Априлче 2025г./тема 3/

• 26 162
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте дами, надявам се всички да се чувствате добре! ☺

При мен последните дни, коремът доста ме стяга за няколко минутки и после отшумява. Пия магнерот и още една добавка - микс фолиева, омега и тн.

На момента ми пука таз ли е, някоя друга кост ли е, не знам и понякога е некомфортно. В 22гс съм и съм качила 7кг 🥴 Странното е, че не ги усещам много, но коремчето ми е доста голямо, а пък последно като бяхме на преглед ми казаха, че вървял малко малък като грамове. Бяхме и на ФЕК при д-р Маринов в Надежда миналия петък - всичко е наред, бебето не спря да мърда и да се върти, направо щеше да ми изскочи от корема.

За масажите на влагалището, ще пробвам всичко + разтягания, чайове, разходки, защото ми се иска да родя естествено и да го изплюя бързо без упойки 😅

Другият вторник съм за пръв път на преглед при д-р Дяволов и за съжаление таткото няма да може да присъства заради работа, а ми се искаше. Като цяло докторът позволява ли бащата да влиза на прегледите?

При мен ритниците са редовни, понякога е по-спокоен, друг път направо си прави парти вътре и аз чак не мога да си намеря място 😆

Интересно ми е някоя от вас ще бъде ли някъде “навън” на Нова Година? Че ние се чудим какво да правим…

Добавям, че забравих да споделя за присъствието на таткото - първо бях с нагласата да присъства… после си промених мнението и той нещо се размрънка “що пък да не присъствам” и му пуснах видеа онлайн на раждания и май го отказах ахаха

# 721
Здравейте!
Да ви питам как спите, по принцип спя наляво или дясно, но вечер се усещам, че съм се обърнала по гръб, явно ме заболява вече и се схващам, усещам и някакво мравучкане в левия крак... Знам, че не е хубаво да се спи по гръб, но го правя неволно...
⚠️ elliepeanut
И мен тука няколко дни ме стяга, за някавки и секунди и отпуска, няма болка... Дори когато позата ми нещо не е ок, се стяга.
Аз пия в огромни количества магнезий, но и при мен се случва... Явно е нормално 🤔

# 722
Здравейте, момичета 🤗 Трябва да запиша час за трета ФМ(28-30г.с.), но не ни се пътува до София. Много се колебая за доктор Мануелян в Бургас, но не знам колко е компетентна в действителност, иначе има много добра апаратура и сертификат. Другият ни вариант е доктор Борис Стоилов в Пловдив, знам че той е сертифициран по фетална медицина. Някой има ли отзиви? Гледа ли всичко подробно, допуска ли се бащата, има ли къде да се паркира? Ще съм благодарна за отзиви и за двамата. 🤗
ПП много съм доволна от доктор Чучумишев, но да пътуваме 800км в един ден си натежава.

# 723
Здравей, правих БХС при нея, сега на 16 съм на ФМ също.
Обяснява подробно, аз съм доволна.
Като бях първия път при нея имаше една жена с мъжа си, значи пускат.
Аз на ФМ ще взема сина ми, така че мисля няма проблем.
Ако искаш като мина на 16 пак ще пиша 🙂
Здравейте, момичета 🤗 Трябва да запиша час за трета ФМ(28-30г.с.), но не ни се пътува до София. Много се колебая за доктор Мануелян в Бургас, но не знам колко е компетентна в действителност, иначе има много добра апаратура и сертификат. Другият ни вариант е доктор Борис Стоилов в Пловдив, знам че той е сертифициран по фетална медицина. Някой има ли отзиви? Гледа ли всичко подробно, допуска ли се бащата, има ли къде да се паркира? Ще съм благодарна за отзиви и за двамата. 🤗
ПП много съм доволна от доктор Чучумишев, но да пътуваме 800км в един ден си натежава.

