Априлче 2025г./тема 3/

• 30 158
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
До колкото разбрах това e този показател PI - дясна и лява маточна артерия. Изпращам снимка от моята ФМ. Има и някакво ductus venosus PI, което не знам какво е точно.

# 346
Аз също нямам стойностите на кръвотока от ФМ. Просто накрая на прегледа ми казаха, че рискът ми е 1:130, но той се преизчислява и от кръвните изследвания. След като ми излезнаха кръвните от БХС, рискът вече беше 1:247. Аг каза, че при риск 1:250 се изписва Аспирин.
  Сега погледнах моите резултати
Моят риск преди 34г.с  е 1:808
Преди 37г.с е 1:180
Преди 42 г.с е 1:25
Може ли малко разяснение, благодаря

# 347
Molishein, аз съм с подобни на твоите стойности за риска.
Преди 32г.с много нисък
Преди 37г.с 1:598
След 37г.с 1:38
То няма какво да се разясни по този въпрос, просто това е някакъв риск изчислен на база натрупана база данни от много други жени с подобни показатели (кръвни и ехографски).
Риска ми пък от гестационен диабет е 1:86. И това е защото съм с индекс на телесна маса 25.2, точно на границата на леко наднормено и това че бебето отговаряше на седмица напред тогава.

# 348
Molishein, аз съм с подобни на твоите стойности за риска.
Преди 32г.с много нисък
Преди 37г.с 1:598
След 37г.с 1:38
То няма какво да се разясни по този въпрос, просто това е някакъв риск изчислен на база натрупана база данни от много други жени с подобни показатели (кръвни и ехографски).
Риска ми пък от гестационен диабет е 1:86. И това е защото съм с индекс на телесна маса 25.2, точно на границата на леко наднормено и това че бебето отговаряше на седмица напред тогава.

Да, просто статистика
Моята АГ ме кара да си следя кръвното ежедневно по 2-3 пъти, досега всичко е нормално уж, най високото кръвно до момента ми е било 125/80
В четвъртък съм на преглед ще видим 😇

# 349
Ето така изглежда снимка от доплер на лява и дясна страна на маточна артерия, стойностите са описани отстрани като RI и PI. Освен това трябва да има и снимка от измерване на кръвотока към пъпната връв, който се означава на снимката (ако не се лъжа) като Umb A PI, съответно Umb A RI.
Ето тези стойности, моята АГ е СНИМАЛА, ВИДЯЛА и ПРОСПАЛА в 17 г.с, а в 19 г.с е решила въобще да не си прави труда да ги мери.
Момичета, писах всичко това единствено с цел да изисквате от вашите лекари това изследване всеки път! Това са важни неща, които трябва да се следят. Не след 24 г.с, а сега!

# 350
Моите са RI: 0.44 и PI: 0.67. Добре ли са? Другата седмица пак съм на фетална и пак ще измерят. Не знам дали АГ мери тези стойности, не ги виждам на снимките, сигурно не.

# 351
Мики, до колкото при мен проблемна е стойността на PI от 1,68. (В петък измерена в Токуда 1,59) мисля, че си супер.
Знаеш ли, мисля, че Jossбеше написала , че не всички АГ правят измерване с доплер. Може и да е така, просто за мен е абсурдно в 21 век да не го правят. Другият вариант е просто немарливост (какъвто е моят случай 😏)

# 352
Благодаря, Зари, аз пия аспирин протект, не знам дали това оказва влияние. Казаха ми, че ще пия почти до края на бременността.

# 353
Мики, до колкото при мен проблемна е стойността на PI от 1,68. (В петък измерена в Токуда 1,59) мисля, че си супер.
Знаеш ли, мисля, че Jossбеше написала , че не всички АГ правят измерване с доплер. Може и да е така, просто за мен е абсурдно в 21 век да не го правят. Другият вариант е просто немарливост (какъвто е моят случай 😏)

Интересно, в моята ФМ пише само маточта артерия PI 1.38 еквивалент на 0.890MoM
Досега всички казват , че всичко изглежда нормално не знам...не знам

# 354
Момичета, аз вярвам, че всички АГ специалисти могат обективно да ви кажат кога нещата са добре и кога не, на база показатели, които виждат, стига единствено да им обърнат внимание.
Моята просто не ги е видяла в 17 г.с, а в 19 г.с въобще не ги е измерила.
Затова просто ги побутнете малко в тази посока. Не знам за Вас, но при мен, например, от както Кактусче спомена за измерване на шийката, аз всеки път си настоявам да ми се измери и държа да ми се отбележи и в амбулаторния лист. Иначе, не, нито ще ми я измерят, нито ще го отразят в амб. лист.

