Априлче 2025г./тема 3/

• 30 159
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
И при нас любовните ласки са мираж от деня, в който е заченато бебето... Честно казано си мислех, че сме единствени, поредното доказателство колко ми е полезна тази групичка 🥰 Хем имам полип, хем ми е постоянно зле, та и за други неща не мога и да си помисля (това, което написа Кактусче, но аз не знам как да скрия текст 🤣)
При мен сънищата, обаче са доста.. интензивни, досега не съм имала проблеми или контракции, не знам как бих могла да ги контролирам.

# 316
Моите сънища поутихнаха, но преди 2 седмици бяха нон стоп и изключително цветни 🫣😆

# 317
Взехте ли нещо покрай черния петък? Ние количка харесахме, но още се чудим за нея 🤷🏼♀
Взех легълце и скрин😊

# 318
Е добре, явно не сме само ние под пълно въздържание , при нас няма забрани, просто  на мен ми е някак некомфортно и затова и ние сме с последен контакт при зачеване на бебка...

# 319
Как сте дами? Flowers Hibiscus

Ударно трябваше да прочета 111 коментара в тази тема от последните дни хаха. Надявам се всички да се чувствате добре!

Аз откакто се помня все на прегледи ходих или заради бактерии или заради кандида и то ми се случваше поне веднъж годишно. Сега да чукна на дърво съм намерила баланса и се надявам да се задържи.

Като първа бременност нямам идея кое какво е като нещо ме стяга (освен като мърда бебето, тогава си знам, че е то), но от две вечери насам имам стягане като стана от леглото или ако кихна, та предполагам са braxton hicks?

За секса - ние не бяхме запознати, че преди 12г.с. не бива да се развихряме... но малко му раздрусахме мозъчето на бебчето в началото Sweat Smile Добре си беше след това. ММ го е страх да предприеме някакви по-палави действия да не вземе нещо да ни стане, но се случва от време на време да се пообичаме Satisfied То да ви кажа честно и не се чувствам сексапилна да се вихрим като преди да забременея, той само се шегува с мен, че съм като хлебарчица с коремчето ми и не мога да се взема насериозно Smile Не е като да не се закачаме де, но определено сме по-обрани.

# 320
Какво мислите за семинарите, академиите и тн за родители? Посещавали ли сте ? Мислите ли да отидете този месец и къде? Аз имам интерес, смятам че ще бъде полезно, пък и ще е разнообразие в ежедневието, но не намирам информация къде и кога има.

# 321
Аз ходих на 2 събития през октомври, които бяха с безплатен вход, но изискваха регистрация. Едното беше в болница Лозенец, другото беше на Raya Toys. Харесаха ми повечето неща.

За София гледах, че в Токуда има, но са през седмицата, а аз съм на работа.

Иначе ето тук има обявени лекции и събития:
https://www.bebeto.org/School

https://www.izamama.com/index.php?page=uchilishte-za-bremenni-sofia

# 322
Записах се за този уикенд - https://babytime.bg/, можете да проверите програмата в сайта

# 323
Днес си купих фетален доплер, естествено забравих батерии да купя, изнамерих някакви от вкъщи, но са кофти, въпреки това работи, но не мога да го наглася да чуя нищо, не знам рано ли е или аз не се справям не знам, четох доста  пише, че е безвредно за бебето, в момента съм в 17г.с+6дни, някой да е ползвал ???

# 324
Мануна, аз също първо помислих, че ще сменяш мъжа 🤣🤣🤣

Розичка, ти с какви мутации беше и кой хематолог ти назначи Фраксипарин и Натаспин?

Иначе аспирин изписват в по-напреднала бременност по принцип. Някъде след 16г.с. и се спира около месец и половина преди термин. В случай на висок риск от прееклампсия става въпрос. Иначе НМХ е със съвсем различен начин на действие и той се продължава и месец след раждането. Той няма отношение към прееклампсията.

Зари, фармацевт съм 😁

Кактусче, извинявай че сега отговарям. Това да ми мутациите. Нискорискови се водят, а това лечение ми е назначено от генетик. Днес пусках изследвания, но ще ги видя чак сряда.

