АС и други романтични К-драми - тема 12

• 20 340
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Варненска клюкарка

Няма ли изгрял някой нов романтично-комичен хит сериал на к-хоризонта?
И аз се присъединявам към питането.

По предното лято когато колегата на сина ми беше  Сеул и имаше проливни дъждове и свлачища, беше казал, че часове са стояли без ток, оправят го и след малко пак гасне, явно затова са мрежите по въздуха, че под земята свлачищата ще прекъсват кабелите още по често, почвата имаше някави особености, но не запомних....
По сериалите без да ми е работа и аз се позаглеждам по инфраструктурата, впечатлявам се и от архитектурните решения съвместими с местния ландшафт. Даже специално внимание бях обърнала в някоя от темите на жилищния комплес в По моя начин, сериалът не е от моите, но бях впечатлена как беше усвоено пространството на това възвишение/хълм и всеки апартамент си беше хем самостоятелен, хем като част от комплекс и си излизаше на собствена малка площадка до стълбището, не знам само зимата какво правят като  завали сняг или започне да се хлъзга, стълбите никак не бяха малко, но визуално изглеждаше доста добре. Много ме беше впечатлила и основната сграда в Моя демон с онова параболично  "стълбище" то реално на всеки етаж стълбите бяха не повече от 5-6 останалото наклон по който живущите дори провеждаха сутрешния си крос без да напускат сградата, а всичко това обърнато навътре като ампуре. Много опригинално решение. Но не само това и други неща са ме впечатлявали, въобще намирам какво да харесам във всеки сериал, дори да не са точно главните Joy

Джуно не разбрах какво рекламира Миднайт нещо си....
https://www.youtube.com/shorts/IvBbrxaqmF4

и цветна козметика, свикнах да виждам да я рекламират предимно мъже
https://www.youtube.com/shorts/UF56mfaWCQA

Ча е шегаджия, богомолка ли тикна в лицето на колежката си Joy
https://www.youtube.com/shorts/y2t4EyaB7vU

На Сокчо му хареса храната
https://www.youtube.com/shorts/x3D6YtzJty0

Ю Йон Сок, фотосесия някаква
https://www.youtube.com/shorts/ulVh0fl74dM

Джентълмен Heart Joy
https://www.youtube.com/shorts/7WuFpbq5NxI

# 541
  • пак на Рив Гош
Джуно не разбрах какво рекламира Миднайт нещо си....
https://www.youtube.com/shorts/IvBbrxaqmF4
-----------------------------------------------------------------
Ю Йон Сок, фотосесия някаква
https://www.youtube.com/shorts/ulVh0fl74dM

Белл, в предния ми пост тъкмо написах кои романтики следя в момента. Няма нищо кой знае колко (да използвам една от любимите си думички на руски Joy) сногсшибательное, но за по едно гледане ще станат. Няма нищо с особено голям хайп в момента, май.

Midnight Sun е името на серията фен-срещи-концерти, които Джуно планира за 2025та. Май ми се мернаха дати за Корея и Япония, не знам дали има нещо предвидено в други страни.

А фотосесията на Ю Йон Сок е за марката Tag Hеuer, на които той е посланик. В неговия канал в Ютуб има клипче зад кулисите - https://youtu.be/fw0RBbeDwnU?si=0M8H2Y6REVTY8qiI

# 542
  • Русе
Роци, специално за теб,
Скрит текст:
ако още не си видяла ( ама много се съмнявам в това...)!
"Gala des Pièces Jaunes ще се проведе на 23 януари в La Défense arena в Париж, събирайки световни звезди за грандиозно събитие. Тазгодишната гама подчертава забележителното присъствие на корейски артисти, привличайки значително внимание от фенове по целия свят.- #Rosé #GDragon #JHope"

# 543
  • Варненска клюкарка
Роце мерси, явно докато съм писала си пунала поста, сега видях. Вярно, хем бях носила новината за турнето на Джуно със заглавие Среднощно слънце а съм забравила... Помня че щеше да е в Япония и Корея.

