В момента чета ... 92

• 41 401
  • 712
  •   1
Отговори
# 525
Аз смятах да си купувам "Далече от Луизиана", като видях че е излезнала у нас, но сега по-скоро ще изчакам отзиви дали си заслужава.

# 526
Днес завърших новата книга на Даян Шаер,, Любовта - отзад напред'' и приключвам с четенето за тази година. Очаквам новата година с много вълнуващи заглавия и се надявам прочетените книги да са повече. Нова година, ново книжно начало. Весело посрещане.

# 527
"Възпламеняване" е страхотна книга. Не ме затрудни липсата на запетайки.

Остават ми около двеста страници от "4 3 2 1", много ми харесва. За първи път чета П.Остър.

# 528
  • Mostly in my mind
Като споменахте 200...Блажев пак изплиска легенда с 200 "прочетени" книги за 2024 г. Ама бърза...има време още една да прочете до утре Joy

# 529
Чета Прах, третата книга от Силоз поредицата. Мудно ми почва, 40 страници описание как пробиват дупка и чистят един двигател Grinning любима поредица ми е, сериала също е страхотен, но на моменти авторът яко се отплесва в безконечни и излишни описания, сякаш да гони бройка страници, а не качествено съдържание.

П.с. във ФБ групата на Блажев последните дни ме забавляват с тези постове кой колко книги и страници е прочел. Пак излишно биене в гърдите... все си мисля, че четенето е удоволствие, а не покриване на норматив.

# 530
Започнах Пътят към дома от Роуз Тримейн и съм озадачена още от първите страници. Ето какво става ясно още в началото:
Главният герой пътува към планувано емигрантство в обещаващия Лондон. Само с мечти за по-добър живот. Но без нищо подсигурено (освен автобусен билет). Тръгва от умишлено неназована страна от Източна Европа (според мен Естония). Въпросната х държава вече е член на ЕС, но електричеството е лукс…
Та, господинът се отправя на път с автобус, който ще продължи близо 50 часа. Важно уточнение е, че вече 3 пъти е споменато, че пичът е с нагласата, че 20 лири на седмица са достатъчни за Лондон… В момента, в който пристига, първото нещо, което прави е да се завре в тоалетната на гарата, където пред изумените погледи на зяпачи, препасва една кърпа на кръста и започва да мие цялото си тяло…
След това излиза навън, пуши няколко руски цигари, сръбва водка за отскок, подремва под първия чинар, а после спира първото черно такси и се мята да търси хотел…

Тук вече спрях да чета и погледнах инфото за авторката, защото реших, че тя за Лондон само е чувала. Учудващо, родена е там.
После погледнах кога е писана книгата - 2008 г. И не е хумористично четиво.
Не знам… ок, тръгнала е да описва някакви неандерталци/диваци от далечната Европа, но малко проучване, малко логика, малко фактология.

# 531
  • София
Не следя Блажев или някакви групи из фейса, но не е ли възможно примерно Гудрийдс да им е пратило статистиката?
 Аз така се изненадах сама колко книги съм прочела тази година. Иначе на Гудрийдс добре им се получава колажа с общ брой книги, най-кратка, най-дълга, най-популярна и т.н. Като цяло съм доволна от книжната година, имах доста добри попадения. Е, имаше и няколко ужасно посредствени, но поне ще запомня кои автори да избягвам. Започнах "Списъкът" на Луси Фоли, началото е обещаващо.

# 532
  • Пловдив
Блажев не го следя, но ми направи впечатление, че нещо се обясняваше, че пак ще го хейтат за прочетените книги.

# 533
Аз три години отбелязвах в Гудрийдс, в началото на тази година най-после осъзнах, че е безсмислено и спрях. Толкова не ми дреме за тях, че дори не ми се занимава да вляза, за да си изтрия профила.
Впрочем, тази година имам много повече препрочетени книги, отколкото нови, но това ми се е чело - това съм чела Blush

# 534
  • София
По празниците прочетох три - "Последният дявол", четвъртата книга от "Криминален клуб Четвъртък", продължава в същата стилистика от предишните книги, но малко взеха да ми писват пенсионерите-детективи. 😃 "Зимен гроб" на Питър Мей, голямото ми разочарование, бях се наточила на нещо подобно на трилогията за остров Луис, но уви - футуристичният сюжет едва не ме отказа още на първите страници. Иначе, откъм обстановка го е докарал, направо ти идва да си прережеш вените от дъжд, сняг и наводнения. "Последната игра" на Клеър Макинтош, втора книга от поредицата за Фион Морган - много добро криминале, добър сюжет с поглед отвътре от реалити предаванията, правдоподобни и симпатични герои. И първата книга - "Последното парти" беше хубава, тази я надминава.
Ще завърша годината с "Конклав", вече ми се ходи пак в Рим. 😃

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 23:08 от yovanka

# 535
  • София
И аз видях поста на Блажев с хвалбата му за 200 книги за годината т.е. по 0.545 книга на ден, защото 2024г. беше високосна.
Ами лъже.
За мен той чете 5-7% от началото, 8-10% от средата и края на книгата.
Това му е "четенето".
Неприятна особа ми е той. Винаги ми е бил неприятен без конкретна причина..

Аня, разсмя ме.. от къде ги намираш тези книги?
"Въпросната х държава вече е член на ЕС, но електричеството е лукс…" Е, и в други Y държави, членки на ЕС, а от другиден  и на Шенгения, електричеството е мираж...

# 536
  • София
Аз приключих с 66, щеше ми се да бяха 70, ама това е положението. 😅

# 537
Блажев сигурно чете само диалозите (някой от форума правеше така, но няма да напиша повече, за да не го дразня) Simple Smile
Или си пуска аудиокниги, докато прави нещо друго и брои това за четене.

# 538
На мен Христо Блажев ми е симпатичен и мисля, че е от хората, за които четенето не е просто удоволствие, а страст и начин на живот. Личи си колко много си обича работата и колко се гордее с книгите, които издава. Мисля че точно така човек трябва да обича професията си.
Освен това наистина има бързочетящи хора и ако имат два часа вечер за четене, без проблем книга от около 300 страници са я приключили.

# 539
За някой отбелязването в Goodreads може да е безсмислено, за друг - полезно. Аз го използвам не за да броя страници и книги, а да отбелязвам заглавия за четене, да гледам отзиви и ревюта, да набелязвам новости, да отбелязвам прочетеното, да виждам какво четат приятели и т.н. В тази връзка сайтът ми е много полезен.

Тази година четох далеч по-малко, отколкото исках, но умът и времето ми бяха заети с тревоги, проблеми и много просрочен служебни задачи. Пожелавам си новата година да бъде спокойна и с повече време за четене.

Блажев според мен наистина обича книгите и четенето. Леко неприятно ми идва неговото преекспониране в последно време, но ми е симпатичен. А аудио книгите са страхотен начин да четеш, докато правиш нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт