В момента чета ... 92

• 42 005
  • 712
  •   1
Отговори
# 210
  • София
eovin***, разплаках се , докато четох отзива ти за "Градинарят и смъртта".
Знам, че книгата ще ме разбие на парчета. Затова я и отлагам във времето..
През 2023г. загубих мама и татко в рамките на три месеца... Знам какво е болката от първо лице. Научих и разликата от двете загуби - дългото чезнене и внезапната смърт. Второто е по-жестоко...О, колко много по-жестоко...

Утре или в понеделник ще пусна темата за номинациите.

# 211
Миж, съвсем не съм искала да те разплаквам, но ти знаеш от това, което съм споделяла, че винаги така пиша от душа. Това съм аз, друго не мога да бъда. А що се отнася до  болката...болката винаги ще я има, но не знам лично дали поне малко може да я облекчи за теб припомнянето на хубавите моменти. Макар и често това да е много болезнено също и да ме е разплаквало, точно защото въпреки, че знам, че не страдат вече и се радвам заради това, но егоистично ми липсват и ми се иска точно в някой момент да мога да им кажа нещо или да ги прегърна и да видя лицата им отново. Но все пак благодарността за хубавите спомени винаги е надделявала. Прегръщам те! Hug

# 212
Скрит текст:
За съжаление и на мен болката от загубата на родител ми е позната. Много години минаха, но все още нямам сили да захвана книгата, макар да знам, че този път ще оценя Георги Господинов, отколкото успях с "Времеубежище". Миж, eovin***, моите най-искрени съболезнования.
Аз съм много зле с четенето тази година и много се замислям дали изобщо да пускам номинации.

# 213
Има преживявания, които могат да ни накарат да страним от определени книги. Или пък на някои читатели такъв тип книги да помагат да преодолеят болката, различно е светоусещането на всеки човек, той сам може да прецени за себе си кое е най-добре. 
Скрит текст:
Засега се въздържам от прочита на “Градинарят и смъртта”.Вероятно задълго ще e така.
Снощи паралелно с друга книга започнах “Душата на императора”, интересен автор е Брандън Сандерсън, доволна съм от избора си.

# 214
Приготвила съм "Конклав", но все още се чудя книгата ли да чета или да гледам филма. Ралф Файнс правел забележителна роля.
И докато се чудя, започвам последният роман на Маринина, голяма слабост ми е от години.
Вероятно въпросът ти не е вече актуален, но аз не бих чела книгата или поне бих я прочела след филма, който е съвършен в кинематографски план. Ралф Файнс е любим актьор, който отново е подходил изключително отговорно и изпълнението му е толкова добро, че позволява на всички поддържащи роли да вземат своята част от всеобщата картина, която е изпипана до най-малък детайл. Не знам, дали ще му дадат “Оскар”, но за мен изиграва ролята си в най-висша професионална степен.
Темите за някои може и да са спорни, но са поднесени по най-добрия начин, който само професионален екип може да създаде.
Лично аз няма да прочета книгата, защото смятам, че няма да е толкова добра.
Не знам, дали на български е преведена  Small Things Like These, но в този случай тя не отстъпва отново на прекрасно направен филм. https://www.imdb.com/title/tt27196021/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm … _small%2520things

Intermezzo, за която се чудех, е добра, но имам забележки към по-късния стил на авторката, за които, видях, други също са писали. Препоръчаха ми The Way Through the Woods https://www.goodreads.com/book/show/42597125-the-way-through-the-woods на Long Litt Woon, но вероятно ще прочета друго преди нея.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 18:49 от Tsugumi_

# 215
Благодаря за това мнение за “Конклав”, и без това сега нямам време за книгата, но ще се постарая да намеря такова за филма.

# 216
Аз днес дочетох "Конклав". Не съм гледала екранизацията. Абсолютно съм убедена, че филмът може да ми даде емоция и удоволствие от играта на добри актьори, интериори, костюми, но не може да ми даде и познанието, което ми даде романът. Много термини, бивши папи /реално съществували/, се наложи да търся в речника. Струва ми се, че ако човек няма тези познания, не всичко ще разбере. Засяга се и историята на правилата на провеждане на конклава.
Ще гледам филма, естествено.

# 217
Не намирам информация за програма след януари, но ще следя.
И даже за януари са поразграбени, но аз идвам с резервно предложение - четем "Съперницата" от Шмит, тя е 80 странички само и после отиваме да гледаме Анджелина Джоли в ролята на Калас.

# 218
Не знаех, че има книга, но вече гледах Конклав. Много ми хареса

# 219
  • Бургас
Момичета, не съм ви чела от доста време, но това не мога да не го споделя с вас!🍀

# 220
Rayna,
Обожавам Мария Калас. Четох миналата година Джаки и Мария, която беше много… голяма измишльотина. Сега и Шмит ще прочета, няма как.
Утре приключвам с Бае Славе и съм готова и за театър, и за кино. Само билети да се намерят.

# 221
  • София
Преди няколко години четох "Последното турне", тежичко се чете - непрестанни любовни и професионални разочарования, страст, гняв, сълзи... Много драматичен живот е имала Калас.

# 222
И мен ме включвайте за театро,докато прочета “Чакмория”,може и да се появят билети👍🏻.
Райна,и за Анджелина ме нави🌷.Хубав празничен декември пожелавам!
Аз съм с “Вегетарианката”,на мен лично много ми допада историята,много може да се интерпретира за скритите послания в книгата,за тихия бунт на героинята срещу ръждясалите норми на обществото и личната й рана,останала неразбрана и отхвърлена от близките й затова,че иска да бъде себе си.

# 223
Почвам декември с Червена царица от Хуан Гомес-Хуардо. Официално се отдавам на преспи през деня и питиета + приготвени нови книги за вечерта.

# 224
  • София
Пуснах темата за номинациите Simple Smile

https://www.bg-mamma.com/?topic=1712766

Общи условия

Активация на акаунт