АС и други романтични К-драми - тема 12

• 19 464
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Русе

Честит и щастлив празник, Марги!
Нека във всеки един твой ден има повече здраве и красиви емоции!

# 646
Марги
Честит Рожден Ден , както маргаритката е цветето на любовта, чистотата и невинноста така и около теб да има само хора с нежни и добри сърца.

# 647
  • пак на Рив Гош
Марги, и от мен честит рожден ден! Здраве, щастие, любов, късмет и да стъпваш по цветни пътеки! Champagne

Днес ми мина във фийда това видео за корейски актьори със сладки трапчинки:

Профи, понеже преди няколко дена като говорехме за Усуи-сан и токийските микро-апартаменти, ти каза, че надничаш в подобни влогове по-скоро от любопитство към бита по онези части на света, днес си мислех, че един от японските канали, които следя, би могъл да те заинтересува. Води го "Оливър", 42-годишен господин, който живее между Токио и Окинава и в него показва ежедневието си, включително супермаркети, ресторанти, разходки. Първите му влогове са само със субтитри, но напоследък започна и да ги озвучава. По Нова година ходи до родния си град, Аомори, в северната част на остров Хоншу и показваше заснежената японска провинция. Има два влога по темата, като единият е наистина дълбоката заснежена японска провинция Grinning.
Ако ти е интересно, може да му хвърлиш едно око: https://youtu.be/wDXx8HHEcRY?si=dxWSptShgtw339Ut

# 648
  • Русе
Някой гледа ли "Дом за гости в Ханянг"? Имам питане: чии бяха войниците, които убиха г-жа Сол, управителката на дома? Струва ми се, че показаха сабите им, с някаква инкрустация. Това ме навежда на мисълта, че е възможно Кралят също да желае ликвидирането й, което води пък и до извода, че манипулира сина си за намирането на ключа. Ако в тайното скривалище има компромати за неговото "наследяване" на престола...Или много криминалки гледам. Rolling Eyes

# 649
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Роци Hug , мерси. Ще хвърля поглед при първа възможност.
Като си правиш планирането за корейската обиколка, имай предвид, че националният музей на Хангъл в Южна Корея претърпя смъртоносен пожар в събота, 1 февруари, KST. Цялата колекция на музея трябва да бъде преместена. 262-ма пожарникари са се борили 7 часа с огъня. Един от тях е ранен от падащи стоманени отломки. Националният музей Hangeul съхранява някои от най-критичните предмети на наследството, свързани с корейския език, като писма и писания на Jeongjo, 22-ия монарх от династията Joseon, и първата стихосбирка на Корея, „Cheonggu Yeongeon“. За щастие огънят не е навредил на артефактите на музея, които се съхраняват в отделно хранилище. Музеят е настроен да премести цялата си колекция от около 89 000 исторически предмета в близкия Национален музей на Корея. Националният музей Hangeul претърпява мащабни ремонти от октомври миналата година и се очакваше да отвори отново след една година. Въпреки това, поради значителните щети, причинени от пожара, повторно отваряне през октомври може вече да не е на хоризонта.

Хубавият Ча е пуснал в инстаграма си снимка с айдълката и бивш член на групите I.O.I и Weki Meki, Kim Doyeon.

В нета се е вдигнал доста шум, защото мъжки и женски айдъли да си взаимодействат откровено, все още е необичаен образ в к-попа. До конспиративни теории не се е стигнало, защото е добре известно, че двамата работят за една агенция - Fantagio. Снимката явно е заснета зад кулисите на скорошна пиеса, в която Дойон участва. Освен това е известно, че Ча и друг път е подкрепял тези, с които работи или е работил. Дори на актьорите с второстепенни роли, които е срещнал в началото на дебюта си, той гледа всичките им пиеси и отива да ги аплодира. Правил е същият жест и към Yoojung, друг член на Weki Meki.

