Къде в Пловдив??? - 107

• 27 510
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, къде да се направи скенер с качествен рентгенолог? На мъжа ми са препоръчали лаборатория Русев при Окръжна болница.

Там, или в Хирургиите. В никакъв случай Пълмед.

# 616
Аз хубаво разказах за кирливити ризи на тези мизерници, но май е по-добре да ги изтрия.
70% от хората искат да си плащат, че да им е по-лесно и да си вземат свидетелствата за управление на МПС от първият път и тази информация ще им се стори като бонбонче.
Направо ще си отидат при тия мизерници и сами ще си предложат парите.

Пробният изпит последните часове е задължителен без него не можеш са се явиш на редовен изпит. Обаче и на него инструкторите помагат, а и ти пишат, че си подготвен, за да ти пуснат документите и да ти вземат дата за редовен изпит. Съветват те да си вземеш допълнителни часове, но решението го оставят на теб, а даже някои казват, те и да те скъсат след това пак ще трябва да вземеш часове, та ако искаш пробвай  се на изпит, че да видиш какво е поне.
Може да се научиш и само на курса, но това зависи от инструктора. Ако по време на курса те кара да минаваш по-лесни места, които не са натоварени, нямаш извънградско, магистрала, нямаш потегляне от стръмен участък, а само си въртиш едни и същи улици и той ти натиска педалите през цялото време, няма да се научиш наистина.
После с практиката сам се шлифоваш, ако си минал през такъв инструктор, а не търсиш тепърва някой да те дообучава.
Притеснението идва от характера на човек, а не от малкото часове. Те наистина на някои не им стигат, защото са притеснително и по-бавно схващат и учат.

# 617
  • Пловдив
Морковелка, шофьор ли си? Говорим от опит. Няма да тръгнеш сама, уверено да шофираш, само когато си подготвена за изпит. След 4-5 месеца ще придобиеш някакъв опит. Курсовете са пълна парлама, дават някакакъв минимум и затова процъфтява бизнесът с взимане на книжки под масата. На практика се учиш да шофираш след книжката. Системата е сбъркана....

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 18:57 от dazel

# 618
  • Пловдив
Не съм съгласна. Навремето моят инструктор ме научи на основните и важни неща, сега препоръчаният от мен научи сина ми. Ама наистина. Включително как да паркира на тесни пространства, без да окепази съседните коли. Ръчни скорости и кара ръчка 1 година да свикне, преди да се качи на автоматик. Има книжка от година и половина и се справя отлично. За мен това са жизненоважни неща. Другото вече е опит и няма кой да ти го даде наготово.
Но всеки сам си преценя.

# 619
Бях впечатлена от начина, по който Бонев показа на един курсист начин да паркира автомобила успоредно на бул. Свобода и момчето се справи от раз. Спокоен е, добре обяснява. Дъщеря ми беше впечатлена и часовете, взети при него бяха добра инвестиция. Книжка взе от раз. С предишния нервак не се сработиха, с него два пътя я късаха. Съжалявам, че първоначално не тръгна при Бонев.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 19:22 от Clo - Camille

# 620
И аз не съм съгласна ! Софийската ми приятелка от както взе книжка сама си кара уверено навсякъде и никой нищо не и е показвал допълнително след това. Нямаше и месец с книжка,  а сама се прибра в Пловдив, че даже и кола назаем беше взела, защото нямаше още. Качваше се на всякакви коли без да се притеснява, качваше се вечер да кара. Питах я не се ли страхуваш, изпитваш ли притеснение тя ми викаше - не от какво да се притеснявам, а даже нямаше и кола през това време, на която да се упражнява. Само с часовете и наученото от курса. Година по- късно чак си купи кола и отново уверено си я подкара.

Аз се отказах от шофьорския курс и не съм шофьор. Но мен ме въртяха в безлюдната Тракия часове наред, а тръгване от наклон ми показаха на леко крива улица докато чаках на един светофар.

# 621
  • Пловдив
Оф, да ме пази Господ от такива уверени.....само от един курс. То добре, че аз някак умея да се пазя, но не знам до кога. "Уверените" стават все по-непредсказуеми и дори не предполагат кой ги прави уверени. Защото аз, на пътя, пазя себе си, не тях. Ей това измамно чувство колко съм добър, ме плаши най-много. Като попадне на някой уверен като нея и отиде коня в реката.

# 622
Оо, не, аз не говоря за неориентиран тийнейджър, или за някой, който си мисли, че е безсмъртен на пътя.
Говоря за голям осъзнат и разумен човек, няма нищо общо с изброени от теб и не влиза в тази категория.
Ти се пазиш от безмозъчни и бързащи нагляри, и разглезени пикльовци с мощни коли!

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 21:06 от Morkovelka99

# 623
  • до най-прекрасния мъж
Морковелка, шофьор ли си? Говорим от опит. Няма да тръгнеш сама, уверено да шофираш, само когато си подготвена за изпит. След 4-5 месеца ще придобиеш някакъв опит. Курсовете са пълна парлама, дават някакакъв минимум и затова процъфтява бизнесът с взимане на книжки под масата. На практика се учиш да шофираш след книжката. Системата е сбъркана....
Може в други теми да съм ти опонирала настървено, но тук се съгласявам напълно. Дава се някаква основа, която често първо е недостатъчна, второ, може да е тотално сбъркана. Като например съветът на моят инструктор: При ляв завой, влез в дясна лента, щото ако влезеш в лява, после няма да можеш да се престроиш! Е, "супер" съвет, който можеше да ми струва изпита и ПТП, когато автобус застана от дясната ми страна и тръгна да завива заедно с мен наляво в кръговото. И това става преди 20 години, когато трафик и тапи имаше само на Панаира.

# 624
Ако не ме лъже паметта и мен май така ме учеха да ходя в дясна летна, че да не бавим движението и изнервяме шофьорите, а вече на изпита да си гледам и спазвам лентите.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 21:03 от Morkovelka99

# 625
  • Пловдив
Момичета, темата не е ли друга?

# 626
  • Пловдив
Друга е, но предвид кошмания трафик, и изгубените нервни клетки, в трафика, съгрешението е позволено. 🫣

# 627
Друга е и аз от одеве това си мисля, но тия мизерници ме газиранаха и затова още пиша.
Написах за тях с цел, ако някой е против практиката купуване на книжки да не ходи в тези фирми.
Обаче като се замисля е нож с две остриета.

# 628
  • Пловдив
За мен беше много полезна информация. Аз шофирам повече от 30 години, след две години дъщеря ми ще писне за курсове и кола. Подготвена съм как да реагирам, според ситуацията. 👍

# 629
Включвам се като изкарала скоро шофьорски курс за кат.В, смея да твърдя, че часовете са крайно недостатъчно-30ч х45 Мин. Ако с това ще се научиш, здраве му кажи. Научиха ме на всички основни неща, но когато инструктора е до теб с педали на краката е лесно. Мога да паркирам в тясно, но избирам да е на по-широко, когато съм сама. Достатъчно разумна съм, но на каквото се нагледах, не искам да споделям. Няма да препоръчам школа, защото си имат трески за дялане. При късане на кормуване дължите 250 лв-4 часа допълнителни+държавна такса за явяване на поправка. А шофирането в града е ужасно. Познати ми хвалят УЦ" Ауто Пловдив" на Пещерско шосе, веднага след Селена.

Общи условия

Активация на акаунт