Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 85

• 34 518
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Когато се продава специфичен имот има две тактики - ниска цена, за да стане привлекателен за много хора или изчакване да се намери точният купувач, за когото специфичното е ценно. И кой от двата подхода ще се избере зависи от нуждите и стратегиите на продавача. Аз например бих чакала.

# 211
По мои наблюдения има два типа продавачи - едните искат сумата Х и са доволни на сделка на тази сума, те не гонят най-най-високата цена, било по причина, че нямат умения за преговори, че нямат желание, нямат самочувствие, нещо друго. И другите, които нямат нищо против да отделят повече време, нерви и енергия, но да изцедят всеки възможен лев от сделката.

# 212
Има и хора почтени, което пречи да се изстиска максималната цена. Те получават приемлива оферта, дават дума и после отхвърлят по-изгодни оферти, защото вече са обещали. Аз лично имам подобен опит. Можех да взема повече пари ако се отметна, но не съжалявам.

# 213
Тази къща не се продава от месеци, а от години. Мой познат я е гледал, още на 500-600к. И защо никой ме допуска, че е купена и пусната от нов продавач-спекулант отново?

# 214
Защото продавач-спекулантите играят на нещо по-бързо ликвидно и не затварят голям бюджет в единица имот в горен сегмент. Парите обичат движението. Пиша от първо лице с много топло чувство към препродажбите.

# 215
И защото само строителите имат далавера да не свалят цената, а да чакат да отпадне ДДС и тогава да продадат на по-ниска цена, но със същата печалба. Или по-голяма.

# 216
Ако я е взел за 500-600к цената на кв е била доста примамлива. Знам за подобен друг имот, който се купи за 1м и година по-късно го пуснаха за 2м евро.

# 217
Ако флипваш взимаш с тристранно споразумение няколко двустайни или тристайни и се движиш с пазара , и спрямо капитала ти. Няма голяма логика да заложиш всичко на един кон. Същата неграмотно написана обява е от предните месеци.
Мисля , че строителят е разкарал другите четири и не е на зор да продава.

# 218
Gogo, нещо не ти вярвам, но ти си знай не пречи. Прекалено лесно изглежда от 1 млн правя 2 млн за 1 година. Явно не е само покупка и продажба, така както се разбира в масовия случай. Вероятно стоят някакви лица и интереси препиращи нещо. Редови спекулант с такава къща няма да се хване.

# 219
Преди 4 часа е излязло второто видео на Макс Баклаян за имотите, пускайте

# 220
  • София
Какво казва? Да купувам или да продавам? Казвай, че съм в едно разкрачено положение Grinning

# 221
  • Бургас
Важното е, че Клубът на алчните хазяйки получи признание от Гого! Ето, полезни сме за икономиката.
В тази тема е Клубът на алчните инвеститор/К/и. Разликата между двата клуба е една крачка, както стана ясно снощи. Съжалявам само, че срещата не беше с преспиване! Ако имахме малко повече съвместно време, днес пазарът щеше да се събуди друг!

# 222
Ех, звучи като наистина да сте си изкарали забавно! Дано да успея другия път да се присъединя

# 223
Наемодателите имат полезна функция за икономиката и обществото. Те (ако си плащат данъците) генерират полезна икономическа дейност. Виж, спекуланти и инвеститори, които заключват празни апартаменти на шиз не генерират никаква полезна икономическа дейност. Нито плащат адекватни данъци печалба от наем, данък на НИ е жълти стотинки, режийни не генерират, разходи за ремонт и обзавеждане което (моментно) подпомага икономиката НЕ генерират. Единственото, което правят е да пропиляват човешки труд, да заемат място, да пречат на инфраструктура, да ангажират хората с кредити и всякакъв вид други дейности. Абе ще ви дойде акъла един ден, но ще е късно. И 100 апартамента да имаш като няма какво да ги правиш и като няма кой да те обслужва в другите сфери качествено (защото всеки е строител, наемодател, брокер, спекулант инвеститор или кредитен консултант), ще те питам какво ще правиш. Да не се стигне до там за елементарни неща да плащаш с апартаменти. Ето например 1 парко място гони цената на едностаен. Защо ли?
Съгласна с горното. Мантрата “какво ще си правя с апартаментите, не е твоя (на обществото) работа, не разбирам. Тук някои са с претенции да сравняват София с “по-по”, “най-най” световни столици. Само че с гореописания начин, няма как да е или стане някога реалност, колкото и да е нелицеприятно и по млн евро да са двуспалните в София.

Аз пак съм за малко в България и пак се мая - прекрасни възможности отвсякъде, екзекуцията - продължава да е потресаваща. Нямам против, че са се теглили евро пари за къщи за гости, ако примерно и аз и обикновеният Иван имаме възможността да се насладим на хубава обстановка, ски, море или минерална вода сред прекрасна природа. Нито имам против отдаване под наем, (аз купих в чужбина и като ми писне да му се кефя на плажа и планината, лесно достъпно със самолет само, (данъци доста повече от в Бг също)), ще го давам под наем, но в момента точно в пейзажа на ниски данъци в България, има хора, които спекулират без да допринасят за: пътища, паркове и озеленяване, стимулиране на работни места за обслужващ персонал… и пр, както горе е описано.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 09:12 от ierldan

# 224
Това, което ти описваш, НЕ е ЕЛЕМЕНТАРНИ човешки нужди, обаче. То, по твоята логика, ако на 25 можеш да си позволиш това и си специалист (дали лекар, или IT или инженер или геодезист или друг), тогава на 40г. същите тези ТРЯБВА да им се полагат палати.

Обаче също да кажа, че ако ще е по-голям имотът, тогава за да не плаща 1500, трябва да е в по-краен квартал. В Банишора има по 60-70000 евро малки двустайни. Имахме наематели двойка, младички. Момичето беше ИТ и работеше от вкъщи си. Чиста площ към 35-38 кв.м. за двустаен. Такова си вземи, няма да плащаш ипотека 1500.

[quote author=Ambrosia link=topic=1706612.msg48914191#msg48914191 date=1732889465]
Rumka, с цялото ми уважение, но не приемам двустаен за ширене, а за абсолютния минимум - хол и спалня. Пак казвам, че тук не опираме до това кой с колко може, а за елементарни човешки нужди. Ширене е сам човек в тристаен с ненужна спалня. Не можеш да живееш в хола, живяла съм като студентка и никак не е ок. За 1500 съм написала, че в тях включвам и сметки, то вярно, че е според потреблението, но отново давам примера за добре образован млад човек, лекар. Предполага се, че този човек не си седи постоянно вкъщи и има нужда и от елементарни забавления, които съответстват на възрастта. Ако се храни пък с качествена храна, дори сам човек да е, то само храната не би била по-малко от 7-800 лв. месечно. И отново казвам - естествено, че може и с по-малко, но изобщо не е това идеята и тук не говорим за разхищение.
[/quote]

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 09:58 от rumka833

Общи условия

Активация на акаунт