Четох и как почти като на кино SM Entertainment са си придърпали Wonbin към настоящата група RIIZE. Wonbin е харесан за каст от SM Entertainment по Instagram DM. След като получава съобщението, решава да рискува и да се яви на предложеното частно прослушване. В скорошно предаване режисьорката Юн сподели как довеждането му от Улсан в Сеул е било цяла мисия за SM Entertainment. Юн обясни, че докато „компанията обикновено не изпраща никого да вземе новия актьорски състав“, тя се е погрижила някой да е на гара Сеул, за да грабне Уонбин на място.
"Когато за първи път видях видео на Уонбин по време на среща, научих, че той живее в Улсан. Тогава казах на моя екип: „Отидете да го изчакате на гара Сеул. Трябва да го вземете и да го доведете тук.’ Обикновено не изпращаме никого да вземе новия талант. Те са помолени да дойдат сами в щаба. Но си мислех, че всеки отвсякъде може да се опита да се доближи до него и да го открадне от нас веднага щом кацне в Сеул. Затова изрично наредих да го приберат." — Юн Хи Джун
След излъчването на програмата, в лайф в Уивърс, Уонбин също си припомни пристигането си на гара Сеул. Идолът сподели, че веднага щом слязъл от влака, служители на SM Entertainment му връчили маска, за да покрие лицето си и дори го инструктирали да скрие табелката с името си на училищната униформа.
Веднага щом пристигнах на гарата, ми връчиха маска. Нямах представа какво става. Все още я слагам без да знам защо, хаха. Всъщност бях пътувал веднага след училище, така че носех училищната си униформа. Спомням си, когато видяха, че униформата ми има етикет с името ми, ми казаха да го покрия… Laughing. Запитах се: „Какво става с тази компания?“ Искам да кажа, бях просто обикновен ученик, така че бях малко объркан от всичко това." — Уонбин
Потребителите коментират, че SM Entertainment са постъпили разумно, защото той вероятно е можело да получи поне пет различни визитни картички по пътя си от гара Сеул до сградата на компанията.
Симпатично е момчето, няма спор. А групата му дебютира през 2023 г.

Уин, аз гледам Хана и пиша, че го гледам. Изобщо не съм си помисляла, че войниците може да са пратени от друг, освен от собственика на дома. Засадата беше подготвена, и като видяха известно време, че свитата с управителката не идва, я намериха по другия път. Придружаващите я, всички служители на собственика на дома, бяха със задача да я убият. Изключвам слугите-носачи, които просто заместват конската сила в случая. Но и те бяха достатъчно наясно какво следва и побързаха да изчезнат. На настоящия крал са му необходими записаните признания на същите хора, които са убили предшественика му. Не мисля, че изобщо знае коя е госпожа Сол. Напротив, много добре знае, че собственика на дома и военния министър са в дъното.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 19:19 от profi_1

# 650
  • пак на Рив Гош
Профи, благодаря за информацията Hug. Не бях видяла новината за пожара Sad. Добре, поне, че експонатите не са били увредени. Ще го имам предвид, въпреки че не планирам много посещения на музеи (освен дворците).
Като видях, че пожарът е започнал по време на ремонтни работи, се сетих за пожара в Нотр-Дам преди 6 години, който също стана, докато катедралата беше в реконструкция.

# 651
Марги, честита да си newsm59. Здрава, щастлива, ценена и обична.

Уин, в днешния 14 епизод на Хана ще получиш отговори на въпросите си Hands V.

# 652
  • Русе
Профи, 2в1, благодаря!
Да, войниците са били на собственика. До тук е така , нататък изводите ми са верни  за манипулациите ( и май не само на МуЙон) и за причината ( книгата). Сега се чудя дали това е истинската книга с доказателствата за престъпления или е примамката всички засегнати да излязат на светло.
Във всеки случай стана голяма каша. А и госпожата се завърна...?! Smirk

# 653
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ами аз съм само до 12 епизод стигнала, та не знам какво става нататък. Laughing Повече ме вълнува любовният триъгълник и доколко вторият главен ще стане лошав, след като видя Тя да се целува с принца и му стана ясно, че няма големи шансове.

# 654

Бел, Профче, Уин, Криси, Роце, 2в1 Heart Heart Heart Благодаря ви от сърце за пожеланията и за цветята! Ходя където ходя, пак в Мамата се връщам. Едно приятно чувство ме е обзело, и във виртуалното пространство направихте денят ми специален!

От хубавците с трапчинки, които разходи Роца по-рано си харесвам няколко, но има един на когото особено много му отиват според мен - Ким Мин Гю.

# 655
  • Варненска клюкарка
Аз да питам някой гледал ли е "Травматологичен център"? Бях решила че сериали на медицинска тематика няма да гледам, ама главния Джу Йон У ми се видя симпатичен, а една от прелестите на Нетфликс е че сериите им  са малко и ако нещо не ми е точно, докато се усетя какво, цялото нещо ще е свършило. Не знам и дали правилно интерпретирам заглавието, ако се сещате за какво е питането ми, да кажете няколко думи, примерно с какво заглавие е при рускините, хвалят го, заслужава ли си... такива неща..

