Априлче 2025г./тема 3/

• 29 723
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Vikksi, аз ще съм пак при Дяволов. Във вторник ще се видим за първи път с тази бременност и няма търпение 😃

Първото ми раждане беше придружено с трудности (ретардирало бебе и почти месец в неонатологията) и бях напълно неадекватна. Дори не благодарих на доктора за всичко, което направи за нас, за всеотдайността му и куража, който ми вдъхваше.
Ще е емоционална срещата ни с него сега.

В известна степен се радвам, че забременях, преди той да реши да се оттегли (че е на години, с цялото ми уважение към него). Някак не си представям да раждам с друг лекар, макар че имам много добри впечатления от негови колеги в МД.

Мина моята ФМ, всичко е наред (с предишната бременност тук започнаха да се скапват нещата), но съм качила доста кила 😒
Притеснява ме единствено за последствията, не за това как изглеждам. Ма, здраве да е.

# 586
С хапването на моменти се чувствам като професионален спортист преди състезание- особено от както съм в групата на застрашени от ГД. Качила съм има няма 2-3кг +-.Преди това си позволявах +1/2 плодчета в повече и тестенко. Но сега съм изключила тотално бяло брашно и сладко. Картофите, ориз, грах ги хапвам рядко в малки порции в комбинация с много протеин. Предимно ям млечни храни, месо, яйца, ядки, зеленчуци (от позволените) и някой друг кисел плод.
Иначе и аз съм от групата на Дяволов- октомври като се видяхме му казах директно, ще раждам при Вас и той ми каза ами добре, ще раждаме какво да правим.. бях в малко по-ранна седмица и ме пита дали съм дошла да го видя просто как е😄😄😄 типично в неговия стил🤣
Та видях, че ми записа данните в някакъв лист- надявам се да е вид обещание. 😁
Заради всички морфологии които трябваше да направя, ще го видя отново на 21 януари.. просто съвпадна вижданкта ни и с празници и периода стана малко по-голям, но се надявам, щом веднъж сме се виждали си ме има предвид.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 11:20 от Pipiilotaa

# 587
  • София
Има ли някоя от вас, която ще ражда в Майчин Дом при д-p. Дяволов?

Аз ще раждам при него. Първо имаше свободен час чааак за януари, аз началото на октомври тръгнах да записвам. Открих му номера в една тема тук и му писах дали може януари да се появя за следене и раждане при него, той ли каза “може” хаха Една от мамите тук ме светна, че има свободен час по-рано, та го смених за декември - доста трудно се намират часове при него.

Може ли да ти драсна едно съобщение да те разпитам малко за него?

Иначе за хапването, всичко тестено което мога да си побера в стомаха е добре дошло хаха и много цитруси.

Разбира се, ако мога да съм полезна.
Виждам, че и други момичета ще са при него, някои за 2 път, супер 😇

Иначе моето първо раждане при него беше 15 минутки, без да имам каквито и да е признаци и изхвърча като тапа. 😅 Толкова бързо мина, че не разбрах какво става. За съжаление нямаше време нито за упойка, нито за клизма, но беше светкавична работа. Сега чак се тревожа дали има шанс пак за такива изненади. 😅 Уж да се видим, а....направо си родих.

# 588
Здравейте, момичета 🤗 Нали това е Токуда, в която трябва да пусна анти Ха?
Скрит текст:
Иначе вече и в Бургас изследват анти Ха на място и от 2 часа до края на работния ден има резултати. Само в централната лаборатория в Славейков(срещу плувния басейн). Обаче аз сега ще пусна в Токуда, защото така или иначе ще ходя до София за двата ми прегледа. Пречи ли, ако ям нещо преди това?
Скрит текст:

ПП Лютеничка, вчера ти писах на лично съобщение за желязото 🤗❤️

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 10:25 от Kactus

# 589
Лека седмица на всички! Flowers Blossom

Да споделя само, че Thai Spa (който An спомена) e 10/10. Много мило отношение и женичката, която ме масажираше беше много сладка. Определено след това не исках да си тръгвам, а да остана да дремна. Със сигурност ще отида пак преди 8ми месец.

Някоя от вас има ли стягания/крампи отстрани на корема?

# 590
Момичета, малко страничен въпрос.
Преди 10 дни си пуснах стандартните изследвания и кръвната захар беше 4.5.
В събота сутринта, след петъчното ми повръщане цял ден + системите в болницата вечерта, кръвната захар ми е 5.5 и ми се струва завишена.
Отделно в урината имаше кетони, но АГ каза, че е от дехидратацията и да пия повече вода.
Със сигурност на прегледа ще я питам дали да пускам обременяване с глюкоза, но възможно ли е от повръщането и целия този стрес да ми се е вдигнала така кръвната захар? Нямам спомен в системите дали сложиха глюкоза, ако и това е повлияло по някакъв начин

# 591
Момичета, малко страничен въпрос.
Преди 10 дни си пуснах стандартните изследвания и кръвната захар беше 4.5.
В събота сутринта, след петъчното ми повръщане цял ден + системите в болницата вечерта, кръвната захар ми е 5.5 и ми се струва завишена.
Отделно в урината имаше кетони, но АГ каза, че е от дехидратацията и да пия повече вода.
Със сигурност на прегледа ще я питам дали да пускам обременяване с глюкоза, но възможно ли е от повръщането и целия този стрес да ми се е вдигнала така кръвната захар? Нямам спомен в системите дали сложиха глюкоза, ако и това е повлияло по някакъв начин

Мисля че в системите слагат глюкоза, така че е твърде възможно от тях да си вдигнала кръвната захар и да е нещо моментно.

