Защо масово всяка трета жена и тийнеджърка е с филъри в устните?

• 6 639
  • 114
  •   1
Отговори
# 15
  • София
От 350 до 550. Ако сложиш 0.5, което седи по-добре, може да излезе и под 200.
В моята клиника /да, вече съм редовен клиент/ ми направиха такава отстъпка, че филъра за устните ми излезе безлатен, тъй като си правих и други неща.

# 16
От 350 до 550. Ако сложиш 0.5, което седи по-добре, може да излезе и под 200.
В моята клиника /да, вече съм редовен клиент/ ми направиха такава отстъпка, че филъра за устните ми излезе безлатен, тъй като си правих и други неща.

Да, но това, което аз конкретно споменах в по-предишния коментар, беше 1 мл. Споделете името на клиниката иначе

# 17
  • София
При цени на имотите в София по 200-300 хил евро за разни панелки, да не говорим за автомобилите по улиците, почивките по скъпи дестинации, филър в устните за 200-300 лв едва ли е кой знае колко непосилен разход. Нали се поставя един, до два пъти в годината, освен това количеството с времето се и натрупва, предполагам, и не е нужно всеки път да се добавя максимума. То един балеаж в приличен салон струва повече. Това ако говорим за чисто финансовата страна на въпроса. Брекети, алайнъри, силиконови импланти, такива неща струват доста повече.
В някои райони в страната като Средногорието, откъдето съм по принцип, заплатите средно са по-високи от софийските, невинаги провинция значи мизерия и ниски доходи.

# 18
За да заприличат на селфитата си. Blush

# 19
Поради две причини - тънки устни и подражание!
Не ми харесва нито с малко, нито с по-голямо количество. Ако бях с тънки устни може нямаше да мисля така.

# 20
  • Най-красивата страна
Въпрос на вкус и личен избор.
Аз лично не бих си сложила и не бих искала дъщеря ми да си сложи.

# 21
В световен мащаб модата я наложиха Кардашианките, новите социални медии (Инста, ТикТок, Снапчат), плюс FaceTune и други подобни филтри. Устните са един от компонентите на т.нар. “Инстаграм лице”.

Ето доста добра статия по въпроса на английски: https://www.newyorker.com/culture/decade-in-review/the-age-of-instagram-face

Интересното и различното в България е, че този тип естетика (лицето, грима, дрехите, изкуствените нокти) е популярна не само сред тийнейджърите, жените от по-ниските социални класи, разкрасителната индустрия (фризьорки, маникюристки, козметички, гримьорки) и шоубизнеса/инфлуенсъри, а и сред бели якички: адвокатки, финансистки, преподавателки и прочее “сериозни” и корпоративни професии.

# 22
Като видя жена с такива устни и не мога да я приема насериозно, ако ще да е топ адвокат, лекар и най-най. Говори за адски комплекси и неувереност в себе си. Една моя приятелка има много нежно и умерено направени устни и не си личи въобще. Ако не знаех, нямаше да предположа, че не са натурални. На всички други жени, които виждам навсякъде джуките са ужас.. отделно тези джуки са символ на една определена чалга прослойка в обществото ни и на определен лайфстайл.

И също не разбирам как спокойно си слагате някакви неща из тялото, заради едната суета. Едно е да си боядисаш косата, ама да се бодеш и да се тъпчеш с някакви съмнителни субстанции... знам, че ще ме изядете с парцалите, ама това мисля аз.

# 23
  • Пловдив
Не се знае обаче колко като твоята приятелка виждаш, без да знаеш.

Цитат
Интересното и различното в България е, че този тип естетика (лицето, грима, дрехите, изкуствените нокти) е популярна не само сред тийнейджърите, жените от по-ниските социални класи, разкрасителната индустрия (фризьорки, маникюристки, козметички, гримьорки) и шоубизнеса/инфлуенсъри, а и сред бели якички: адвокатки, финансистки, преподавателки и прочее “сериозни” и корпоративни професии.
Колко да е популярна - онези които се движите или работите с такива, кажете. Не е да няма, но не са голяма част видимо пълнените устни. И то не непременно тип Мара Отварачката, а включвам и такива, при които просто леко личи. Не изключвам да има повече с филъри, но да не бият на очи, но това е извън тази "естетика".
Сещам се и за две познати адвокатки, които във Фейса качват селфита като тези, за които говори Наивница на средна възраст, но извън снимките лицата им нямат патешки вид, за дискретни филъри няма как да преценя.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 18:38 от Магдена

# 24
Нямам филъри в устните и съм против филърите, където и да е, освен в случаите, когато поради някакъв сериозен проблем се налага реконструкция.

Но аз си харесвам устните като форма, големина и контур, колкото и незабележими и несъвършени да са сигурно спрямо наложените издути стандарти Grinning

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 00:08 от Не се сърди, човече

# 25
Аз нямам естетически аргумент срещу с мярка направените филъри. Не само тези, дето не си личат, но и някои от видимите пак изглеждат добре. Проблемът е, че не знаеш от кои ще си и дали няма да мигрира и т.н., докато не си го сложиш.

По-големият проблем е рискът от усложнения. Както и фактът, че дори години по-късно не се разграждат напълно и ако си направиш скенер, се виждат из лицето. И най-вече, че филърите блокират естествения поток на лимфата, което никога не е добре.

# 26
Като видя жена с такива устни и не мога да я приема насериозно, ако ще да е топ адвокат, лекар и най-най. Говори за адски комплекси и неувереност в себе си. Една моя приятелка има много нежно и умерено направени устни и не си личи въобще. Ако не знаех, нямаше да предположа, че не са натурални. На всички други жени, които виждам навсякъде джуките са ужас.. отделно тези джуки са символ на една определена чалга прослойка в обществото ни и на определен лайфстайл.

И също не разбирам как спокойно си слагате някакви неща из тялото, заради едната суета. Едно е да си боядисаш косата, ама да се бодеш и да се тъпчеш с някакви съмнителни субстанции... знам, че ще ме изядете с парцалите, ама това мисля аз.

+1.
С наркотиците не е ли била същата история още от началото - модерно, намаляват задръжките, ново амплоа и енергия?
Вижте млади момичета с вече ужасни последици от тази мода.. Парите тук колко дават, не е от първостепенно значение. ИмАл-дАл. Така иска, така се харесва. Не ги разбирам и не се опитвам да ги разбера.

# 27
  • София
Между другото, за да се получи дълготраен ефект "джуки", трябва да се сложи по 1 мл няколко пъти.

# 28
Ще кажа моето мнение на мъж.
Не е миродавно.

Тенденция е и много жени си слагат.
Лично на мен не ми харесва.
Изглежда ми евтино и грозно.

# 29
  • София
Като се замисля, може да прикриват кофти зъби или захапка така.

Общи условия

Активация на акаунт