# 724
Dalinda011, много ти благодаря 🤗 Ще изчакам да минеш на 16ти и да ми споделиш как е минало. Може още същия ден да запазя час, ако си доволна ☺️ Реално от 16ти ще има още месец и половина време до третата ми ФМ и надали ще е късно да запазя ☺️ Не знам защо на сайта пише 30-32г.с., на мен ми казаха 28-30г.с. вече да съм минала. Ще гледам да е 29г.с.+

# 725
И аз мислих, че ще е рано, но като се обадих им казах последен МЦ и питах рано ли е, тя ми сметна и каза не.
Поне 2 седмици по-рано се обади. 😉

Dalinda011, много ти благодаря 🤗 Ще изчакам да минеш на 16ти и да ми споделиш как е минало. Може още същия ден да запазя час, ако си доволна ☺️ Реално от 16ти ще има още месец и половина време до третата ми ФМ и надали ще е късно да запазя ☺️ Не знам защо на сайта пише 30-32г.с., на мен ми казаха 28-30г.с. вече да съм минала. Ще гледам да е 29г.с.+

# 726
Минахме днес през д-р Маринов. Изключително мил и внимателен човек. Определено усещаш емпатията. Изглеждаше ми много компетентен, но това е по-скоро лично усещане, защото реално няма как да знам. Ако имате някакви чуденки дали да минете през него или някой друг, моят съвет е да го направите. Въобще всички в Марковс до момента ми направиха отлично впечатление.

# 727
Кактус, аз съм ходила при Стоилов, сега другата седмица ми е ФМ в 20 гс плюс 5 дни. На БХС ми обясни всичко мн подробно. Имаш право на един придружител. Предният път мъжът ми закъсня и не успя да присъства.
Има сайт и можеш да разгледаш всичко.
Аз знам, че третата е след 30 гс.
Център по фетално-майчина медицина се казва. Близо е до Гребната база и там има места за паркиране.

# 728
Кактус, мен в Марковс за трета ме викат в 32г.с /д-р Павлова ни каза, че се прави по-рано само ако имат нещо предвид, което да проследят/.
А при теб може да е защото бебчето върви доста по-голямо и то реално, ще отговаря на 31-32г.с. 😁
И да добавя, че също съм много доволна от Марковс и по-специално д-р Павлова- обърна ми внимание на всичко- емпатична е и тя и даже държи да и изпратя резултатите от ОГТТ, което си показва отношение.✨

# 729
И на мен ми каза да й ги пратя. Отделно, като пратих на доц. Нашар резултатите, тя ми писа, че и д-р Павлова е дала коментар, което значи че двете си комуникират и ми направи още по-добре впечатление, защото малко ми е писнало да препредавам информация между лекарите

# 730
Пипи, не се замислих, но със сигурност причината ще е, че бебчо върви напред 😁 Иначе не успях да мина при Тончев, защото се е разболял, но Чучумишев искаше да ми види изследванията и каза да съм спокойна и си продължавам с дозата от 0,4. Каза, че няма никакъв смисъл да идвам отново само заради това при Тончев. Назначи ми и желязо. Най-много се зарадвах, че ми изпрати снимки на имейл и още ми е толкова невероятно, че малкото човече изглежда завършено, а има още толкова много да расте 🤗 Благодаря ви ❤️ Май ще запиша при Чучумишев, а вече ще видим дали няма да го отменя и да отида при Мануелян/Троянчев, ако нещо не се чувствам добре и не мога да пътувам толкова много километри.

# 731
Аз знам, че по някакви нови изисквания искат 30-32 седмица, но не навсякъде. Даже бях срещала някъде и 34 седмица за последната фетална, но нямам спомен къде, ако не се лъжа в Щерев. Кактусче, твоят младеж си върви така или иначе напред така че след 29г.с ще е супер

# 732
  • Варна
А възможно ли е, на първата ФМ да са ми измерили шийката 3.5см, а сега на втората да е 4.5см. В смисъл, тя търпи ли някаква промяна в посока удължаване?
На мен ми се струва странно да е била по - къса, я сега по - дълга.

# 733
Благодаря ви, момичета 🤗
Рози и при мен е така 😁 Понякога може да има спазъм в ранна седмица и да се измери, че е по-къса.

# 734
И при мен също на първата ФМ беше 3 и нещо, сега все си върви над 4,5. Знам, че трябва да е на празен пикочен мехур, за да бъде правилно измерена.

Общи условия

Активация на акаунт