"Оръжията и човекът" в Народния театър: за или против?

• 17 420
  • 611
  •   1
Отговори
# 525
Мога да предложа "Психология на тълпите" на Густав льо Бон и във вид за тези, които не обичат да четат. Много е... осветляваща.
https://www.youtube.com/watch?v=DOBurvtR_XI

# 526
Явно щом колегата Семов го е казал, значи е единственото вярно и категорично.
Питам от къде точно са премахнати споменатите думи. Със закон ли са забранени? Или някой е изтрил Батак от картата и от историята? Ако не си ходил/а скоро, църквата още си е там, музеят, дръвникът, всичко. Написаното от Макгахан и то.
Не видях и някой в тази тема да споменава нещо подобно.
Хубаво е човек да не слуша този и онзи, а да има собствено аргументирано мнение.
Даже и от спорната пиеса още чакам възмутителните цитати (и то не извадени от контекста), но ще си остана с чакането.
После аз съм тъпчела на едно място...
Семов и учебници е вадил, за да си подкрепи думите.

Какво мислите за протестиращите, които затварят булеварди?

# 527
Няма да ми е приятно да бъда блокирана някъде и да не мога да стигна до мястото, за което съм тръгнала.
Но затварянето на пътища е една от най-масовите форми на протест, не само у нас. Боят не би следвало да е такава форма.

Да си повторя отново въпроса:
Ти, като радетел за запазване на българщината, одобряваш ли развяването на чужди знамена на нашите празници?

# 528
  • София
Имам ли право да имам собствено мнение за колегата, който дори познавам лично?
Интересува/ше ме не мнението на Семов, а на Алекса. Уви.

Относно протестите и провеждането му - има правила и не е трудно човек да се запознае с тях, за да знае кое е законно и как се прави или не, за да е съобразено точно с митичното същество в нечии представи (държавата).

Пък и човек не се учи само от учебниците. Има достатъчно достъп днес до информационни средства, пътува се лесно. Изводи не е трудно да си направиш и с очите си, с ушите си. Повтарянето на нечии други идеи не е особено градивно.

# 529
Няма да ми е приятно да бъда блокирана някъде и да не мога да стигна до мястото, за което съм тръгнала.
Но затварянето на пътища е една от най-масовите форми на протест, не само у нас. Боят не би следвало да е такава форма.

Ти, като радетел за запазване на българщината, одобряваш ли развяването на чужди знамена на нашите празници?
Не ти е приятно, но ги разбираш? Така ли го приемам? Ако е така, значи трябва да разбереш и тези, които не допуснаха хората на театър.

"Ти, като радетел за запазване на българщината, одобряваш ли развяването на чужди знамена на нашите празници?"

Разбира се, че НЕ!

# 530
  • София
Не ти е приятно, но ги разбираш? Така ли ги приемам? Ако е така, значи трябва да разбереш и тези, които не допуснаха хората на театър.

Не разбрах протестирещите пред театъра да са спазили правилата за провеждане на мирен граждански протест.
Както казах, достъпни са, вкл. в интернет.

# 531

Не ти е приятно, но ги разбираш? Така ли го приемам? Ако е така, значи трябва да разбереш и тези, които не допуснаха хората на театър.

"Ти, като радетел за запазване на българщината, одобряваш ли развяването на чужди знамена на нашите празници?"

Разбира се, че НЕ!
Да разбера това, че бият хора? Шегуваш се, нали?

# 532
  • софия

Днес никой не ми е попречил да се придвижвам и стигна до там, където искам. Никоя леля в менопауза не крещя по мен "еничар", "проста", "мишка" с пяна на уста. В четвъртък не ми позволиха и ми лепиха етикети.
Изпитала съм и двете ситуации.
Съвсем "малка", но осезаема разлика.

# 533
То и затварянето на пътищата не е мирен протест, но ги разбираш.

# 534
  • София
Сериозно ли?

# 535
  • София
Скрит текст:
Не ти е приятно, но ги разбираш? Така ли ги приемам? Ако е така, значи трябва да разбереш и тези, които не допуснаха хората на театър.

Не разбрах протестирещите пред театъра да са спазили правилата за провеждане на мирен граждански протест.
Както казах, достъпни са, вкл. в интернет.
Второта вечер протестът е бил съвсем нормален и културен, ако съдя от видеата.
Първата вечер – когато "Възраждане" и подобните им са се намесили, са ставали простотиите. Добре че не са разбили вратите на театъра.

# 536
Пак да питам: виждаш ли разлика между затваряне на пътища и бой на хора?
Можеш да питаш полицията защо допуска затваряне на пътища, ако няма разрешение за подобен протест. Същата полиция, която миналата седмица допусна да бъдат бити хора и да не бъдат допуснати в театъра.

# 537
  • Beyond the stars

Изчистете си основните понятия за мир, протест, мирно провеждане, ограничаване на свободно движение, в един периметър, физическо насилие.

# 538
  • София
– Закон за събранията, митингите и манифестациите
– Конституция на Република България
С 2 клика в Гугъл.

# 539
  • софия
Днес никой не ми е блокирал пътя и съм стигнала, където искам. Кое не разбра от това?
Знаехме от рано сутринта какво и къде ще има. Всеки можеше да прецени откъде да мине.

Общи условия

Активация на акаунт