# 544
  • пак на Рив Гош
Уин, мерси! Не бях в течение, но аз не съм и фен на К-попа, та затова тези новини ми остават извън полезрението Grinning

# 545
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано! Няколко пъти Mr. Green
-------------------------------------------------------------
Роци, преди мнооого години се прибрах от Холандия с три пълни със снимки мемори карти. Joy
Но първоначално бях в шок от липсата на пердета. Особено когато преминавах покрай спалните им. Или покрай дневни, в които най-спокойно си вечеряха, гледаха телевизия и т.н. без да им пука, че са на показ пред минувачите. Ако си носех солница можех да им я подам през прозореца без да стават от масата. Joy

На 11 януари 2025 г. KBS излъчи „2024 KBS Drama Awards“. Шоуто бе проведено при затворени врати и предварително записано заради траура със самолетната катастрофа.
Тази телевизия преимуществено награди актьорските състави на сериалите си "Beauty and Mr. Romantic", "Iron Family" и "Dog Knows Everything". Последното заглавие е комедия с куче, на която съм хвърлила око.
С Награда за популярност, която отличава най-обожаваните актьори на годината, се прибраха с L (или Kim Myung Soo) от INFINITE, т.е. Данчо Wink, и актрисата Keum Sae Rok. Данчо има два сериала, излъчени по KBS2 през 2024 г. - "Dare to Love Me" и "Perfect Family". Актрисата Keum Sae Rok е част от състава на "Iron Family".
Снимки и повече подробности тук - https://www.koreaboo.com/news/2024-kbs-drama-awards-winners/

-------------------------------------------------------------
Парк Хюнг Сик се впуска в рисково пътуване, за да се присъедини към елита в предстоящата драма „Buried Hearts“

„Погребани сърца“ разказва историята на човек, който успява да хакне сметка на фонд за политическа смазка/рядка кал/киша (у нас нямаме такива фондове и нямам идея какъв е по-точният превод) на стойност 2 трилиона вона (приблизително 1,36 милиарда долара) и човека, който го убива, без да знае, че е бил хакнат – като по този начин случайно губи всичките 2 трилиона вона.
Тийзър плакатът представя Парк Хюнг Сик, стоящ на входа на огромен лабиринт, от който изглежда невъзможно да се избяга. Надписът „Игра с високи залози за присъединяване към топ 1%“ подчертава яростната амбиция на неговия герой, Seo Dong Joo, и предизвиква интерес към драмата.
Външният вид на Park Hyung Sik е особено впечатляващ, показвайки негова страна, невиждана досега. Острият му костюм, съчетан с непоклатим поглед и изражение пред лабиринта, подчертава неговата харизма. Силното присъствие на Park Hyung Sik, изпъкващо на черно-белия фон, буди вълнение за неговата трансформация.

Екипът на продукцията каза: „Тази драма ще разкрие нова страна на актьора Парк Хьонг Сик. Той играе амбициозния Seo Dong Joo, който рискува всичко в игра с високи залози, внасяйки силна актьорска игра и харизма, заставайки начело на историята. Парк Хюнг Сик играе ролята на Сео Донг Джу, лидер на екипа по връзки с обществеността на председателя на Daesan Group. Яркият сценарий на писателя Lee Myung Hee, стилната режисура на режисьора Jin Chang Gyu и смелата трансформация на Park Hyung Sik ще създадат завладяващо изживяване при гледане. Молим за вашия интерес и очакване.“
Премиерата на „Погребани сърца” е на 14 февруари от 22:00 ч. KST, след края на „Love Scout.“

Актьорският състав -

и клип от четенето на сценария -

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 10:58 от profi_1

# 546
  • Русе
Относно пердета и щори по прозорците,
Скрит текст:
и в Дания е като в Холандия. Има ли такива, в повечето случаи са на чужденци. И бебетата спят навън, пред входа, при ниски температури.

# 547
  • Варненска клюкарка
Проф, какъв красив Пакито си донесла, че и премиерата на сериала наближава!

От новите сериали в момента един от споменатите от Роци Love Scout (2025) на 11.01 е постигнал много висок среде рейтинг за страната - цели 11.3 процента.  Май това ще погледна аз.

