В момента чета ... 92

• 41 411
  • 712
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз ползвам Гудрийдс предимно за избягване на безинтересни за мен книги. Хубавите ги помня, но тъпизмите ми се изпаряват моментално от паметта. Така като стане много актуална новата книга на автор Х, цъквам на името му и гледам дали някога в миналото не съм го наградила с една звезда. Така си спестявам време и пари.
Ето сега ще отбележа една боза, която завърших и няма никога да чета нищо на авторката - "Аз ли нож в ръка държа" на Ашли Уинстед. Колежанска история с претенции за трилър, с щипка гей драма, за да е в тренда.

# 541
  • София
На мен пък ми хареса "Аз ли нож в ръка държа". Дала съм 5. 😃

# 542
Единственият път във времето, в който съм си броила книгите, които чета, беше в “Предай нататък книга” преди време.  Скоро се чудих какво бях чела на Олга Токарчук и ми беше харесало преди години и тези записки ми помогнаха да си спомня, но не е моето да си правя тези равносметки. Иначе, в момента чета тази книга:

# 543
  • София
И аз ползвам много Гуудрийдс, защото забравям какво съм чела. Е, не всичко, но все пак. Блажев не е невъзможно да е прочел 200 книги, аз завършвам годината със 116. Аз чета бързо, но не за бройката, просто обичам и имам тази възможност. А на него работата му е такава, че може а чете и повече. Ако добавим и аудиокниги. Иначе и на мен ми е малко пренавит и несимпатичен. Но го слушах в един подкаст и звучеше супер нормално и интелигентно.

# 544
  • Mostly in my mind
Споделям мнението на Миж. Блажев не ми е симпатичен, смятам, че чете книгите отгоре отгоре и не ми е никакъв критерий дали ще избера да прочета дадена книга. Та той на всичко слага 4 звезди. Как да се доверя Joy

Започнах "Тайната на прислужницата". Върви бързо и леко, ако не друго. Мислех,че частите са свързани, но явно могат да се четат и самостоятелно. Simple Smile

# 545

Още съм в началото, засега върви сравнително интересно, въпреки че не съм почитател на жанра.

# 546
  • някъде другаде
В момента чета на Джени Гладуел "Подарък през декември" - лека , романтична и се чете лесно.

# 547
  • София
Аз също много ползвам Гуудрийдс и го харесвам като приложение.
Тази година ще приключа с 43 прочетени книги.
"Черна захар" , макар и малка, ще си я продължа и през 2025г. Тези дни не чета, а сме се отдали на филми с малкия - исторически, на които стана фен и на тема футбол Simple Smile
(Сега ми е много смешен като си мисли, че всички знаят кой е Робърт Брус или Уилям Уолъс Joy )

Да напомня: днес до полунощ е последният шанс за номиниране Simple Smile
Вчера пак гледах класацията и мисля да сложа чертата до тези с 3 номинации. Много ще натежи анкетата и ще се разпръснат гласове. А и все пак трябва да изберем от най-харесваните.

# 548
Да пропуснеш Коледа на Гришам. Още съм в началото, при снежковците и вече не ми издържат нервите да се чудя какво ще стане и ще успеят ли Simple Smile
Аз не ползвам приложенията, които споменавате. Нещо не им намирам смисъла.

# 549
  • София
Освен за бройка, мога да проверявам дали съм прочела някоя книга (въпреки че го ползвам само от 3 г.) също така винаги пиша ревюта и лесно мога да намеря какво съм писала за дадена книга. Grinning

# 550
Аз не обичам такива неща: Но се радвам , че си го харесваш и го ползваш . Весело четене.

# 551
... не ми е никакъв критерий дали ще избера да прочета дадена книга. Та той на всичко слага 4 звезди. Как да се доверя Joy
Това е вече друг въпрос - на мен ми харесват съвсем различни книги от тези, които той чете и хвали особено много. Всъщност от много време не чета никакви ревюта за книги, защото не са честни - дори автори, които харесвам иначе, лъжат читателите си и не смеят да напишат нищо критично дори за книги, които са си чист боклук. Избирам си сама книгите.
Годината завършвам с "Предизвикателството на Йерусалим" от Е.Е. Шмит - любим автор, но точно тази книга изобщо не ми харесва - досадна ми е и като че ли не ме интересуват описаните и преживени моменти от поклонението му, ще я дочета, само защото е кратка, ако не беше, щях да я оставя.

# 552
  • София
Не само за бройка и за рейтинг. Това, което най-много ми харесва в ГР на мен, е ролята му на социална мрежа за четящи. Имам си там приятели (дори са повече отколкото във ФБ Joy) и можеш да следиш кой какво чете, кой какво е харесал или не, да коментираш...
Изобщо препоръчвам ГР с две ръце. Поне опитайте Simple Smile

П.П. Апропо, Райна , права си. Блажев никога нищо критично не написа. Аз затова и не следвам "Книголандия". Изобщо модерните книжни инфлуенсъри така витиевато се изразяват, че никога не можеш да ги разбереш харесала ли им е книгата или не Simple Smile
Аз съм човек на конкретиката. Затова не ми допадат тези дипломатични ревюта.

# 553
Обожавам Goodreds! На мен също ми спестява най-вече време. Гледам рейтинг, чета коментари, разбира се, не се доверявам сляпо! Прочела съм великолепни книги с рейтинг доста под 4 звезди. Също ми е ориентир дали някоя книга вече не съм я чела, корици и заглавия преминават по много пътища, забравя се.. Използвам активно и Want to read списъка си (пазарувам книги от различни места, затова Любими в който и да било сайт не ми върши работа, а и чета електронно).
Имам там приятели със сходен вкус и това също ми е чудесен ориентир и ценя мненията им. Много от тях са тук от темата. Two Hearts Някои вече отдавна не пишат (аз също много рядко, повече ви чета), но там са активни от създаването на Goodreads и са ми много полезни.
И да, Блажев все по 4 или 5 звезди дава. Simple Smile Смятам, че в тези 200 книги включва и прочетените, свързани с работата му, така че го намирам за нормално. Аз няколко години си слагах по 100 в предизвикателството и ги прочитах без да се състезавам, но тогава имах много свободно време. Сега само мога да мечтая за онези времена, доволна съм ако успея да прочета 1/2 от тях, но въпреки това винаги си слагам по-висок праг.

# 554
А, още една соц. мрежа. Аз имам само една и ми стига от всякъде . Не знам как се оправяте с толкова много, но е добре че има за всички по нещо. Щом е добре за някой , то е добре да го има. Сега съм се заела да си съставям плейлиста за музика 31 и 1 и ми е страшно трудно да намеря . Пуснах си тема в музикалния подф. и пак ми се струва , че няма да събера песни. А и такава платформа за песни не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт