💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 3 💛

• 16 228
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
Форест, стискам палци да ви даде някакво решение ❤
Аз започнах да захранвам. Дала съм картоф, тиква, морков, карфиол, днес ще е броколи. Засега давам час и половина два след кърмене. Като въведа жълтък и месо ще замествам вече млечно хранене. Сега с тия голи пюренца няма как. Малката има голямо желание да яде, още много не се справя, но важното е че има желание 😂 Ще се научи.

# 121
  • София
Мина прегледът. Добре е човекът- слузта и кръвта са супер малко и не представляват проблем. Било нормално да има малко слуз. А кръвта е буквално точица и каза, че може да е от напъването. Не ми препоръча да спирам да кърмя и мога да започна да пробвам да добавям нови неща в менюто, като това ще се случва бавно, за да следя за реакции. В общи линии моето положение не се променя много, защото пак не мога да си хапна както ми се иска, но нищо Simple Smile

Даде зелена светлина за захранване също така. Мисля да следвам схемата на Хипп. Днес ще я прегледам отново и сигурно ще пиша пак, ако имам въпроси.

Хубав ден желая! ☀

# 122
Мина прегледът. Добре е човекът- слузта и кръвта са супер малко и не представляват проблем. Било нормално да има малко слуз. А кръвта е буквално точица и каза, че може да е от напъването. Не ми препоръча да спирам да кърмя и мога да започна да пробвам да добавям нови неща в менюто, като това ще се случва бавно, за да следя за реакции. В общи линии моето положение не се променя много, защото пак не мога да си хапна както ми се иска, но нищо Simple Smile

Даде зелена светлина за захранване също така. Мисля да следвам схемата на Хипп. Днес ще я прегледам отново и сигурно ще пиша пак, ако имам въпроси.

Хубав ден желая! ☀
Радвам се, че е добре, мен една ме наплаши, че имала АБКМ, а дори нямаме кръв в акото, слуз може и от лигите, по мъничко си имаме. Реално детето просто ядеше малко и се гърчеше и ревеше и не си дояждаше и ходеше трудно по голяма нужда, тя как реши АБКМ само по тея симптоми нз, нито обрив имаше, нито диария, нито кръв.
Ще мине бързо времето в което ще си хапваш, споко.

# 123
Фрезия, как приготви пюрето от картоф? А пюре от тиквичка?

# 124
Чета в майската тема, че повечето бебета не харесват картофа. Мисля да го вкарам след няколко зеленчука. То неовкусен картоф си е гадно, а и става лепкав. Та не искам от началото да я отблъсквам. Без това ще й е непознато пюрето като цяло, поне да има някакъв вкус. Мисля да започна с тиква, защото е разхлабваща, а София не е от най-редовната с акането. После запичащ и така. Също ще следвам схемата на Хип.

# 125
  • София
педиатърката ми препоръча да слагам адаптирано мляко в пюрето. Вие така ли правите? Смятам да ползвам готови пюренца.

# 126
Чета в майската тема, че повечето бебета не харесват картофа. Мисля да го вкарам след няколко зеленчука. То неовкусен картоф си е гадно, а и става лепкав. Та не искам от началото да я отблъсквам. Без това ще й е непознато пюрето като цяло, поне да има някакъв вкус. Мисля да започна с тиква, защото е разхлабваща, а София не е от най-редовната с акането. После запичащ и така. Също ще следвам схемата на Хип.

Намачкай го с вилица, за да не е лепкав. Не го пасирай, че става на туткал.

# 127
А откъде взимате хубави плодове и зеленчуци. Ябълка, круша, тиквички и морков намерих от разни баби на мои познати. Но пащърнак, тиква откъде и тн взимате?

# 128
А откъде взимате хубави плодове и зеленчуци. Ябълка, круша, тиквички и морков намерих от разни баби на мои познати. Но пащърнак, тиква откъде и тн взимате?

Домашни са ни само тиква и праскови, като прасковите са отдавна вече на бурканчета и чакат времето си за захранване, доста имахме на село. Всичко друго от пазара взимам, горе долу съм ги научила кой колко му е хубава стоката там.

В случай, че не знаете пащърнак като се купува трябва да е пресен и не много голям, престоялия в средата става на дърво буквално, едва се реже, за  големите корени същото важи. Ако се случи такъв, най - добре средната корава част, която се е образувала да се махне, не омеква при варене. И специално избягвам да купувам плодове и зеленчуци от големите вериги. Миналия месец взех тиква от лидел, кръгла, много красива, но ужасна на вкус .... Хубави тикви са тези, който им казват цигулка или поне при нас така им казват.

