"Оръжията и човекът" в Народния театър: за или против?

• 17 386
  • 611
  •   1
Отговори
# 540

Иначе щом е толкова просто, гласувайте си за Възраждане, вероятно има шанс част от цензурата, за която милеете да се сбъдне .
Типично неразбиране на либерални симпатизанти. Има много хора, които не са русофили, не са лумпени на хонорар, но се дразнят от разрушаването на основни понятия в социума като семейство, история, национална гордост, религия и т. н., дразнят се, когато плодовете на труда им се дават на хора, които не са го заслужили с труда си (макар че могат) и не демонстрират благодарност и уважение, а напротив налагат СВОЯ дневен ред.
Това раздразнение може да бъде обрано от партии, работещи скрито или не за Русия, да.
Лично аз при никакви обстоятелства не бих гласувал за Възраждане и ми е много неприятно да гледам как с глупостите си управляващите партии в ЕС зорлем тласкат хората към подобни партии.

Като говорим за блокирания, да не забравяме как през 2020 центърът на София беше блокирана с месеци от три палатки. Но тогава това беше борба за свобода.

# 541
Ами много хора не знаят и остават в задръстване.

Разбрах ви тезата - протестиращите да искат разрешение да блокират театъра, да го съобщят и тогава няма да говорите, че основните човешки права са ви нарушени. Ясно.
Е, разбрахме се най-сетне Joy
Ето, втората вечер, когато пак имаше протестиращи, които изразяваха несъгласие, но не нарушаваха ничии свободи и не биеха, никой не се е оплаквал от нищо и ничии права не бяха нарушени - нито правото на протест, нито правото да се ходи на театър.

# 542
Добре де, вие четете ли с разбиране?

Къде намесвам нападенията? Говоря за блокадата на театъра и я сравнявам с блокада на булевард! Без насилието, само блокадата.

Блокадата на пътища също е ограничаване на свободата! Ами ако някой блокиран има спешен случай?

Защото е много мирно, затова почти винаги има напрежение между протестиращите и пътуващите!
Не е същото. Можеш да затвориш пътя, но все пак ми оставяш избор и аз пак да стигна, за където съм тръгнала - пеша, по заобиколен път. Ще ми причиниш дискомфорт, по този начин можеш да привлечеш внимание върху каузата си, можеш дори да спечелиш поддръжници за нея. Въпросът е какво целиш с протеста си - да защитиш мнението си, да го популяризираш или да накажеш несъгласните с него?

# 543
Затварянето на булеварди не е мирен протест? Вече искам да разбера кое е мирен протест. :д

# 544
Протестите в България са страшно опорочено начинание. Няма такова нещо като “граждански” протест, винаги има политически провокатори. Сега, ако бяхме една нормална държава, агресивните участници в протеста вече щяха да са задържани с обвинения. И да се рови до дупка по лични крайни убеждения ли са проявили агресия или им е платено за провокацията. Ей такива глупости спират нормалните разумни хора от ходене по протести… и като няма протести, защото вече са овладени от провокатори, управляващите си правят каквото си поискат.
Ако театъра искаше да обслужи някакъв обществен интерес (културен примерно) щеше да проведе все по някое време диалог. Защо тази постановка и на тази дата. Аз продължавам да смятам твърдо, че директора трябва да подаде оставка не заради тази поставка, а заради цялостната атмосфера около и във театъра. При такава институционална криза не знам за какво взимат заплати там и ПР-ите.

# 545

Иначе щом е толкова просто, гласувайте си за Възраждане, вероятно има шанс част от цензурата, за която милеете да се сбъдне .
Типично неразбиране на либерални симпатизанти. Има много хора, които не са русофили, не са лумпени на хонорар, но се дразнят от разрушаването на основни понятия в социума като семейство, история, национална гордост, религия и т. н., дразнят се, когато плодовете на труда им се дават на хора, които не са го заслужили с труда си (макар че могат) и не демонстрират благодарност и уважение, а напротив налагат СВОЯ дневен ред.
Това раздразнение може да бъде обрано от партии, работещи скрито или не за Русия, да.
Лично аз при никакви обстоятелства не бих гласувал за Възраждане и ми е много неприятно да гледам как с глупостите си управляващите партии в ЕС зорлем тласкат хората към подобни партии.

Като говорим за блокирания, да не забравяме как през 2020 центърът на София беше блокирана с месеци от три палатки. Но тогава това беше борба за свобода.

Кой иска да ти разруши семейството?!

Аз съм демократ, но нито искам да ти сменям пола на децата, нито да ти разрушавам семейството!

# 546
Затварянето на булеварди не е мирен протест? Вече искам да разбера кое е мирен протест. :д
Не е мирен протест, нарушаване на основни човешки права и свободи е. Със сила ми забраняват да мина по пътя. Затова нерядко има и напрежение.

