Априлче 2025г./тема 3/

• 29 775
  • 753
  •   2
Отговори
# 555
И аз бях яко на мандаринки, но сега ги смених с портокали🤣🤣

# 556
И крампи имах, от тези които ти пулсира мускулът. От три дни съм на Магнерот и не съм усещала нищо - ще видим.

Споделям желанието за мандарини, една вечер пращах мъжа в 9 часа да ми намери, че нямах мира Smile Сега съм на портокалов сок почти всеки ден, мързи ме да си беля мандарините.

На мен ми изписаха Supple Maman, в което има омега 3, фолиева, желязо и т.н. + Магнерот и ми каза да спра чистата фолиева - имам още 2 блистера останали, не знам защо се бях запасила толкова много. Sweat Smile

# 557
  • Смолян
И крампи имах, от тези които ти пулсира мускулът. От три дни съм на Магнерот и не съм усещала нищо - ще видим.

Споделям желанието за мандарини, една вечер пращах мъжа в 9 часа да ми намери, че нямах мира Smile Сега съм на портокалов сок почти всеки ден, мързи ме да си беля мандарините.

На мен ми изписаха Supple Maman, в което има омега 3, фолиева, желязо и т.н. + Магнерот и ми каза да спра чистата фолиева - имам още 2 блистера останали, не знам защо се бях запасила толкова много. Sweat Smile
Може ли линк да ги видя кои са точно, защото ми излизат две различни кутии в нета, а ми хареса, че имат вит Д и магнезий.
Но пък нали трябва да се приема магнезия далеч от желязото как са в една добавка?

# 558
Аз имам изписана от хематолог метилирана фолиева киселина 2×400mcg за цялата бременност. Във витамините ми за бременни има метилирана, отделно в добавката ми против повръщане също, както и в Иногинол.
Момичета, внимавайте с фрешовете, яжте плодовете цели. Ако ВСЕКИ ден пиете фрешове, гестационният диабет ви е в кърпа вързан 😁 Аз вчера изядох две мандарини и още ми се ядяха, но реших, че са твърде сладки и оставих другите две за днес ☺️

# 559
Добро утро и на мен ендокриниложката ме предупреди да не пия в никакъв случай фрешове, само чисти плодове. Аз ям много портокали и мандарини, ябълки, но примерно не ям много на вечеря - някоя салатка.

# 560
Да, фрешовете не са добра идея.
Цели плодове, за десерт.
Погледнете Глюкозната революция - не в частта ще ям всичко, ако спазвам хаковете 😄, а какви са хаковете Simple Smile

# 561
Не само фрешовете, а с плодовете като цяло трябва да се внимава.
Аз като човек нямал никога проблем с КЗ в живота си съм изумена колко бързо се променят нещата по време на бременност… и колко тънко е ледчето😅
Плодове само кисели и то пак под голямо внимание и в комбинация с протеин, напр. Кисело мляко- само така ми казаха да ги консумирам. И в никакъв случай на гладно, тоест само като снак между основните хранения.
+ киселите плодове ако се прекали дразнят стомаха!
И още нещо което научих доста бързо може да даде влиание храненето - буквално за 1-2-3 седмици може да има промяна в нивата на КЗ, от там размерите на бебо и даже количеството води.🤯
Така че много си внимавайте с въглехидратите, наистина много- не е шега. И обременяването с глюкоза според мен си е направо задължително за всяка бременна между 24-28г.с.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 10:45 от Pipiilotaa

# 562
Пипи, така е. Плод само за десерт след основно хранене или след някакъв протеин, в никакъв случай вечер не се ядат плодове.

# 563
За жалост аз все още ям хляб и солети, защото с моите киселини ….. Като малките деца съм, ям през 2-3 часа иначе става зле. Отделно съм вегетарианец и то с големи капризи. Надявам се малката да не се метне на мен по хранителни капризи.

Днес минах за почистване на зъбен камък. Издържах 😃 Не е особено приятно, а и отделно малката точно тогава реши да прави гимнастики и да ме рита. За щастие за сега няма кариеси и се надявам да е така и за следващите месеци. Планирахме следващият преглед и така.

# 564
Браво, Пълнолуние Simple Smile

Иначе за хапването на въглехидрати - тегаво е с това прилошаване, но все пак има и хора, които обработват въглехидратите по-добре от други. Хубаво е все пак да се хапне нещо смислено преди тях, поне някакъв зеленчук. Вярвайте ми, по кофти е ГД.

# 565
Днес мина и моята фетална, всичко е наред, но май изостава с два дни. Трябва да съм 19+5, а по УЗИ е 19+3. Иначе бебка е вече 24 см и 380 г., което ми се вижда добре. Беше 3 дни напред, после беше точно за седмицата, а сега е два дни назад. Дали да се тревожа? По време на прегледа не се коментира, защото не се спомена на коя седмица отговоря. Следващата седмица съм при моята АГ и ще питам, но има цяла седмица до тогава.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 15:41 от miki8713

# 566
Според мен няма нужда да се притесняваш. В началото бебето беше много назад - 1 седмица и докторът ми обясни, че е абсолютно нормално. Каза, че през бременността ту ще е напред, ту назад. Сега ми показва различни показатели - размери на глава, бедро и те излизат на различни гс - главата и коремчето напред, нещо по-назад.  Не се притеснявай Simple Smile
Един въпрос от мен - какъв крем за лице използвате. Имам себореен дерматит и се мажа със сенсибио на биодерма. Вчера обаче ми излезна доста голямо червено петно на лицето и го мажа. Засега няма никакъв ефект Cry нещо друго да ми препоръчате? Преди б се мажеш с кордикостероидно кремче и за няколко дни се оправях, обаче сега мисля, че е забранено...

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 10:17 от Gery666_

# 567
Гери, пробвай с този балсам 🤗
Скрит текст:

До днес е на промоция, можеш и онлайн да го поръчаш 🤗
 ❤️ Можете ли да ми препоръчате бебешки/детски дневник за спомени, който наистина си заслужава. ☺️ Примерно кратка история преди да се роди, деня на раждането, растеж по месеци и първите годинки, място за снимки, отпечатъци, родословно дърво, първи стъпки и т.н.
Харесах няколко, но друго е ако имаш възможност да го разгледаш лично. Ако някоя от вас има отзиви, ще се радвам да ги споделите. 🥰

https://www.book.store.bg/p634093228/zdravej-malko-bebche-album- … 30-x-21-5-cm.html

https://www.book.store.bg/p634093228/zdravej-malko-bebche-album- … 30-x-21-5-cm.html

https://www.book.store.bg/p343665170/moeto-bebe-kniga-za-spomeni … -5-x-24-5-cm.html

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 14:22 от Kactus

# 568
Кактусче, не знам защо не виждам нещата от линковете които си сложила, дано не се повтаря с някой от тях моето предложение, което бъдещия татко взе за нас, същото е взимал и за първото му дете.

https://office1.bg/products/nasheto-bebe-album-dnevnik

# 569
Lights_on, благодаря ти за препоръката 🥰 Ще бъде ли удобно да те помоля да ми снимаш съдържанието му, когато имаш възможност? ❤️❤️❤️ Аз страшно много харесах ето този, но е 65лв. 😅:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт