В момента чета ... 92

• 42 042
  • 712
  •   1
Отговори
# 255
В момента чета Малката книжарница край Сена.

# 256
  • Варна
Явно и оценяващите също са в нейната зона "на комфорт". 😁
Не се и съмнявам. Ако все пак човек търси някакъв сюжет и свързаност, може да прочете за ефектите от лсд в уикипедия и ще му се изясни всичко за нейните идеи. В една друга книга, май "Правек" направо си казва за великата гъба, която ти позволява да чуеш пулса на Земята, който е един удар за 80 години, т.е. много рядко явление.
...

В " Дом дневен, дом нощен" си пише, че в следващия си живот би искала да се прероди под формата на дървесна гъба. Не успях да дочета тази книга, съответно е от малко зарязаните от  мен книги. Харесах " Карай плуга си..." и " Чудати разкази" , но с тази не успях да се справя. 🙂

Миж, благодаря за новата тема!🍀
Записвам се в нея.

Тази година четох основно фентъзи и фантастика като разнообразявах отвреме навреме с други жанрове. Радвам се , че " На лов за дребна щука" се харесва от все повече хора. Прекрасна книга. Аз в момента чета " Изкуствено състояние" на Марта Уелс. Това е фантастика-  дуология. Ще завърша книгите до края на седмицата, а за края на месеца си оставих " Ноември" на Алена Морнщайнова. С големи очаквания съм относно тази книга и поради тази причина я оставих за края на годината. Сигурна съм, че ще ми допадне както всичко до момента прочетено от тази авторка. 🙂

От мен лек и спорен ден и само приятни четива!🙂🍀

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 15:18 от floren

# 257
Прочетох Червена царица от Хуан Гомес-Хуардо, ама каква тъпотия само! Писана като сценарий и на автора му се е отворил парашута. Просташки език, елементарен изказ, украсен с разни уж интересни вметки тип 100 любопитни факти и какво прочетох в уикипедия.

Авторът ми остави впечатление на комплексар, който се опитва да оригиналничи, но всъщност е крайно посредствен и досаден. С две думи: много зле.

# 258
И аз не мога всичко да чета с разбиране на Токарчук,но “Чудати разкази”,”Карай плуга си…”,”Емпузион” ми допадат,особено Плугът….ми то и в “Емпузион” пият масово един чудодеен ликьор от гъби😂…даже в подкаста “Чувствителният разказвач” мисля се споменаваше,че авторката наистина бутилира нещо “ексклузивно” в дома си:)…или се бъркам?

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 19:11 от Calabria

# 259
Имаше един разказ в “Чудати разкази” за гъбки, явно са любима тема за нея.
На мен от прочетеното най-много ми харесаха  именно “Чудати разкази”, особено “Календар на човешките празници” (новела в сборника), а също и малката книжка “Гардеробът”. “Карай плуга си…” не успя толкова да ми допадне, че да я задържа, дарих я на читалня.

# 260
И аз имах известни спънки с Олга Токарчук. Нещо не успях да оценя "Дом дневен, дом нощен". Може би не бях в подходящото настроение за това. Но пък "Карай плуга си през костите на мъртвите" много ми допадна и ще си взема някой от сборниците ѝ.

# 261
Авторът ми остави впечатление на комплексар, който се опитва да оригиналничи, но всъщност е крайно посредствен и досаден. С две думи: много зле.
Звучи като номинация, но за "Малините". Тази година и аз имам кандидати за голямата награда, но няма как - не е възможно да попадаме само на книги за 5 звезди, има и запъртъци, и плагиати се нароиха. Последно четох, че някакви двама, напълно неизвестни автори, са откраднали приказките за гугулета на Юлия Спиридонова. Лошата новина за такива "писатели" е, че някои имаме деца на възраст кажи-речи като на гугулетата и помним.

# 262
  • София
sea.sea, ще пускаш ли тази година тема за Малинки? Blush

# 263
Аз малини нямам😂,щото то като не е за моя вкус,директно още в началото затварям на секундата и забравям.

# 264
Като споменахте "Дом дневен, дом нощен" и се сетих за "Домът, в който...." на М.Петросян и извадих да препрочета ❤️

# 265
Аз имам две сериозни малинки тази година, но не знам дали ще е честно да ги включа - едната е аудио книга, а другата разказ, който официално не е излизал на български език в книжен вариант.

# 266
  • София
sea.sea, ще пускаш ли тази година тема за Малинки? Blush
Ще пусна и ще пиша тук. Simple Smile

Аз имам две сериозни малинки тази година, но не знам дали ще е честно да ги включа - едната е аудио книга, а другата разказ, който официално не е излизал на български език в книжен вариант.
Там няма толкова строги правила, всичко можеш да си кажеш. 😄

# 267
Трябва да реша какво да чета. Няколко книги съм помъкнала с мен: Светлина и сянка, Даниел Келман; Злато, Крис Клийв; Недоумение, Ричард Пауърс или японската Преди кафето да изстине.

# 268
"Недоумение" първо, защото ми е много любопитна, срещах вече няколко добри отклика сред читатели, дано си заслужава!

# 269
  • София
Прочетох „Диво животно" на Дикер. Средна работа, с всяка следваща прочетена негова книга все повече губя интерес.
Обаче да изкажа възмущението си от издателство Колибри. Това е поредната тяхна книга с дефект. Предишната ми се разпадна в ръцете, а я бях чела само аз и то вкъщи, без подмятане, прегъване и издевателства. Тази пък е с над 10 бели страници. Заради оформлението на главите не бях забелязала в началото, но после ме изненадаха с изречения, които са прекъснати по средата и следва бяла страница. И така разпиляно през цялата книга, определено не е хрумка на автора. Трябва доста да се постараят, за да ме спечелят отново като клиент.

Общи условия

Активация на акаунт