каза "Бум".
И пълзи наобратно, по гръб 😃 и се плези
На мен не ми пречи викането и звуците, напротив много ме радва и я насърчавам.
Днес примлясна и преглътна слюнка, докато баща й ядеше сандвич, милото беше много сладко, а аз станах обект на шеги, че не давам на детето да си папка каквото иска и съм решила да чака още. Честити ви месечинки на прекрасните дечица ❤️
Фрезия, не се притеснявай, че забавя с наддаването, нормално е, не мисля че има повод за притеснения.
Люси, препаратът на Феош за почистване също изисква забърсване с влажна кърпа, така че, май не е подходящ за лапане, въпреки, че пише че е и за дрънкалки к тн Simple Smile)

# 92
Имай предвид, че ароматизираните лосиони, душ-гелове и тн са с парфюм, за да докарат добър аромат. А парфюма може да дразни кожата на бебетата, а и на възрастните.

# 93
Имай предвид, че ароматизираните лосиони, душ-гелове и тн са с парфюм, за да докарат добър аромат. А парфюма може да дразни кожата на бебетата, а и на възрастните.
Да, да, знам, просто го отбелязвам, защото ми дадоха мостричка на Еусерин, която също е без парфюм, но мирише по-приятно.

# 94
И моето кукле е от певиците на Юнските (Майско - Юлски) пухчета! 🤗
Пърпори с уста прави ппплллф, онова пръскащо с езичето слюнки на около действе, което никоя от нас не иска бебето й да прави, когато се захранва с тиква! 😅 пее, вика, издава доста разнородни нечленоразделни звуци, много е готино! Все повече и по-кординирано пипа, дърпа и насочва към устата си, буквално каквото докопа, обръща се, не особено стремглаво, все още, но пък и в двете посоки.
Много е миличко, как се усмихва когато усети проява на нежност и с внимание й се приказва от близко. Вчера големият й батко го правеше и ми стана толкова приятно на душата!  ❤ обикновенно, аз съм човекът, който го прави, защото кой работи, кой учи, кой на градина, а и не винаги са напълно здрави... комуникацията в ежедневието е забързана. Много е сладко, мило и различно да имаш момиченце! Сякаш за първи път съм майка, толкова е различно!!! 🥰
Успешна нова седмица на всички! 🍀🌸🍹

# 95
Моята е тиха, освен ако не реве. Усмихва се, бръщолеви си нещо, но не вика, не се смее с глас често. Малко ме притеснява.

# 96
На колко точно месеца е?

Моята от съвсем скоро започна. Но 5 месеца без 6 дни е. Момиченцата са по-кротички и спокойни. Имаме познати, бебетата не мърдат и не гъкват, само гледат на около и ръкамахат. Като започнат да говорят, са пестеливи на думи. Сякаш това е от типът човек. 🙂 не много приказливите. Не бързай да се притесняваш!

Моята е тиха, освен ако не реве. Усмихва се, бръщолеви си нещо, но не вика, не се смее с глас често. Малко ме притеснява.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 16:45 от КремонаЛиза

# 97
Моята ръмжи/мрънка като е наакана. Реве като е гладна и като не иска да стои на едно място. Не се смее, ако не се правя на маймуна и не издавам нечленоразделни звуци и пак трудно се засмява така с глас. Моето дете визуално прилича на баща си, кротко е, та ако е наследила и характера му, няма много и да говори 😃

# 98
На колко точно месеца е?

Моята от съвсем скоро започна. Но 5 месеца без 6 дни е. Момиченцата са по-кротички и спокойни. Имаме познати, бебетата не мърдат и не гъкват, само гледат на около и ръкамахат. Като започнат да говорят, са пестеливи на думи. Сякаш това и от типът човек. 🙂 не много приказливите. Не бързай да се притесняваш!

На 26 ще направи 5, на 4 месеца и 23 дни е. Но тя има проблем с коликите още, последните дни да чукна на дърво е малко по-добре. Днес я видях да се завърта от гръб по корем, но само на едната страна успява и като пробва на другата и не стане и реве от яд. 😁

# 99
Олеее колики… горките и двете. При нас отдавна отшумяха.

# 100
И при нас няма колики, аз дори все по-нередовно давам пробиотик. Преди няколко дни изядох повече от 110 грама кашу... не знам от това ли беше, но после рева и пръцка. Дадох няколко дни пак "пробиен бебе" и пак не знам колики какво е. Може би просто още трябва да се дава, ако не редовно, то поне 2-3 в седмицата.
Петя, ти кърмиш ли я?
При нас определено има отражение от това какво ям. Забелязах, че ако аз пия пробиотик (примерно, нещо ми е подут стомаха), а дам и на нея, после е крива, реве, дере се, пръцка. Преди няколко седмици отново ни се случи. Странно е, защото не би трябвало да има значение, но многократно съм го виждала и се опитвам да избягвам това, да пием пробиотик едновременно.

