Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 85

• 34 011
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
Как се отразява резкият спад на пшеницата на цената на всички тестени изделия?
Никак...

# 16
  • Бургас
Продават се на външни хора паркоместа. Аз съм купила 2. По схемата, която Mama2024 описа. Всички апартаменти бяха продадени, паркоместата - не. Входът е с дистанционно за външната врата на гаража.
Минус на тези сделки - много скочиха цените.

# 17
И как станаха твои, нотариален акт ли имаш? Ако нямат идентификатор или какво беше там не виждам как ще стане.

# 18
Черна станция, най-вероятно си купуваш парко място, чието място и квадратура е указано с точност /с какво граничи/ по план на имота и някаква част/каквато е определена/ идеални части от общите части.
Gogo1979, и сега има недостиг на кадри в строителния бранш. Съмняваме да паднат цените, но ако се вдигне качеството и излязат на светло /плащат данъци и дават гаранция/ срещу същото заплащане пак ще е по-добре за крайния клиент отколкото е сега.

# 19
  • София, Bulgaria
Паркомястото е идеални части от общи части та сграда. Не може да имаш идеални части, без да имаш реални/ самостоятелен обект.
Не говоря за разни схеми, които са се случвали през годините.  А може и още да стават.

# 20
Не е точно така. Защото зависи как се оформят документите - за в момента имам предвид.

# 21
В моя блок хора имат гаражи без да имат имоти вътре. Гаражите и паркоместата си имат идентификатори.

# 22
  • София
Gogo1979, каква е точно кризата там Rolling Eyes Последните месеци мисля за хиляди други неща и явно доста неща пропуснах. Едва наваксвах с USA и Тръмп...Като цяло много се търсят майстори, наистина. Тъй че все още тук има работа и за тях. Не ни достига ниско квалифицирана работна ръка- продавачи, чистачи, санитари, и не толкова ниско квалифицирана - мед. сестри, учители..

# 23
Благодаря на всички за отговорите. Като заключение за себе си мога да кажа:
Явно не е най-добрата опция тъй като:
1. Трябва да се изчака всеки закупил в съответната сграда жилище да реши, дали иска гараж/паркомясто. Това е напълно нормално и разбираемо, за да не се попадне в ситуация на извиване на ръцете, ако някой е решил да купи 20 -30 гаража в сградата, но оставя много по-малко избор за останалите (предполагам остават такива на неудобни места и малка квадртатура).
2.След това свободните, отново се преразпределят първо измежду хората със жилища в сградата, което още свива шанса за покупка на добра локация.
3. Трябва да се изчака акт 16 на сградата - от там вече и цената се променя.

# 24
  • София
А обмисляли ли сте опцията за малък магазин или помещение за така модерните сега салони? Възможностите леко се разширяват Blush

ПП. Как съм изтървал новата тема Thinking

# 25
  • Бургас
Защо е нужно да се чака акт 16? Аз купих без, едва сега излезе.
Ако цялата сграда е продадена преди това, а места свободни са останали, не пречи да се продадат. Колко пъти да ги предлагат на собствениците, като не ги щат?
Имам нотариален акт.
Ето подробно обяснение как се оформят нотариално.
https://www.legaldl.com/%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D1 … 1%81%D1%82%D0%B0/

# 26
Как вървят комисионните на агенциите за продажба на апартамент?

# 27
Как вървят комисионните на агенциите за продажба на апартамент?
Да не кажа всички, но голяма част от тях работят с 3,6% с ДДС.

# 28
Е, това с ДДС не го разбирам. Сякаш някоя агенция издава документ за получена комисионна. При мен поне за Nnnnnnn.....сделки нито при покупка, нито при продажба, нито при наем някоя агенция  ми е издала официален документ за получената от мен сума. Не съм запозната с финансовата част, не съм се и замисляла. Но явно там е тъмна Индия. Може ли някой да им хване края.....

# 29
Иха, добри суми си докарват.

Общи условия

Активация на акаунт