# 592
Здравейте, излязоха ми резултатите. Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, всичко е паднало за 1 месец 😅 Повече ме притеснява, че не мога да вдигна Т4 от долна граница и ще трябва да ми увеличат дозата на Л-Тироксина. Захарта си ми е 5, както винаги 😁
Скрит текст:
Имах пуснат и липиден профил, а резултатите са като на 80 годишна баба с атеросклероза 😅 Направо съм си за тежката категория лекарства, но се надявам, че е заради повечкото мазно месо, която ядох преди 2 дни.
Скрит текст:
ПП Лили от системата с глюкоза е, не се притеснявай. Имаш идеални стойности 🤗

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 11:35 от Kactus

# 593
  • София
Лека седмица на всички! Flowers Blossom

Да споделя само, че Thai Spa (който An спомена) e 10/10. Много мило отношение и женичката, която ме масажираше беше много сладка. Определено след това не исках да си тръгвам, а да остана да дремна. Със сигурност ще отида пак преди 8ми месец.

Някоя от вас има ли стягания/крампи отстрани на корема?

Ellie, опитвам се да ти отговоря на съобщението, но ми изписва, че си забранила личните съобщения. Ако искаш си погледни настройките да ги пуснеш. 😅

# 594
Здравейте, излязоха ми резултатите. Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, всичко е паднало за 1 месец 😅 Повече ме притеснява, че не мога да вдигна Т4 от долна граница и ще трябва да ми увеличат дозата на Л-Тироксина. Захарта си ми е 5, както винаги 😁
Скрит текст:
Скрит текст:
Имах пуснат и липиден профил, а резултатите са като на 80 годишна баба с атеросклероза 😅 Направо съм си за тежката категория лекарства, но се надявам, че е заради повечкото мазно месо, която ядох преди 2 дни.
Скрит текст:

Кактусче, холестеролът се вдига по време на бременност. Аз си пускам липиден профил от много отдавна и по навик пускам и с тези изследвания. Един лекар нямаше, който да не ми каже, че няма смисъл Simple Smile Не го гледай.

Лили, възможно е да е имало глюкоза, но имай предвид, че от стрес захарта хвръква супер много. В началото на бременността, докато още не бяхме сигурни какво се случва, имах захар 6 на едно изследване. След няколко дни беше 5, което е ясно, че е било моментно, защото мозъчето ми върти на пълни обороти и не мирясва Simple Smile Ние сме си най-големите врагове, когато става дума за тези неща... Rolling Eyes

# 595
Joss Stone, благодаря ти за информацията 🤗 Аз по принцип съм с леко завишен общ холестерол и за това всеки път си го пускам, вече няма да го мисля. Проблемът в момента е VLDL и триглицеридите, които не се влияят от бременността. По принцип трябва да са под 1ца, а моите са близо 4 и това може да доведе до отлагане на плаки по кръвоносните съдове, а с тази тромбофилия си ме е страх малко 😁 Просто наистина се надявам храната от преди 2 дни да е виновна 😅

# 596
Joss Stone, благодаря ти за информацията 🤗 Аз по принцип съм с леко завишен общ холестерол и за това всеки път си го пускам, вече няма да го мисля. Проблемът в момента е VLDL и триглицеридите, които не се влияят от бременността. По принцип трябва да са под 1ца, а моите са близо 4 и това може да доведе до отлагане на плаки по кръвоносните съдове, а с тази тромбофилия си ме е страх малко 😁 Просто наистина се надявам храната от преди 2 дни да е виновна 😅
Триглицеридите също се вдигат при бременност. А VLDL е някаква формула и затова е по-висок.
Аз винаги съм имала много ниски триглицериди - около 0,6 обикновено, последният път бяха почти 1. Ще видя сега как са, ама пак ще ми се карат, че съм ги пускала Simple Smile) Интересно ми е CRP-тата как са ви.

Също така, не знам дали някоя се разхожда с умен часовник и си следи пулса, но при мен рязко стана доста висок. След хранене поне час и нещо е около 90, иначе е около 80.

# 597
Joss, сутрин като качвам стълбите на работа пулсът ми е 150-160 Grinning
В покой понякога ми е около 75. Така че ...

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 12:01 от Gery666_

# 598
Joss Stone, проблемът е, че съм учила за VLDL(не е формула това, а липопротеин с много ниска плътност😁) и за триглицеридите, за това се притеснявам, искаше ми се да знаех по-малко 😅
Допълнение: Нормално е да се повишат, но малко и то в третия триместър. Имам коментар ❤️ Лекарят ми каза, че не е добре да е толкова и трябва да внимавам с мазнините 😁
Иначе е напълно нормално да се покачи пулсът след хапване 🤗 Моят в легнало положение е около 100 😅
ПП на мен CRP не са ми пускали и не виждам смисъл, ако не съм болна 😁

# 599
Joss Stone, проблемът е, че съм учила за VLDL(не е формула това, а липопротеин с много ниска плътност😁) и за триглицеридите, за това се притеснявам, искаше ми се да знаех по-малко 😅
Допълнение: Нормално е да се повишат, но малко и то в третия триместър. Имам коментар ❤️ Лекарят ми каза, че не е добре да е толкова и трябва да внимавам с мазнините 😁
Иначе е напълно нормално да се покачи пулсът след хапване 🤗 Моят в легнало положение е около 100 😅
ПП на мен CRP не са ми пускали и не виждам смисъл, ако не съм болна 😁
Кактусче, едно от двете е формула. Това съм знам отдавна, защото е прекалено скъпо, като изследване да се направи. Мисля, че е някакъв процент от триглицеридите. Може и да греша разбира се. При всяко положение е добре да са колкото се може по-ниски, но мисля, че те се вдигат от въглехидрати и много мазни храни вечер т.е. варират спрямо храненето последния ден.

Общи условия

Активация на акаунт