Отново питам - ако някой блокиран има спешен случай? Не линейка, а гражданин в личния си автомобил?

Ще мина от друго място? За толкова време никога не ми се случвало да няма алтернативен маршрут и регулировчици. Затова се обявява предварително и властите се организират, колко е добра организацията вече зависи от други фактори.

# 547
Каква организация е създадена за недопуснатите до постановката на 7ми?

# 548
Стига с тия бити хора, биячите да ги арестуват и съдят. Никой тук не аплодира побой и насилие.

Споменатите от мен процеси са на институционално ниво. Ако не беше така, нямаше да има толкова недоволни. В България може би не толкова, но опити се правят и русофилските структури се възползват максимално да раздухват недоволството. Примерите от други държави се виждат и руската агентура се грижи да ги преекспонира по своите канали. Много от недоволните няма да ги видите на протести.

Либералните демократи сами дават коз в ръцете на руските структури за влияние, а после обвиняват хората колко са тъпи. Вече се видя до какво доведе това в САЩ. Не знам там доколко работят руските служби, може просто да им е писнало от всички простотии и да е изцяло протестен вот. В Европа протестният вот е силно подпомогнат от Русия и силно окуражен от резултатите в САЩ, така че има голям шанс за радикални промени. И ще има изненадани.

# 549
Колко човека бяха арестувани миналата седмица?

# 550
  • София
Ако става дума за законен и разрешен протест, няма как да ме сгащят на магистралата, защото съм наясно с обстановката в страната.
Явно някои псевдопатриоти обаче не се вълнуват какво се случва в страната и често се изненадват, когато друг не им е наредил какво да мислят и правят.
Ако е незаконен, ще държа полицията да си свърши работата и ще бъде абсолютно идентична ситуация с тази от четвъртък.
Съгласуването не е с полицията. Посочих ти къде можеш да се запознаеш с реда. Не отнема повече време от писането на ангро.

# 551
  • Beyond the stars
От 120 кладенеца вода, за оправдаеш откровено насилие, вербална и физическа агресия.
Нямат оправдание просто, даже са престъпление по НК. Държавата ги счита за недопустими и ние подкрепяме това разбиране.
Защо няма арестувани е въпрос, на който не мога да отговоря, или по-скоро не искам.

# 552
  • Бургас
"Подобен на маловръстно дете, нововъзрождающий са народ има слабостта да са досягва повече до ония неща, които бият повече на очи. Тъй вънкашната лъскавина на работите прави му най-силни впечатления. Следствието е взето вместо самата причина, отражението — вместо самата същност. Повърхните впечатления оставят и повърхни познания: а от такива познания излизат криви разсъждения. От това — и криви убеждения, които представят смешни умове.

У младите народи почти сичко върви по-скоро по подражание, отколкото по систематично изследувание. Много пътя най-добрите, най-нравственита начала са взети наопаки, разбрани накриво. От това вместо морал или благонравие в тях се вгнездява деморализация, разврат; вместо искреност, братска любов и привязаност — гордост, презрение и ненавист; вместо задружност и съгласие — раздор и разединение; следователно, вместо развитие — затъпление и заблуждение. А заблуждението спира напредъка на душевното развитие и образование."

Понеже все пак темата е доволно конкретна - "Оръжията и човекът" в Народния театър: за или против? И аз ще бъда конкретна - прочетох пиесата. Наивистична комедия на ситуациите, която не надскача нивото на "Криворазбраната цивилизация"! Няма една лоша или уязвяваща теза , относно българите. Няма и зли персонажи - само хора със своите често срещани личностни  недостатъци и разочарования или заблуди.... Най-тъжното, срамното и плашещото в цялата ситуация около представлението в Н. Т-р е, че обществото ни е толкова лесно за манипулиране и злоупотребяване от зложелатели. Самото поставяне на пиесата е буря в чаша вода... Толкова е безобиден текста. Щом от това успяха да ни скопосат жестоко , изпълнено  с омраза и нетърпимост вътреобществено противопоставяне - тежко ни!   Тъжно е, че въвеждащите думи на Д. П. Войников са си все така актуални, колкото и през 1871! Sob

# 553
  • София
Интересен е доводът, че цензурата е нещо прекрасно, понеже се прилага другаде.
Защо изобщо трябва да се налага цензура, когато се предполага, че всеки има глада на раменете и тя не му служи само за баланс при ходене!?
Стига нещо да не е незаконно, всеки може сам да прецени дали си заслужава за него или не.

# 554
Каква организация е създадена за недопуснатите до постановката на 7ми?
Фейсбук страницата на БТВ. Директно излъчване.

Общи условия

Активация на акаунт