Априлче 2025г./тема 3/

• 30 204
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
И аз съм на този б12, но все още не съм изследвала как са се покачили нивата. Ще изчакам още 2 седмици да направя пълен месец откакто ги приемам.

# 241
  • Смолян
И аз съм на този б12, но все още не съм изследвала как са се покачили нивата. Ще изчакам още 2 седмици да направя пълен месец откакто ги приемам.

Точно с този вдигнах нивата на моето. Преди 1.6 месеца бях с критично ниско 86.

# 242
Точно този преди бременността ми беше качил нивата в небето, страхотен е! Защо го спрях и аз не знам, уж имам метилиран В12 в пренаталните витамини.

# 243
Зари, аз пия аспирин 75/100мг, какъвто намеря. Генетичката ми каза да го приемам до 30г.с. За сега не съм имала кървене, нямам и някакво ужасно кървене от носа или венци, за разлика от предната бременност примерно. Тогава изобщо не знаех за наличието на мутации и не съм пила нищо, но венците ми кървяха ужасно.
Не знам защо се дърпат да го изписват, но тя тази доза 75 или 100мг е някаква много малка доколкото разбрах. В тази фейсбук група, която следя - low pappa group support, почти всички жени с нисък пап и риск от прееклампсия са на аспирин 150мг.

Извинете за каква стойност се приема нисък Papp-A ?

# 244
И аз съм с този Simple Smile
Чупя таблетката на две, защото иначе ще прескоча горната граница Simple Smile
Паста за зъби - от години ползвам rocs.
Мъжът, който както казах е зъболекар, ме гледа изпод вежди, но аз не му се трогвам и продължавам да давам по 15 лв за туба 🫣😆

# 245
Ами до колкото разбирам, в различните страни има различни критерии за papp-a.
Но принципно тук на БХС всеки резултат се стреми да е близо до 1 мом.
Моето изследване беше излязло 0.257 по спомен, но после лекарката по ФМ наслагваше резултата ми от кръвната проба в някаква по - богата база данни и там ми излизаше че е 0.4 от медианата. Нещо такова. В тази тема във фейса, където пишат жени от много държави считат че 0.3-0.4 все пак е в горната половина на ниска граница, защото се доближава до 0.5. Има жени с резултати 0.05, или 0.1, което вече се счита за много много ниско.
Но пак.....това е просто някакъв риск, който може да намери проявление, може и да не намери. Подобно е и положението с мутациите, те са предразположеност към развитие на някаква патология, но дали това ще се случи няма как някой да го потвърди предварително.

# 246
Аз, за съжаление, въобще не знам колко ми е бил този ПАПП, защото нямам БХС.
АГ то ми каза, че щом съм имала пренатален нямало смисъл😏 Спийчлесс…
Така че имам ли риск от прееклампсия или не… не знам. В момента пия Натаспин + Клексан 0,4. Просто се чудех дали да не се консултирам да ми сменят Натаспин с Аспирин, поне да има някаква превенция и срещу прееклампсия.

# 247
Зари, спорен това, което моя док казва, аспирин до едно време, 16 седмица макс. Натаспина от своя страна има друго действие, разбиване на тромби. Аз ги пиех паралелно, вече само Натаспин.

Днес на целия ми хормонален фон, мъжа ми реши да казва на този и онзи роднина, че.чак и името, което сме избрали. Много избухнах. Имаме една предишна загуба, аз съм суеверна, чак името да казва за мен е прекалено. На моите приятелки още не искам да казвам дори че съм бременна и той го знае. Та нови стресове, чудя се дали да не го сменя живот и здраве в родилното и да го изненадам с ново име на бебенцето. Joy

# 248
За секунда си помислих, че мислиш да смениш мъжът в родилното 😆😆😆

# 249
За секунда си помислих, че мислиш да смениш мъжът в родилното 😆😆😆
И това обмислям, да Joy

# 250
Мануна и аз съм леко суеверна като теб.
До ден днешен като видя някой пост във ФБ със снимка от УЗ и обявяване на бременност в ранни седмици изтръпвам…

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 15:34 от Pipiilotaa

# 251
Така че имам ли риск от прееклампсия или не… не знам. В момента пия Натаспин + Клексан 0,4. Просто се чудех дали да не се консултирам да ми сменят Натаспин с Аспирин, поне да има някаква превенция и срещу прееклампсия.

Аз също имам прена тест, но направих БХС , като Мечо Пух, колкото повече, толкова повече...аз съм така с изследванията и прегледите ...искам всичко 😀

A моя PAPP-a е 0.92 и така или иначе не знаех какво означава, АГ каза само всичко е в норма...

# 252

Аз също имам прена тест, но направих БХС , като Мечо Пух, колкото повече, толкова повече...аз съм така с изследванията и прегледите ...искам всичко 😀

A моя PAPP-a е 0.92 и така или иначе не знаех какво означава, АГ каза само всичко е в норма...
Да, с днешна дата знам, че едното не изключва другото. Всъщност , в доста голяма част го изключва, но не във всяка. За съжаление , към онзи момент не бях казала на никой, съответно съвсем не бях активна и тук, и , доверявайки се на АГ, съм го пропуснала … Надявам се да не ми струва много този пропуск Sad
Кактусче, ти да не би да си фармацевт ? 😊

# 253

Кактус, ето това са витамините, оказа се, че имам 5 кутийки, мога и на някой друг да подаря. Пишете на лични, за адрес. Ще пратим.  Качила съм и състава, за да видите и да прецените. Единственото, което не ми действа добре е Селена, знам, защото бях почнала да пия само селен, но ми беше лошо, преди това пиех други хапчета, които съдържаха селен и пак не се чувствах добре. После като минах само на селен, разбрах, че е от него. Мислех си, че няма да има проблем с тези, но пак започна да ми е зле.

# 254
Мануна, аз също първо помислих, че ще сменяш мъжа 🤣🤣🤣

Розичка, ти с какви мутации беше и кой хематолог ти назначи Фраксипарин и Натаспин?

Иначе аспирин изписват в по-напреднала бременност по принцип. Някъде след 16г.с. и се спира около месец и половина преди термин. В случай на висок риск от прееклампсия става въпрос. Иначе НМХ е със съвсем различен начин на действие и той се продължава и месец след раждането. Той няма отношение към прееклампсията.

Зари, фармацевт съм 😁

Общи условия

Активация на акаунт