# 101
  • София
Момичета, на мен ми дойде днес за първи път. Засега не е страшно и не ме боли кръста/корема, само главата малко. Доста ми е трудно без шоколад в момента Sad че нали спазвам една брутална диета (кърмя и малкият често има разстройство със слуз и кръв). В тази връзка, вече ми е доста трудно да ям едно и също, то не е и много здравословно, та се чудя дали да не спра. От тази мисъл ми се къса сърцето и хем си казвам “няма шанс, ще търпя, харесва ми да кърмя”, хем ми е много трудно… Педиатърката каза, че не е проблем да мине на АМ вече, дори каза че след 6тия месец кърмата не дава достатъчно вещества на бебчето, особено желязо, така че няма от какво да се притеснявам. Вие как бихте постъпили?

# 102
И при нас няма колики, аз дори все по-нередовно давам пробиотик. Преди няколко дни изядох повече от 110 грама кашу... не знам от това ли беше, но после рева и пръцка. Дадох няколко дни пак "пробиен бебе" и пак не знам колики какво е. Може би просто още трябва да се дава, ако не редовно, то поне 2-3 в седмицата.
Петя, ти кърмиш ли я?
При нас определено има отражение от това какво ям. Забелязах, че ако аз пия пробиотик (примерно, нещо ми е подут стомаха), а дам и на нея, после е крива, реве, дере се, пръцка. Преди няколко седмици отново ни се случи. Странно е, защото не би трябвало да има значение, но многократно съм го виждала и се опитвам да избягвам това, да пием пробиотик едновременно.
Ами, вече не кърмя, но доскоро кърмех и се ограничавах от газообразуващи храни. Вижда им се края, от няколко дни. Да не казвам голяма дума. Имах дори съмнения за АБКМ, обаче напоследък като е по-добре си мисля, че наистина са по-продължителни колики. Такъв ми бил късмета, бременността ми беше лека, отглеждането компенсира. 😁
Forest_girl АБКМ ли има бебчето? То ако е това диетата наистина е много строга. Аз лично съм много тъжна, че не кърмя вече, въобще не ми се занимава с води, шишенца, чистенето им и т.н. Ама това е положението. А твоето бебче пие ли АМ, защото ако откаже, щеш не щеш ще се налага да кърмиш.

# 103
Момичета, на мен ми дойде днес за първи път. Засега не е страшно и не ме боли кръста/корема, само главата малко. Доста ми е трудно без шоколад в момента Sad че нали спазвам една брутална диета (кърмя и малкият често има разстройство със слуз и кръв). В тази връзка, вече ми е доста трудно да ям едно и също, то не е и много здравословно, та се чудя дали да не спра. От тази мисъл ми се къса сърцето и хем си казвам “няма шанс, ще търпя, харесва ми да кърмя”, хем ми е много трудно… Педиатърката каза, че не е проблем да мине на АМ вече, дори каза че след 6тия месец кърмата не дава достатъчно вещества на бебчето, особено желязо, така че няма от какво да се притеснявам. Вие как бихте постъпили?

Това за кърмата е поредния bg nonsense. Дори СЗО препоръчват продължаване на кърменето поне до 1г, но българските педиатри са много по-умни и раздават АМ на всички и насърчават спиране на кърменето за всеки дребен проблем. Детето наддало малко- спирай, започвай Ам. Слуз, нишки- АМ. Повръща- АМ.

Форест, има бял веган шоколад. А всъщност ти като я спазваш диетата, има ли слуз и кръв въпреки това? Игор също има слуз, кръв изкара след проба с мляко и след риба. Ще порасне и ще го израсте, знам го. И със захранването нещата доста се стабилизират обикновено.

# 104
Форест, и след диетата ли има кръв? На мен не ми стига кърмата и я дохранвам с АМ и ѝ взех от козе мляко+ аз на диета и не е имало повече кръв , вече 34 сед сме на тая диета.
Мисля в началото на месеца да я захраня, тогава става на 5м и ми се иска да махнем едно хранене с Ам да не яде боклуци, ама да видим.
Мразя го това кърмене и нямам търпение да свърши. Малката е с къса подезична връзка, трудно ѝ е не е ефективна, а ма мен кърмата ми е малко и е нон стоп борба. Бори се с мен после ѝ давам изцедена кърма. Вече 5 почти по 2/3 ч на ден с тая помпа, па мий шишета, па кърми😰 втръснало ми е, ако не вярвах, че е много полезно за нея нямаше и ден да го правя това амаа.. още малко

Общи условия

Активация на акаунт