Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 10 050
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
За пръв път в живота си чувам за спортни обувки гучи. Честно. Много съм изненадана. Предполагам не бих си купила .
Радвам се. Така ще има повече спортни обувки на Гучи за нас, по-непретенциозните, които не можем да обикаляме големите градове на висок ток.💕

# 136
Чантите излитат за има няма 2 часа по ФБ маркетплейс.  Не съм пробвала да продавам Лв и Прада, но Коуч и разни по евтини наистина държат цена. Коуча беше чисто нов веднъж носен и му взех точно парите за които беше купен, а другото чанте носено поне 2 години, го взеха на половин цена от цената в магазина. Наистина чантите са си легитимна инвестиция. Ако чантите са ти много специални и вече не ги произвеждат може и да им се вдигнат цените, но това е за колекционери, а аз не съм.

Барбарела това майтап ли е или наистина викаш на хората от метрото да внимават че си с гучито?

Тоест едното си го държала няколко време и после си му взела същите пари, а на другата си взела 50% и казваш, че това било инвестиция???

# 137
  • France
Един бърз поглед във Винтед

Особено ако е някакъв класически модел или колекторска серия. Даже последното може да го продадеш за повече пари, отколкото си я купил.
Като цяло луксозните стоки са една добра инвестиция. Но малко хора могат да си ги позволят.

# 138
Да си избиваш комплексите на пътя като видиш жена зад волана, пенсионер или стара и очукана кола ...
Намирисва ми на голямо его и малка п # шка.

Търпение и компромис са много сложни думи. А пък да дадеш предимство на някой...

# 139
  • По света и у нас
Чантите излитат за има няма 2 часа по ФБ маркетплейс.  Не съм пробвала да продавам Лв и Прада, но Коуч и разни по евтини наистина държат цена. Коуча беше чисто нов веднъж носен и му взех точно парите за които беше купен, а другото чанте носено поне 2 години, го взеха на половин цена от цената в магазина. Наистина чантите са си легитимна инвестиция. Ако чантите са ти много специални и вече не ги произвеждат може и да им се вдигнат цените, но това е за колекционери, а аз не съм.

Барбарела това майтап ли е или наистина викаш на хората от метрото да внимават че си с гучито?

Тоест едното си го държала няколко време и после си му взела същите пари, а на другата си взела 50% и казваш, че това било инвестиция???

Не зная много неща, които можеш да продадеш втора употреба за същите пари или да са ужасно износени и да можеш да продадеш въобще, камо ли за 50% от цената. Освен това само за чанти и стар килим са ми се обаждали до два часа от публикуването… такаче просто споделям, статистика. Незнам ти дали имаш опит с продажбите по интернет, но чак чудеса не очаквай.
Под “инвестиция” не разбирай че ще направиш печалба от марковите си чанти, а по- скоро, че може да си възвърнеш 1/2 от цената и да реинвестираш в  нова.

# 140
Сега китайците правели такива невероятни реплики, че ми се вижда доста храбро да купуваш такива чанти втора ръка. Имало специални скрити групи в Алиекспрес и там можело да поръчаш каквото си щеш перфектно имитирано, барабар с кутийките и с документите за оригиналност. Добър бизнес било. После пускаш по някакви сайтове и $$$. Money

# 141
Ама защо изобщо на някой му трябва подобна чанта? 2-3 хил. лева....защо?!? Чантата е да ти върши работа. Подозирам, че дори не са практични тези чанти, без да претендирам за обективност, понеже не съм имала никога такава.

# 142
  • France
Има хора, за които това не е голям разход. Хора, които печелят от 20-30К евро на месец нагоре. Хора, които притежават стотици милиони капитал.
Хубавата дреха и/или аксесоар е като произведение на изкуството. Красиво е. И е нещо, което не губи много от началната си цена
Например първата ми кола струваше колкото една чанта haute couture. Служи ми вярно доста години и после я продадох за части. Защото ми беше нерентабилно да я поправям. Ако бях купила чанта на нейно място (тогава бях харесала една от лимитирана колекция) щях да я продам за ⅔ от началната ù цена.

# 143
Със сигурност има хора, които печелят тези пари и на ден. Ама все пак ми се струва чиста снобарщина това.....другите като видят, да кажат, че имаш еди си каква чанта за 3 хил. лв. Ауууу!!! А самата чанта може да не е нищо особено.  Произведение на изкуството? ....как точно?

# 144
Не бих се чудила, защо хората си купуват скъпи вещи и как си харчат парите. За нас снобарщина (евентуално), за тях тривиално ежедневие.

# 145
Принципно е така. Всеки си харчи парите, както иска и носи, каквото реши.

# 146
  • Пловдив
Ама защо изобщо на някой му трябва подобна чанта? 2-3 хил. лева....защо?!? Чантата е да ти върши работа. Подозирам, че дори не са практични тези чанти...
Кеф вероятно. Той цена нали няма.
Чак непрактични не вярвам да са. За толкова пари все трябва да са намерили как да съчетаят гъзария и функционалност.
Ама и аз не съм имала. Wink

# 147
По същата логика защо му е телефон за 4 000 лв? Да не говорим, че деца имат такива супер скъпи вещи. Това спада към липсата на възпитание. Ако в първи клас му купия телефон за 4000, в 12 освен силикон да подаря, сигурно и самолет ще трябва да купувам

# 148
Аз лично не бих купила такъв телефон. Но, да, доста деца се разхождат със скъпи телефони. Не знам какво точно си мерят...
Но, аз не изкарвам по 20-30К, може би затова....

# 149
Защо хората си купуват кашмирени пуловери, а не първото хванато от Пепко...
По същите причини и шаловете, чантите, обувките, бижутата...

Общи условия

Активация на акаунт