Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 85

• 34 522
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Al Georgieva, важното според Гого, е парите да не отиват в КАН.

Пояснявам, от снощи това е кодовото ни име - Клуб на алчните наемодателки. 😂
Трабваше да дойдеш на срещата, беше страшно забавно, от години не се бях смяла така силно на глас. Основната заслуга беше на Тинтина. 😉

А току що осъзнах, че животът е твърде кратък, за да пилея ценни минути от него в четене на Гого. Почвам да прескачам. 😁

# 196
По-добре ме прескачай, защото очевидно не разбираш или не вникваш, в това което казвам. Няма смисъл да губиш и моето време да обяснявам още веднъж. Сама виждаш, че ми вменяваш думи, които нито съм казал, нито ги мисля. Наемодателите имат полезна функция за икономиката и обществото. Те (ако си плащат данъците) генерират полезна икономическа дейност. Виж, спекуланти и инвеститори, които заключват празни апартаменти на шиз не генерират никаква полезна икономическа дейност. Нито плащат адекватни данъци печалба от наем, данък на НИ е жълти стотинки, режийни не генерират, разходи за ремонт и обзавеждане което (моментно) подпомага икономиката НЕ генерират. Единственото, което правят е да пропиляват човешки труд, да заемат място, да пречат на инфраструктура, да ангажират хората с кредити и всякакъв вид други дейности. Абе ще ви дойде акъла един ден, но ще е късно. И 100 апартамента да имаш като няма какво да ги правиш и като няма кой да те обслужва в другите сфери качествено (защото всеки е строител, наемодател, брокер, спекулант инвеститор или кредитен консултант), ще те питам какво ще правиш. Да не се стигне до там за елементарни неща да плащаш с апартаменти. Ето например 1 парко място гони цената на едностаен. Защо ли?

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 17:15 от Gogo1979

# 197
Нямам 100 апартамента.
Но, не смятам, че цената или наема (конкретно в София)са недостъпни...
След като всеки втори или трети който срещам по улиците говори на някакъв вид диалект....

# 198
Абе хора, спрете да пречупвате чуждите коментари през личното ви житие и призма. Нали се сещате, че не сте центъра на света и нечий коментар НЕ се отнася за вас и вашия опит, а се говори генерално. Това е все едно да кажа "навън се стъмва" и отговора да е "циганин ли ме наричаш".

# 199
Тази къща седи от месеци на пазара за 725 хил € без ДДС, от днес е 800 хил без ДДС. В нормалните държави цената пада ако нещо се застой….
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j168681410382680

# 200
Тази къща не е за Бай Пешо от Чипуркова поляна....
Апропо, провинцията е пълна с къщи за 20000 лева( не евро)....
Тях да ги подаряват ли?

# 201
Ако постои пет години цената ще стане без ДДС и ще се продаде Simple Smile

# 202
  • София
във въпросните стари демократични икономики, именно малък процент от обществото притежава голям процент от собствеността и тук ще стане така, даже този процес вече е стартирал и е в относително напреднала фаза за съжаление на всички, които са чакали и надявали на регрес и възвръщане към хепи-соц имотни цени и реалности.
Стартирал е, ама източната граница на именията на старите "демокрации" нещо потегли на запад, та нека изчакаме да видим каква ще е новата "реалност", че има и други не толкоз оптимистични възможности. Окрупняването и заграбването на земя и ресурси също не е открито от колониалните империи (демокрации). имало го е винаги и навсякъде, крепостничество, лордове, феодали, фараони и всякакви подобни пиявици.., но от време на време и тях ги ре-Стартират.
Можем само да се надяваме да останем в демократична среда.
Всичко останало трябва да се рестартира.
Ако се случи нещо подобно, различно от демократичен формат, аз, лично, заедно с домочадието се изнасяме в посока демократична среда и икономика.
Виж, спекуланти и инвеститори, които заключват празни апартаменти на шиз не генерират никаква полезна икономическа дейност. Нито плащат адекватни данъци печалба от наем, данък на НИ е жълти стотинки, режийни не генерират, разходи за ремонт и обзавеждане което (моментно) подпомага икономиката НЕ генерират. Единственото, което правят е да пропиляват човешки труд, да заемат място, да пречат на инфраструктура, да ангажират хората с кредити и всякакъв вид други дейности. .....
Гого, част от демократичната среда е правото на ЧАСТНА собственост и свободата да правиш с нея каквото намериш за уместно.
Какво ще правят хората със собствеността и парите си е тяхна работа. Ако искат ще си горят парите като княз Мишкин и ще си заключват имотите, докато решат. Демокрация.

# 203
Илит, мнаго исках, но следващия път 🙂
КАН а 😃

Учудена съм колко крайно пише Гого. Брех....
Пазара си е пазар.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 18:06 от Al Georgieva

# 204
Има една тактика, нещо да му увеличават цената, ако не се продава. Само, че сега точно не му е моментът 😀

Мен ме успокоява това, че има хора, които мислят, че пазарът е стабилен и балон няма. Все пак при балон, масата от хора не виждат балон и публично застават зад думите си. Предимно брокери, които 2 изречения не могат да вържат, ма балон няма, да, добре, дирижабъл е. И любимото ми, някой 25-годишен да говори за балони, като на предния балон е сукал и е ходил прав под килима.

Абе ще влизаме ли в еврозоната или всяка година ще се измества с година? Според мен западът ще го хване яка рецесия в един момент и тогава ще стане ясно какво ще се случва в бг. До тогава никакво постоянно правителство, движение по лихви, окончателно влизане в еврозоната. Не знаем на къде духа вятърът, а действаме ли независимо кулата ще падне. И кое не е ясно не мога да разбера?

# 205
И аз бих желала да се присъединя към КАН - клуба на алчните наемодателки, нищо че пропуснах срещата вчера, бройте ме и мен. Много готино картелче се заформя, чиърс.

# 206
Тази къща не е за Бай Пешо от Чипуркова поляна....
Апропо, провинцията е пълна с къщи за 20000 лева( не евро)....
Тях да ги подаряват ли?
Този тип къщи се нарича McMansion имат си специфична група хора , в които се целят. Интересно ми ако не си успял да го продадеш с месеци на едни пари защо си мислиш , че като вдигнеш цената ще го продадеш по-бързо.

# 207
А може да е имало по-голям интерес от очаквания и собственикът да е решил да тества по-висока цена.

# 208
Такъв тип имоти не са пирожки, банички или кифли за да имат срок за продаване ...
Който си го продава си има стратегия.....
Все пак дадоха 6 милиона за залепен с тиксо банан .....
Аз лично не бих, дори да имам милиарди....

# 209
По-скъпо е в София и Варна. Не е нужно точно там да се живее, свят широк, избор много.

Общи условия

Активация на акаунт