Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 823
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 252
Това от съда за готвене ли излиза?
Да, вече е по-малко, но това е след много миенета. В началото всичко беше толкова черно.

# 541
  • Мнения: 2 299
Здравейте, някой знае ли дали по Великден  има намаления на Instant pot?

# 542
  • Сливен
  • Мнения: 4 766
Има,следете фейсбук страницата им или тук в темата.

# 543
  • Мнения: 2 299
Благодаря, ще потърся и фейсбук страницата им.

# 544
  • Мнения: 1 789
В момента има намаление на два модела и аксесоари. https://instantpot.bg/

# 545
  • Мнения: 2 166
Как почиствате наслагванията в горната част около реотаните? Става въпрос за ultimate lid, отгоре около реотаните се насъбира мазнина/пръски и се чудя с какво би било удачно да почистя, при положение че не се сваля тази част от капака. Пробвах с кърпа с малко веро, ама не се получи особено.

# 546
  • София
  • Мнения: 20 200
Разглобява се. Има инструкции, но азбоще не съм го правила. Рядко ползвам еър фрай опцията.

# 547
  • Мнения: 252
Здравейте,
Колко време обгаряхте капака на Еър фрайъра първия път? Пускам го да работи множество пъти и продължава да мирише. Може би вече е работил общо 3-4 часа.
Този уред ме разочарова, вече дни на ред не мога да започна да го използвам, а уж трябваше да пести време....

# 548
  • Мнения: 14 496
Какво обгаряне!?
Директно си работи, ако мирише - да не сте пекли нещо, което е пръскало?

# 549
  • София
  • Мнения: 20 200
И аз се чудя на тези процедури. Моят ми е трети мултикукър и само измих капаците и джаджите. Никога нищо не е миришело.

# 550
  • Мнения: 2 094
Здравейте, досега имах време само за водния тест на моят пот. Каня се да направя супа от фенери. Мисля само тях да сваля под налягане и после да добавя другите неща. Трябва ли да пусна първо да заври на соте за да отсраня пяната? Колко вода да сложа за 1кг фенери. Колло време им трябва? Потът ми е 5.7 литра Извинявам се за глупавите въпроси ...

# 551
  • Мнения: 252
Какво обгаряне!?
Директно си работи, ако мирише - да не сте пекли нещо, което е пръскало?
Всеки нов реотан или изобщо нов уред мирише, защото има производствени остатъци и масла. Обикновено за половин до един час обгарят и престава да се усеща. С този уред, обаче, не. Дори след 3-4 часа цялата къща мирише.
Нищо не съм готвила 😆, все още.

# 552
  • Мнения: 288
Здравейте!
Видях ,че в момента има промоция на Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID.
Така или иначе се колебаех м/у него и Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER.
Моля кажете,заслужава ли си да чакам промоция на втория?
Двама възрастни сме ,с дете на 10 години.
Важно ли е също така да има ниско и високо налягане?

# 553
  • Мнения: 24 868
Сравни си и другите опции - дали искаш да има су-вид като опция, дали искаш по-точно регулиране на температура примерно за квасене на мляко, колко степени искаш за сотиране а не само за налягането... Ти си знаеш най-добре какво харесвате да ядете и готвите у вас, някои опции и да ги има, ти може никога да не ги включиш тях. Капаците също на мен не ми изглеждат еднакво удобни на двата които си посочила - при единия са два капака които само разменяш, а при другия имаш част на капака която се сваля и слага всеки път но пък не търсиш място на втория капак. Ако не ме бърка мястото, поне аз бих взела с отделни капаци вместо този комбинирания. Представям си как съм сварила нещо под налягане и искам да го запека после да довърша така, ама целият капак е горещ и трябва тепърва да му махна едната част и да го сложа пак. И на този разглобяващ се капак не се сваля целият ами само тази част която закрива реотаните?
Това е моята гледна точка без да имам нито единия вид, де, аз предпочетох моят да не е комбиниран че хем исках бюджетен, хем и си имах еърфраер от преди това. Но си струва да помислиш ти кое повече искаш и вече съответно дали ти се чака да намалят другия, ако решиш той да е.

# 554
  • Мнения: 3 993
Здравейте, досега имах време само за водния тест на моят пот. Каня се да направя супа от фенери. Мисля само тях да сваля под налягане и после да добавя другите неща. Трябва ли да пусна първо да заври на соте за да отсраня пяната? Колко вода да сложа за 1кг фенери. Колло време им трябва? Потът ми е 5.7 литра Извинявам се за глупавите въпроси ...

Не е необходимо да се отстранява пяната, ако след това се прецеди бульонът. Т.е. сваряват се фенерите (примерно на 10 минути  максимално налягане), след това се вади месото, а булъонът се прецежда и се връща отново в инстант пота. Пуска се на соте и в бульона се слагат зеленчуците - лук, морков, подправки, ориз или кой както си я обича супата. Докато месото изстине и бъде обезкостено, зеленчуците са почти готови. После месото се връща в бульона, ври 5-10 минути и евентуално супата се застройва.
Може и първо на соте да се отстрани пяната, това също е вариант, но лично за мен е по-голяма играчка.
Водата - до отбелязания максимум на тенджерата. Принципът на тези тенджери е, че колкото вода сложите, толкова ще намерите, като отворите капака - почти нищо не се изпарява. В случая с 1 кг кокали обаче, като се извадят от бульона и се обезкостят, нивото доста ще падне, така че е добре да е повечко течността.

Общи условия

Активация на акаунт