Следене на нашата комуникация по интернет и телефон

• 2 067
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • Далечният изток
Не, просто си казвам мнението. Ти май се опитваш да ми налагаш цензура...

# 46
Когато мнението ти обижда другите, когато е явно заяждане, то надали е по темата.
Целта на коментарите ти е друга.
Ако искаш да споделиш мнение по темата, то бъди така любезна да го изразиш като всички останали.

ПС Аз приключвам този безсмислен спор. Има си модератори, да преценят.

# 47
  • Далечният изток
Каква ми е целта?!

# 48
Хората имат склонност да приписват на шокираща информация параноичен или конспиративен характер, особено ако не са много навътре в темата.

Гледам с каква лекота и категоричност се отхвърля твърдението.
Ако проведеш разговор с подслушван телефон, започват да подслушват и твоя за срок от 6 месеца.
Не съм сигурен дали това става автоматично (мога да проверя като се срещна с правилните хора, ако на някого е толкова важно), но се прилага често. Знам за няколко конкретни производства. Как беше се дръпнала водата на едни държавни служители...

Може да задълбочим параноята, намесвайки смарт устройствата - телевизори, камери, прахосмукачки, хладилници, перални, тостери.
Оставам на фантазията на "болните" мозъци за какво могат да се използват - и от престъпници, и от недобросъвестни служители на наши служби или добросъвестни на чужди Simple Smile

П.П.: и нека темата бъде за обмяна на мнения, а не да си отправяме лични нападки.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 10:45 от bashtatko

# 49
  • София
Аз по едно време се бях забъркала с едни хора, дето ги следяха наистина. В този момент бях започнала развода ми и бившият започна да ме заплашва, че и мен ме следят.
Параноясах яко. Трих, телефони сменях, акаунти, пароли...
В крайна сметка, към днешна дата...
Ами нищо не се случи.
Абсолютно нищо.
Даже известен период никой не ми знаеше адреса. Е, от вчера имам интернет и тук.

# 50
  • Далечният изток
Ама чакай сега. Конкретни производства казваш, но там се извършват разни мероприятия по НПК със СРС и т.н., неща, за които изобщо не става въпрос тук.
Аз за това съм съгласна.
Другото е от типа на вкарването на чип с ваксината срещу ковид...

# 51
  • София
Полицията съвсем не се старае толкова. Даже никак. Да кажем, има съмнение за ОПГ. Което е голяма работа, нали? Би трябвало да ги следят, да ги докажат...
Ами нищо подобно. Или, хайде, един на 199 случая, с особено важно значение.

# 52
Ако проведеш разговор с подслушван телефон, започват да подслушват и твоя за срок от 6 месеца.
Не съм сигурен дали това става автоматично (мога да проверя като се срещна с правилните хора, ако на някого е толкова важно), но се прилага често.
Ама с прокурорско разпореждане. Виж там попитай правилните хора Joy
Би трябвало да ги следят, да ги докажат...
А има ли достатъчно доказателства за извършено престъпление?

# 53
  • Далечният изток
Не съм сигурен дали това става автоматично (мога да проверя като се срещна с правилните хора, ако на някого е толкова важно), но се прилага често.
Ама с прокурорско разпореждане. Виж там попитай правилните хора Joy
Скрит текст:
Би трябвало да ги следят, да ги докажат...
А има ли достатъчно доказателства за извършено престъпление?
Мне. Съдът дава разрешение, и то председателят на окръжен съд.
Май съм правилния човек. Поне знам в кой закон да проверя Simple Smile

# 54
Подробности. Кой издава разрешение

# 55
  • Далечният изток
Важни подробности. Има си ред. Което показва, че не става щото някой решил да ти следи прахосмукачката...

# 56
Подробности е. 
Не става без разрешение. Подробност е кой има правото да го издава. Joy

# 57
Между не става без разрешение и не трябва да става разрешение разликата е колкото между теория и практика.
А, както знаем, на теория не трябва да има разлика между теория и практика, но на практика нещата стоят другояче.

Рокстар, "съответните органи" действат с една мотивация, когато трябва да свършат общественополезна работа, и с друга, когато е намесен нечий интерес.

Ако намесването на прахосмукачката ви разсмя, може да намесим и смарт хладилниците.
Има и други истории, които започват смешно, но завършват малко тъжно. Поне хиляда случая у нас само през тази година.
А пък един термометър в аквариум врата за какви поразии може да отвори, не е истина

# 58
Че имат възможности да следят комуникацията на гражданите - имат. За щастие - не всичко. Следене и подслушаване на 3г мобилни комуникации е елементарна работа в наши дни. За 4 и 5г трябва активно участие на мобилните оператори. Преди няколко години имаше дебат дали да няма директен достъп до трафичните данни - полицаят се логва в системата на мобилният оператор и си търси номер 0883хххххх с кой си приказва и къде се намира (на коя клетка е вързан) . Но мобилните оператори се опънаха. За интернет няма как да стане без съдействието на интернет доставчика и без достъп до физическата инфраструктура. Преди години имаше 4 сървъра е България (инсталирани в едно министерство но не това на МВР) на швейцарски софтуер, който беше предназначен да прониква в незащитени компютри (такива на обикновени граждани ) защото използваха уязвимост в два популярни браузъра.

# 59
  • София
Между другото, аз нарочно не си свързвам смарт уредите. Могат да си работят и без да са толкова смарт.

Общи условия

Активация на акаунт