В момента чета ... 92

• 42 033
  • 712
  •   1
Отговори
# 240
Бениториал не се отказват толкова лесно от поредиците си, а и тази е на плюс като гледам. Изключително много ме е яд за доста други зарязани, но това е положението.

# 241
  • в сърцето на един мъж...
Да се надяваме, че си права и ще ги продължат.

# 242
Мен Дъгони не ме впечатли особено нито с "Поляната", нито със "Сетният ѝ дъх", типични полицейски романи. Стилово добре, но не ми бяха особено динамични. Поне Трейси ми беше симпатична и не ме дразнеше, защото след тази поредица стартирах "Box" на Лекберг и Фексеус ии не мога да опиша колко ми бяха антипатични двамата главни герои с техните фобии и навици SmileySmiley Самата книга обаче ми беше доста интересна, макар и твърде ненужно разтегната. Тук видях лек спойлер за третата - Мираж, главно за това, че обрата в нея се доближава до финала на Тайните убежища, та ще я пропусна Smiley Все пак в края на Box почти захаресах Винсент и дори малко Мина.

# 243
Аз продължавам да си чета Историята на Мая на Лусинда Райли Харесва ми , но малко забравих за историята на Мая , покрай историята на Изабел, която също сама по себе си е доста интригуваща. Силно се надявам книгата да не ме разочарова и да продължа и с другите от поредицата.
Май тази година ще пропусна трядиционните коледни книги

# 244
Започнах снощи “Дългата разходка” на Стивън Кинг, но няма само нея да чета, защото продължавам успоредно да чета и фентъзи поредици.

# 245
  • Чукарландия
В момента чета "Бегуни" - Олга Токарчук, но много ми е разхвърляна, истории оттук, оттам, аз ли не съм дорасла за такова творчество, но определено ме дразни.
Успоредно с нея чета и "Нож" - Ю Несбьо. Тук със сигурност съм в свои води. 🤗

# 246
  • София
За Олга Токарчук и аз установих, че не съм дораснала Grinning
Не е моята авторка Simple Smile

Вчера започнах "Някой си господин Пекелни" от Франсоа-Анри Дезерабл, но дали защото не съм чела "Обещанието на зората" на Ромен Гари, тази книга, която е вариации по тема от книгата на Гари, не успя да ме грабне.. Стори ми се маниерна по един изключително неприятен и дразнещ начин, който само някои френски автори успяват да предизвикат у мен Joy
Сигурно в мен е проблемът, защото хора, чиито мнения много ценя и имаме сходен вкус, много я бяха харесали.

Мисля да почна най-новата книга на Лиз Нюджънт - "Дълбоко под кожата" Simple Smile

# 247
  • София
Ох, не знаех, че има нова, не че и последната съм прочела още, обаче ми е много на сърце тази авторка.

# 248
В момента чета "Бегуни" - Олга Токарчук, но много ми е разхвърляна, истории оттук, оттам, аз ли не съм дорасла за такова творчество, но определено ме дразни.
Точно "Бегуни" и на мен не ми хареса - това, че е фрагментарна нямаше да ме подразни, ако тези фрегменти все пак се събираха, но те не се и подозирам, че просто си е записвала усещанията под влиянието на наркотични в-ва и се е получила тази книга. Никакво съмнение нямам, че творчеството ù е повлияно от употребата на психеделици. което не е лошо, нито пък е единствена, просто на моменти на човек, който не употребява, му се струва неразбираемо.
Чета "Хората от платформа No5" на Клеър Пули и съм много приятно изненадана - книгата е лека, приятна и очарователна, написана чувство за хумор през цялото време.
ПП: Аз съм чела "Обещанието на зората" и г-н Пекелни си го спомням като епизодичен герой, но за да разбера защо е толкова интересен образ, за да му се посвети цяла книга, трябва да я прочета отново.

# 249
  • София
За Олга Токарчук и аз установих, че не съм дораснала Grinning
Не е моята авторка Simple Smile

Вчера започнах "Някой си господин Пекелни" от Франсоа-Анри Дезерабл, но дали защото не съм чела "Обещанието на зората" на Ромен Гари, тази книга, която е вариации по тема от книгата на Гари, не успя да ме грабне.. Стори ми се маниерна по един изключително неприятен и дразнещ начин, който само някои френски автори успяват да предизвикат у мен Joy
Сигурно в мен е проблемът, защото хора, чиито мнения много ценя и имаме сходен вкус, много я бяха харесали.

Мисля да почна най-новата книга на Лиз Нюджънт - "Дълбоко под кожата" Simple Smile
Хепи, наистина има една маниерност и превзетост. Мен не ме дразнеше, макар че по принцип много не се спогаждам с френските автори. Хареса ми хуморът и самоиронията на автора. Сега, обаче, чета "Обещанието на зората" и виждам, че аторът на Пекелни, освен че е вдъхновен от Ромен Гари, доста се старае да го имитира.
Относно "Обещанието на зората" - въпреки хумора и самоиронията на Гари, въпреки уж лекият му и ненатрапчив стил, за мен книгата е доста подтискаща. Имам чувството, че аз се задушавам от безкрайната любов и грижи на майка му към него, и непосилните и очаквания и изисквания.
И понеже сте големи подстрекателки, вчера я зарязах и започнах "На лов за дребна щука". Още съм в началото и се мъча да се ориентирам какво се случва сред всичкте тия горски тролове, водни духове и тн.

# 250
Точно такова е въздействието на хумора и самоиронията на Ромен Гари - не те разсмива, а те потиска, защото и той самият много пъти казва, че това е неговият начин да представя непоносимото и жестокото и предупреждава читателите си какво могат да очакват. Във всяка негова дума обаче личи прекалената чувствителност на автора, прекаленото му състрадание и милост към хората.

# 251
Райна, подготвила съм си и аз за този месец Хората от платформа номер 5. Като я завършиш ще чакам мнението ти 💐
Бавно напредвам с последната книга от поредицата "Реликвите на смъртните".

# 252
  • Чукарландия
Точно "Бегуни" и на мен не ми хареса - това, че е фрагментарна нямаше да ме подразни, ако тези фрегменти все пак се събираха, но те не се и подозирам, че просто си е записвала усещанията под влиянието на наркотични в-ва и се е получила тази книга. Никакво съмнение нямам, че творчеството ù е повлияно от употребата на психеделици. което не е лошо, нито пък е единствена, просто на моменти на човек, който не употребява, му се струва неразбираемо.
"За последната си книга „Бегуни" тя получава най-авторитетната полска литературна награда „НИКЕ"."
Явно и оценяващите също са в нейната зона "на комфорт". 😁

# 253
За “Бегуни” съм срещала отзиви, че е трудна за възприемане/разбиране книга. Приготвила съм я някой ден да я чета, но сега други светове ме вълнуват повече.

# 254
Явно и оценяващите също са в нейната зона "на комфорт". 😁
Не се и съмнявам. Ако все пак човек търси някакъв сюжет и свързаност, може да прочете за ефектите от лсд в уикипедия и ще му се изясни всичко за нейните идеи. В една друга книга, май "Правек" направо си казва за великата гъба, която ти позволява да чуеш пулса на Земята, който е един удар за 80 години, т.е. много рядко явление.
В Бегуни имаше едно свръх детайлно описание на мелничка за кафе с чекнедженце за кафето и т.н., което направо си е снемане на анамнеза .
Взела съм си "Последни истории" от Олга, защото все пак ми е интересна и с изключение на Бегуни, другите нейни неща, които съм чела, доста ми харесаха.
Sparks, почти съм я прочела и смятам, че представата ми няма да се промени докрая - лека, забавна и човеколюбива книжка, изключително подходяща за разтоварване и отмора. На мен ми носи много приятно настроение, взех "Как да остарееш скандално" на същата авторка и очаквам втора порция от същото.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 14:42 от Rayna13

Общи условия

Активация на акаунт