# 355
Зари ❤️🤗
Пожелавам на всички отличен кръвоток 😁 Без значение дали сте с аспирин или не. Всичко ще бъде наред, просто настоявайте за доплер поне веднъж на 3 седмици. Същото важи и за меренето на шийката.

ПП тази вечер усетих първото отчетливо ритниче 🤗

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 10:08 от Kactus

# 356
Здравейте, започнахте ли вече с покупките за новородените сладурковци? Имам намерение да започна с покупките сега покрай черни петъци и коледни намаление, но се обърквам от многото продукти. Смятам, че за едно новородено не е необходимо много, но все пак има задължителни неща, които трябва да се набавят. Имате ли някакъв списък по който да се водите, бихте ли споделили ако е така? Бих се радвала и на препоръчани продукти от тези, които вече са използвали, примерно бебефони с камери, легла, пречистватели/овлажнители на въздух, както и всичко друго необходимо за бебето.  
Благодаря предварително !!!

P.S. Моят термин е на 07.04.2025г.

# 357
Ние поръчахме количка, беше много намалена и решихме да се възползваме. Отделно тази седмица ще поръчаме и обзавеждането за детската стая. Аз също ще се радвам, ако някой има списък.
Сега гледам за кошарка в спалнята, ако някой има предложения ще съм благодарна.

Здравейте, започнахте ли вече с покупките за новородените сладурковци? Имам намерение да започна с покупките сега покрай черни петъци и коледни намаление, но се обърквам от многото продукти. Смятам, че за едно новородено не е необходимо много, но все пак има задължителни неща, които трябва да се набавят. Имате ли някакъв списък по който да се водите, бихте ли споделили ако е така? Бих се радвала и на препоръчани продукти от тези, които вече са използвали, примерно бебефони с камери, легла, пречистватели/овлажнители на въздух, както и всичко друго необходимо за бебето.  
Благодаря предварително !!!

P.S. Моят термин е на 07.04.2025г.

# 358
Аз имам огромно колебание за сгъваемата кошара.
Скрит текст:
Моля да ми помогнете в избора на сгъваема кошара, ако имате опит. Не знам коя по-лесно се фиксира към родителското легло. Също и коя функция е по-удобно да има: възмост да е под ъгъл, за да предотвратява рефлукса; да имам 4ри колела(на знам дали с 2 колела ще мога да я местя лесно), да има функция полюшване; материята задължително да е лен. Някои от кошарите нямат включени в комплекта колани за фиксиране. Не знам дали и матрачетата са удобни. Така или иначе ще се използва само 6 месеца.

Ние няма да купуваме овлажнители и пречистватели за въздух, няма смисъл.....Ако сте от Пловдив или София, може 😅

# 359
Аз съм се спряла на тази https://bebestil.bg/produkt/kikkaboo-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d … na-beige-melange/.

Не но и в Бургас е доста мръсен въздуха, за съжаление. Simple Smile

Аз имам огромно колебание за сгъваемата кошара.
Скрит текст:
Моля да ми помогнете в избора на сгъваема кошара, ако имате опит. Не знам коя по-лесно се фиксира към родителското легло. Също и коя функция е по-удобно да има: възмост да е под ъгъл, за да предотвратява рефлукса; да имам 4ри колела(на знам дали с 2 колела ще мога да я местя лесно), да има функция полюшване; материята задължително да е лен. Някои от кошарите нямат включени в комплекта колани за фиксиране. Не знам дали и матрачетата са удобни. Така или иначе ще се използва само 6 месеца.

Ние няма да купуваме овлажнители и пречистватели за въздух, няма смисъл.....Ако сте от Пловдив или София, може 😅

Общи условия

Активация на акаунт