Видях Лиса във фотосесия по бански и се сетих че вчера забравих да отразя несесерчето и - представям се след разкриването на съдържанието му как са се юрнали почитателите и към магазините за кзметика. Повече от 2 години ги гледам как се прехласват по всяко нещо, което ползват любимците им, направо пощуряват на тема дрехите им, козметиката им, любимите им храни, дори по дрешкиге на домашните им любимци, та дано са заредили достатъчно количества Joy

Корейците нали правят класации на всичко, мерят всякакви резултати, та ето и за най-добрите визии минали през Инчон за 2024. Имената ми излизат както съм ги сложила и на бългаарски и на английски. Аз освен един УСокчо отсрамващ актьорската гилдия, виждам само айдъли.
И така
1. G Dragon
2. J-Hope BTS
3. Нyunjin от Syray Kids
4. Wonbin от Rize
5. Бьон У Сок
6. Миньо и Феликс от Syray Kids
7. Sunghoon  ENHYPEN
8.  Джин- BTS
9. Jaehyun NCT
10. Daesang на BOYNEXTDOOR

От дамската класация в топ 10 само айдълки видях. И после що се контели за летището, ами че това си е своеобразна безплатна реклама, тур за овации, като гледам и ще продължават. Парламентът им в момента е твърде зает с политическата криза, но решаването на проблема с отделен вход- изход за селебрита предстои. Сокчовата охрана каквито и заслуги да има за поставянето на този проблем за обсъждане, оказва се че и други селебрита знатно са се отбелязали на Инчеон. Например преди 2 години голямо меле е станало при едно от заминаванията на АйЮ, феноовете и са разкъсали заграждения и охранителния и кордон, имало е натъркалани хора по земята, самата тя се е втурнала да им помагга да стават, вероятно опасявайки се от критиките - и тогава е имало блокирана врата, но управата на летището е оставила нещата така, до случая през това лято...

Другото са съжаления че тази година Диспач няма новини, всъщност и предния януари не е имало, но подозрения винаги има и както казват "работим по въпроса" (тежко им на бъдещите изработени Joy )  Припомнят за двfйките от 2013 досега, Профа беше носила такава информация. Подробностите които видях сега обаче не ги знаех - за Рейн и Ким Jе Хи пишеше че той е бил в казармата, когато разкриват че се срещат. За Бинчови големите подозрения наистина започват 3 години преди официлно да лъснат на 1.01 21. Видях че дълго преди това са ги снимали с еднакви шапки и шалове - маркат, модела и карето едни и същи, само десена в различен нюанс....
За 2018 не разбрах Чонг Со Мин ли са хванали с колегата и от сериала или става въпрос за Ли Джун и друга Со Мин.

# 548
Белл, ето тук има някаква история на ежегодното разкриване на двойки от Диспатч. Със снимките е, така че може да ги види човек всичките.
https://www.allkpop.com/article/2025/01/history-of-dispatchs-new … ay-dating-reveals
Тук също -
https://www.sportskeeda.com/us/k-pop/what-history-behind-dispatc … -annual-tradition

# 549
  • пак на Рив Гош
От новите сериали в момента един от споменатите от Роци Love Scout (2025) на 11.01 е постигнал много висок среде рейтинг за страната - цели 11.3 процента.  Май това ще погледна аз.
Белл, ако не друго, в Love Scout Главният разхожда много добре костюми (но все пак не стига Бек Са Он Wink )

Сериалът с Пак Хьон Шик ми е в списъка за гледане за февруари, сюжетът звучи интересно.

# 550
По въпроса със "slush" фонда в сериала на Шики - това са отклонени/укрити/неотчетни пари, които се ползват за незаконни действия в бизнеса или политиката.

# 551
Благодаря 2в1 Hug
В такъв случай, у нас на това не му се казва фонд, а черна каса. Чудех се какво ще гресират Joy, че да върви по-добре, но в момента на писане терминът ми убягна. За съжаление вече са ми изтекли 24-те часа и не мога да редактирам предишния си пост.