Алелна специфичност на PAI - 1 675
5G>4G² - Хетерозигот

Мутация-MTHFR C677T- Хетерозигот
 Фактор XIII ( F XIII ) V34L³- Хетерозигот

ITGB3 (интегрин b3 ) T1565C - Хетерозигот

# 325
Розичка, добре е да направиш една консултация с хематолог. 🤗 За всеки случай ❤️

# 326
Аз да се оплача. От началото си мажа корема против стрии. Но кой да се сети за гърдите?! Е, днес забелязах стрии по тях.При мен много бързо нарастнаха, но въобще не се усетих в началото да ги мажа и тях..

# 327
Аз също имам доста, предимно по бедрата и дупето , въпреки че се мажа с крема против стрии на mustela .

# 328
Аз минах преглед днес. Всичко е наред, вървим напред с 3-4 дни ❤

# 329
Здравейте, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus
Ще напиша следващите редове, не за да стресирам някого, а за да ангажирам вниманието Ви към нещо, което при мен се оказа проблем. След преглед при втори АГ специалист, този път в болница Вита, се установи, че в действителност имам завишено кръвно налягане от лявата страна на маточната артерия. За тези от Вас, които, също като мен, не знаеха какво е това. Накратко: налягането към маточните артерии е особено важно за кръвотока към бебето. Слава Богу , за сега, при мен е малко завишено и не повлиява на кръвотока, та бебето се движи добре. Лошото е , че не е моментно състояние, както се опитваха да ме убедят. За сега не прогресира, а стои с перманентни завишени сходни стойности. Важно е да уточня, че съм в 20 г.с. Двамата АГ специалисти, които го видяха ми казаха, че го следим с особено внимание, а аз всеки ден започвам да меря кръвно. От там разбрах какви са притесненията им. Явно им прилича на някакъв много ранен признак на прееклампсия. Въпреки това всички АГ , които са ме видели, а те вече са 3-ма отказват да ми назначат Аспирин. Казват, че Клексан 0,4 + Натаспин е достатъчно добра превенция. От всичко, което съм изчела за прееклампсията не мисля така, но не съм толкова самонадеяна, за да си го самоназнача.
Позволявам си да разкажа това, защото, при мен, с ужас устонивих, че тези високи стойности са били начилни от 17 г.с. при прегледа при АГ, при който се следя на частно. Когато миналата седмица бях на преглед в Токуда (при АГ по НЗОК) докторката ми обърна внимание за това налягане и ми го показа. Позагледах се в картинките, които прикачат към амбулаторния лист и видях, че в 17 г.с. съм била дори с по - висока стойност от тази, а АГ, при която ходя на частно ми е написала "НОРМАЛЕН КРЪВОТОК". В 19 г.с. отново бях при нея, ТОЗИ ПЪТ ВЪОБЩЕ НЕ Е ГЛЕДАЛА НАЛЯГАНЕТО С ДОПЛЕР, поне няма снимка за това, а когато й поисках сметка (тъй като не се поколебах да го направя) ми отговори, че щом няма прикачена снимка, значи не е видяла нищо притеснително.
До тук с моята история. Моля се нещата да се развият добре.
Момичета, настоявайте на прословутия преглед с доплер и, разбирам колко е важно за психиката ни, да имаме доверие на докторите си, но винаги си имайте едно наум.
Това, което разбрах по тичането си из доктори: при прегледа с доплер трябва да Ви покажат 3 стойности на налягане към артериите:
- една към лява страна на маточна артерия;
- една към дясна страна на маточна артерия;
- една към пъпната връв;
А на съвсем разговорен, и, извинете ме, леко глуповат изказ: видите ли на картинката сериозен контраст между долна и горна граница - Червена лапма!
Наистина не искам да стресирам някого, а просто Ви обръщам внимание.
Благодарение на групата научих и всеки път настоявам за измерване на маточната шийка. Това, което пиша, смятам също е доста важно.
Прекрасен и слънчев ден на всички Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт