"Оръжията и човекът" в Народния театър: за или против?

• 17 554
  • 611
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не подкрепям насилието, но то всячески беше провокирано. Хората с право са бесни, че точно с тази постановка "е почетена" годишнината от Сливенската Епопея. Случайно!?
Това е като на сватба младоженецът да поздрави булката с "Ти си мъртва за мен".

Идва някой, изхрачва се върху гробовете на деди ни, а "каймака" на нацията му ръкопляска и щедро му плаща за спектакъла. А който не пляска е Ганьо, колко удобно!
И по-добре добре дъно, там поне водата е кристално чиста за разлика от "каймака" събрал всичката нечистотия.
Насилието все още е незаконно в тази страна. Като на сватбата от примера ти се изпозаколят после ще лежат.
И никой не е бил във възторг от посредствената пиеса. Никой още не я беше и гледал, но челите я не сме се изтрепали да ходим да я гледаме. И все пак, нищо от случилото се не е нормално, в голямата си част е и незаконно.

# 151
Защо не разбирате, че не само ултраси и платени проруски агитки имат нещо против да бъдем обиждани като народ в национална институция? Не разбирате ли, че такива случки се трупат, раздразнението расте и накрая осъмваме с Тръмп и нарастваща подкрепа за проруските партии в ЕС.

# 152
  • Beyond the stars
Ганьо нямаше да знае за тази постановка, ако не беше целенасочено изкомандван и възпламенен от когото трябва.

# 153
Вземете прочетете за какво иде реч, че вече става абсурдно.
"Я не читал, но осуждаю".
Така беше при Хрушчов, така е и сега. Те не знаят, ама го мултиплицират неволно.

# 154
Защо не разбирате, че не само ултраси и платени проруски агитки имат нещо против да бъдем обиждани като народ в национална институция? Не разбирате ли, че такива случки се трупат, раздразнението расте и накрая осъмваме с Тръмп и нарастваща подкрепа за проруските партии в ЕС.

Ние разбираме. Не е проблемът какво мислят, проблемът е агресията, която идва от един и същи контингент по всеки възможен въпрос в държавата.  И им се дава свобода.

# 155
  • София
Аз разбирам. Няма даже да казвам, че е от неграмотност. Но насилие и побоища пред Народния театър, това е незаконно. Иначе ще браня и правото на посредствената писа, колкото и правото на недоволните от нея да се изкажат и да протестират. И насилието разбирам, но не го приемам. И законите в страната не го приемат, но понеже нямаме държава накрая ще се изтрепем.

# 156
Ганьо нямаше да знае за тази постановка, ако не беше целенасочено изкомандван и възпламенен от когото трябва.
Ох, добре че дойде Малкович да ни светне. Всъщност за него не бях чувала, да ме прощава холивудския Господ.
Пиесата съм я чела още преди има-няма двайсетина години. И ако тогава това е било първото нещо, което чета от Бърнард Шоу, повече и буква написана от него нямаше да прочета. Няма по-бездарно произведение! Рових дълго и изследвах дали наистина той е автора, не можех да повярвам.

# 157
Сисли,
прощавайте, ама с този начин на изразяване и реторика никой няма да ви повярва, че четете. Особено пък на английски. Особено пък пиеси.

# 158
Сисли,
прощавайте, ама с този начин на изразяване и реторика никой няма да ви повярва, че четете. Особено пък на английски. Особено пък пиеси.
Прощавам Ви, прост читател съм, не писател.

# 159
  • Beyond the stars
Ох, добре че дойде Малкович да ни светне. Всъщност за него не бях чувала, да ме прощава холивудския Господ.
Пиесата съм я чела още преди има-няма двайсетина години. И ако тогава това е било първото нещо, което чета от Бърнард Шоу, повече и буква написана от него нямаше да прочета. Няма по-бездарно произведение! Рових дълго и изследвах дали наистина той е автора, не можех да повярвам.

Очевидно при предходни поставяния на пиесата не е имало вълнения, защото явно не са били нужни към онзи момент.
Вие може да сте чела, аз не бях, както и 95% от протестиращите предвид ограничения достъп до българско издание, но пък може в оригинал да са чели хората.

# 160
Българското издание вече го споделих в темата и е достъпно за всички. Но преди двайсет години не е било публикувано още.

# 161
След като всички са единодушни, че пиесата е посредствена и глупава, очевидно е, че тя няма право да бъде представена на национална сцена. Дайте сега да се извърти целият световен боклук през Народния театър, щото било демократично!

# 162
Демокрацията включва и правото да се поставят и глупави пиеси.

# 163
  • Beyond the stars
Българското издание вече го споделих в темата и е достъпно за всички. Но преди двайсет години не е било публикувано още.

За това говорех.
Към днешна дата вече е достъпна и за гледане, и за четене, за който желае.

Petrof не ми се стори снощи протестът да е за стойностно изкуство на национална сцена (каквото и да значи последния израз).

# 164
Демокрацията включва и правото да се поставят и глупави пиеси.
Може, но не в Народния театър.

Общи условия

Активация на акаунт