# 552
Не знам, като не пишете, какво очаквате да четете. Mr. Green
Добре, че днес съм бяла и добра. Joy
Актьорът Джи Су преобразява напълно външния си вид
Той опитва нещо ново през 2025 г.
През 2025 г. актьорът Ким Джи Су продължава развлекателната си кариера във Филипините, след като започна ново начало там. Това включва нови актьорски проекти и фотосесии.
През 2021 г. Ким Джи Су беше обвинен в насилие в училище, тормоз, сексуален тормоз и нападение. Джи Су се записа в армията, предостави актуална информация за обвиненията през 2023 г., след което подписа с нова агенция миналата година. На 28 август 2024 г. Sparkle GMA Artist Center, агенция за таланти, базирана във Филипините, обяви, че е подписала с Ji Soo.

https://x.com/i/status/1828701434893713468 (*тук говорещ на английски на пресконференция)
Джи Су се появи в сериала Черен ездач на 3 юли, след това във филма Mujigae, пуснат на 9 октомври, последван от сериала Abot-Kamay na Pangarap. Премиерата на Abot-Kamay na Pangarap беше през 2022 г. и излъчи последния си епизод на 19 октомври 2024 г.

(в “Black Rider” с актрисата Yassi Pressman)
По време на дните си в K-Drama, Ji Soo често се редуваше между това да бъде момчето от съседната врата и зареден с екшън корав човек, с външност, подходяща за ролите му.
Наскоро обаче Джи Су промени визията си за Rank, лайфстайл списание, базирано във Филипините. За снимките Джи Су получи мек, андрогинен** грим, носен от някои K-Pop идоли и модели от висшата мода.
Визията като на кукла включваше изкуствени лунички, розов руж и гланц за устни.

В някои от снимките, които Ji Soo сподели в Instagram, гримът му контрастира по естетически приятен начин с дръзкото му облекло без ръкави.

** Терминът андрогинен е прилагателно и се използва за описание на някой, който не е „нито специфично женствен, нито мъжествен“ и има „характеристики или природа както на мъж, така и на жена".

Има още снимки тук - https://www.koreaboo.com/stories/actor-ji-soo-rank-magazine-phot … oot-kdrama/#image

# 553
  • Варненска клюкарка
Проф, благодаря за статията, дано във Филипините да му се получи новото начало, че в Корея едва ли....Засега от низгвернатите с най-добри шансове за завръщане ми се вижда Нам Джу Хьок, макар че наскоро при него пък съдбата се намеси и на сериала който снима за НФ му изгоря основната сничмачна площадка, реквизит, заснет материал и т.н...

Минчовия сериал Попитай звездите е с доста притеснителни резултати, въпреки че е с един от най-големите бюджети в историята на Халю индустрията въобще - цели 34 млн долара, което означава повече от 2 млн. долара за серия. Петъчния му среден национален рейтинг е паднал на 2.2., а съботния на 2.8 процента. Никой не смее да изрече думата, но тя е във въздуха - провал.... (само за сравнение  на АС бюджетът е малко над половин милион за серия, а там айдъли, масовки, десетки метри коприна, наеми за дворцови комплекси + местене на екип из цялата страна, настаняване и прочие....)
Проф, сигурно вече си рабрала че една от песните в ОСТ-а е на Джин от БТС и въобще доста звезден ОСТ видях.

# 554
  • Русе
Точно мислех да питам защо никой не споделя мнение по текущите сериали и Белл внася малко яснота. Благодаря, Белл! Дано и други мнения прочета...Hands Pray
Аз следя "Love scout" и "Check in Hanyang", вървят добре, не ми е скучно, но нямам големи очаквания ( особено след Telephone ). Затова пък надничам в китайската ниша за еднорози, носорози, рози и др.подобни едър и дребен рогат добитък.
Профи, и аз мярнах снимка на ДжиСу, но ми е слаб английския и нищо не разбрах. Благодаря за инфото! Ей, съсипаха кариерата на това момче!!! Sad

Общи условия

Активация на акаунт