Ние сме далеч още от захранване, но ще започна с тиква, по принцип на много места я водят разхлабваща, но всъщност е регулираща стомаха, затова и баткото , а сега и малкия предпочитам да започна захранването с тиква. Пюрето от картоф е добре да се разреди с АМ / кърма. Аз и като за нас правя добавям мляко, иначе не е хубаво.

# 129
Аз след 2 или 3 седмици мисля да започна захранването, чудя се да вземам ли веднага столче или отначало да ползвам люлката? 🙄. Всички ли взехте столчета? Отначало може да правя пюренца, поне сега е сезона на тиквите. На мен също са ми казали с мляко или кърма да ги правя.
П. С. Вашите дечица колко дремки имат 4 или 3? Беба много рано си ляга 😔.

# 130
Ние взехме столче. То така или иначе ще е нужно. Нашето има 45 градуса и смятам така да я слагам за 10 мин само за захранването. Като минем консултация с ортопед, вече тогава ще съм по-смела в слагането на седнало положение. Иначе тя много се набира, направо ще направи преси 😃

Аз също исках да попитам по колко пъти се храните и колко дремки имате. София сама си направи режим, от както започна да спи по цяла вечер. До преди това беше пълен хаос. Сега сме така:
7.30-8.00 събуждане и хапване, може и 08.30
09.00-09.15 - заспиване, понякога спи малко, понякога повече, зависи от майсторите над нас 😃
11.00 - пак хапва и излизаме, ако не вали, понякога спи повече в количката, понякога не
14.00 - пак яде
15.00-15.30 заспива и тук, ако легна с нея и я гушна, може да изкара и до 18:00
18.00-18.30 хапва
20.00 - заспива
21.00-21.30 къпане и ядене, като я къпя през два дни, но дупето задължително всяка вечер
22.30 - заспива, но снощи примерно до 23.30 не заспа
Като цяло е добре май този график, но това приспиване два пъти на ден като е тъмно и някак си все едно ми прави деня двоен.

Сега яде по 5 пъти на ден с 4 дремки.

# 131
VaniaK, направо сте за за виждане, до преди няколко седмици при нас нещата бяха добре, ядеше 5-7 пъти и спеше поне вечер, най-много с едно ставане. А сега е пълен хаос, буди се поне по 2 пъти на вечер в различни часове и невъзможно да се създаде режим. През деня като сме вкъщи спи за кратко около 40 мин. В количката може и 3 часа да откаран, но не се случва много често. Има по 3-4 дремки, според зависи колко е спала по време на разходка.

Поръчах етерични масла за дифузиране преди сън, ако проработят ще се похваля Simple Smile все ще има и други като нас.

# 132
Ами добре сме, но до някъде. Понякога се случва някоя дрямка да й е по-дълга и прецаква целия ден. И се чудя дали да не я будя. В неделя бях на фризьор сутринта и баща й така я беше приспал навънка, че спа 5 часа. Оставих я в количката като си мислех, че ще се събуди като се приберем. Обикновено така се случва. Съответно се наложи да пропусне едно ядене, за да влезе в някакъв ритъм. Жално ми е да я будя, ама такъв дълъг сън за дневен не е ок. Днес сутрина също спа много и пак не я събудих. Вие будите ли си бебетата като спят повече? Тя не спи винаги толкова през деня, но като се случи и не ми е ок. Хем искам да сме в по-стриктен режим, хем не искам да я будя като спи. Така успявам да свърша нещо.

# 133
Аз я храня в барбарона. Столчето ни е дървено от тези, които после стават на столче и масичка, но те съм гж вадила още.
Ванче, вие сте за завиждане. Моята става в 5:40ч с песен Grinning

# 134
VaniaK, направо сте за за виждане, до преди няколко седмици при нас нещата бяха добре, ядеше 5-7 пъти и спеше поне вечер, най-много с едно ставане. А сега е пълен хаос, буди се поне по 2 пъти на вечер в различни часове и невъзможно да се създаде режим. През деня като сме вкъщи спи за кратко около 40 мин. В количката може и 3 часа да откаран, но не се случва много често. Има по 3-4 дремки, според зависи колко е спала по време на разходка.

Поръчах етерични масла за дифузиране преди сън, ако проработят ще се похваля Simple Smile все ще има и други като нас.
Да ние сме ужас с режима. Става около 6, ляга около 19-19.40, има 3 дремки, много дълги интервали, но иначе не спи. Отделно че понякога от 4.30 се върти много и я взимам в леглото, съответно аз не спа...

Общи условия

Активация на акаунт