В момента чета ... 92

• 42 024
  • 712
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Чета "Маестра" от Трейси Шевалие. Края на 15-ти век, втората половина на 16-ти век. Разказ за работилниците за стъкло на остров Мурано, за Венеция, за онзи период на разцвет на търговия и занаяти, поглед към живота в дома, на улицата, към местните пазари, каналите и гондолите, бита на хората в онази епоха, унищожителното нашествие на чумата. Трейси Шевалие пише безкрайно увлекателно и живописно (ще усетите ароматите, вкусовете, ще си представите формите и цветовете, вплетени в тях), но на мен тази книга не ми въздейства така силно както Дамата и еднорогът (която е една от любимите ми книги, един истински миниатюрен шедьовър).

# 226
Завърших "Последна молитва" на Боян Боев. Прекрасна книга!
Историята се развива малко преди Освобождението в град Делва и започва със завръщането на Найден - синът на един от чорбаджиите, който години наред живее в Одеса. Решавайки да стане учител, в него започва да се пробужда и стремежът за свобода. Животът му се преплита както с други съмишленици, така и с турци и чорбаджии, които предпочитат статуквото да не се променя. Любовта също е една от главните теми в романа - споделената, несподелената и забранената. Основните персонажи са пълнокръвни, истински и колкото и да са различни, по едно нещо си приличат - повечето от тях носят в себе си както доброто, така и лошото.
Предразсъдъци, борба за свобода, любов и прошка, готовност за саможертва, лекомислие, лъжи - толкова много неща, над които да се замисли човек.
Финалът на историята не беше този, който исках, но пък беше логичният, предполагам, и също ми хареса.

# 227
  • в сърцето на един мъж...
Чета "Маестра" от Трейси Шевалие. Края на 15-ти век, втората половина на 16-ти век. Разказ за работилниците за стъкло на остров Мурано, за Венеция, за онзи период на разцвет на търговия и занаяти, поглед към живота в дома, на улицата, към местните пазари, каналите и гондолите, бита на хората в онази епоха, унищожителното нашествие на чумата. Трейси Шевалие пише безкрайно увлекателно и живописно (ще усетите ароматите, вкусовете, ще си представите формите и цветовете, вплетени в тях), но на мен тази книга не ми въздейства така силно както Дамата и еднорогът (която е една от любимите ми книги, един истински миниатюрен шедьовър).

О, много благодаря за този отзив, понеже си я сложих в поръчките и много искам да я прочета.

Аз завърших "Свирепа зима". Леко ме разочарова края или поне от един момент нататък теориите ми се видяха малко фантазни, но е напълно възможно да е истина все пак, знае ли човек. Като цяло й дадох висока оценка.

# 228
"Чамкория" гледах в Париж преди години - Бахаров се представи блестящо, беше удоволствие от първата до последната дума.
Не помня кой тук препоръча "Сърце на вятъра", но книгата е чудесна. Написана е в необичаен формат, който много ми допадна, прочетох повече от половината само днес. Толкова е колоритна, човешка, истинска...

# 229
  • София
Гея, на "Свирепа зима" съм дала 4* точно заради нереалистичната обосновка на терористичната линия.
Иначе по отношение на Мартин самият финал е потресаващ и изключително силен.

Приключих "Поляната". И в тази книга Робърт Дъгони не изневерява на стила си. Отново имаме разследване на убийство в наши дни и убийство от преди 40 години.
Чудесно пише този човек! Обожавам го!

# 230
Гея, на "Свирепа зима" съм дала 4* точно заради нереалистичната обосновка на терористичната линия.
Иначе по отношение на Мартин самият финал е потресаващ и изключително силен.

Приключих "Поляната". И в тази книга Робърт Дъгони не изневерява на стила си. Отново имаме разследване на убийство в наши дни и убийство от преди 40 години.
Чудесно пише този човек! Обожавам го!

Миж, значи не е в мен проблема Simple Smile Вчера точно се чудих да намаля ли оценката, да я вдигна ли... Да, много ми стана мъчно за Мартин, това е голяма тежест.
Аз чакам с нетърпение да издадат следващата на Дъгони, много искам да продължат поредицата. Много е хубава.

# 231
  • София
Прочетох "Да се завърнеш за Коледа" В началото ми харесаха героите и диалозите, сториха ми се достоверни, но книгата започна да ми става все по-безинтересна и скучна. Не ми хареса тук връщането към миналото, ама явно вече няма книга, в която да го няма.
Нещо не мога да попадна на хубава коледна книга.

Продължавам с "Всички опасни неща".

# 232
Прочетох "Да се завърнеш за Коледа" В началото ми харесаха героите и диалозите, сториха ми се достоверни, но книгата започна да ми става все по-безинтересна и скучна. Не ми хареса тук връщането към миналото, ама явно вече няма книга, в която да го няма.
Нещо не мога да попадна на хубава коледна книга.

На мен ми хареса "С обич, Коледа", авторката има явно особен афинитет към коледните неща - има коледен лагер, прави сценарии за филми на коледна тема, изобщо обсебена от коледа. Така че може да я пробваш и нея.

# 233
  • София
Ще я видя за догодина, за тази имам още няколко, които трябва да отметна.

# 234

Много хубава, динамична, с много обрати.

Аз започвам '' Мълчанието на вдовицата" на Сидни Шелдън

# 235
  • Berlin
Виждам, че има 10ина книги за Tracy Crosswhite от Robert Dugoni, на български три ли са издадени досега?

# 236
  • София
Виждам, че има 10ина книги за Tracy Crosswhite от Robert Dugoni, на български три ли са издадени досега?

Да, три .. Има накъде да дерзаят Simple Smile

# 237
  • Berlin
Благодаря, имам чувство, че ще ми харесат. Сложих ги в списъка.

# 238
Аз се каня днес да свърша с Исабел Алиенде и почвам "Свирепа зима". Очаквах шрифтът да е по-дребен, изненадана съм.

# 239

Да, три .. Има накъде да дерзаят Simple Smile

Дано все пак видят бял свят на български, че то и това не е лесно...

Общи условия

Активация на акаунт