Роце, мерси за предложенията за У До Хуан, вече имам предвид едно заглавие, ако не започна нещо друго, сигурно ще е то.
Моите най-любими трапчинки липсват в онова видео, ама пък Шортс ми ги показва всеки ден Joy Обаче е странно колко много от корейските селебрита имат трапчинки, то ясно че за да стигнат дотам докъдето са стигнали,  селекцията по талант и красота е убийствена, но се чудя дали като цяло се срещат толкова често сред населението.

Проф, много смел ми се вижда Ча на снимката, дори почти е прегърнал колежката си. Носила съм кадри от представянетао на Прекрасен свят пред медиите и там ръката с която уж беше прегърнал младата си колежка беше във въздуха на 4.5 см от рамотот и, позицията като за прегръдка, но реално без да я докосва Joy Не направи и традиционните сърца с двете си колежки, нито с младата, нито с главната, която на години можеше да му е майка, предвид  възрастта и и тсъбитието едва ли някой щеше да го обвини в нещо, ама не посмя да ги докосне.

# 656
  • пак на Рив Гош
Белл, аз изгледах "Травматологията", мисля, че Уинона и 2в1 също го гледаха.
Аз лично съм във възторг от сериала, дадох му 9.5*. НО! Аз харесвам "медицински" сериали, следя и харесвам уеб-тууна, по който е направен. Ще има и втори и трети сезон, та го имай предвид, ако го започнеш (макар че и първият сезон си завършва логично). Актьорите са чудесни, Ju Ji Hoon е във вихъра си, младите му колеги му партнират достойно, действието е динамично, интересно, на моменти съм се смяла с глас на изпълненията на екипа. Ако не обичаш кървища, имай предвид, че повечето показани операции са доста картинни... и доста достоверни.
Участва и любимият "аджоши" Kim Won Hae в ролята на Гадняра, което е допълнителен плюс.
В първия епизод има закачка с "Болничния плейлист" -  в момента на пристигането на Главния (доктор Бек) в болницата, по уредбата се чува съобщение, че викат доктор Ан Джон Уан от педиатрията (доктор Андреа) в зала 12.
А иначе сериалът оглави класациите за най-гледан сериал в Нетфликс в доста страни (включително и Франция) и като цяло отзивите са много положителни.

# 657
  • Русе
Аз да питам някой гледал ли е "Травматологичен център"? Бях решила че сериали на медицинска тематика няма да гледам, ама главния Джу Йон У ми се видя симпатичен, а една от прелестите на Нетфликс е че сериите им  са малко и ако нещо не ми е точно, докато се усетя какво, цялото нещо ще е свършило. Не знам и дали правилно интерпретирам заглавието, ако се сещате за какво е питането ми, да кажете няколко думи, примерно с какво заглавие е при рускините, хвалят го, заслужава ли си... такива неща..
.............
Аз го гледах. На един дъх. Просто не можах да се спра?! Simple Smile Сериалчето е медицински: екшън, драма и комедия. За Главния - нямам думи! Нещо много различно от "Да обичаш врага си" и му пасна невероятно много.
Гледах го на руски, в която и дорама да напишеш английското  име, ще ти извади това име или нещо много близко. Надявам се да ти хареса.

# 658
Аз да питам някой гледал ли е "Травматологичен център"? Не знам и дали правилно интерпретирам заглавието, ако се сещате за какво е питането ми

На български сериалът е със заглавие "Травматологичен център: Герои на повикване" Hug
Има го в канала на Kdrama Fever в Playtube https://playtube.tv/v/bVhFYH

Реших да го гледам заради Джу Джи Хун, защото много го харесвам, и тъй като видях, че е започнал българският превод. Снощи излезе нов епизод и го изгледах набързо, тъй като самите епизоди не са много дълги, а аз съм нощна птица. Въпреки че си мислех, че медицинските драми не са за мен, тази ме заинтригува. Може би защото има екшън елементи, а аз много обичам екшъна, или защото е нещо ново и различно за мен. Сериалът доста ми допада, съдейки по това, че сядам да го гледам с голямо нетърпение. Задържа вниманието ми от самото начало. Екипът, който се заформи от д-р Пек, Гангстерът и Анусът, изглежда ще е доста забавен. Има доза комедия, която също допринася само в положителен аспект към сериала. Голям смях пада на моменти.

А днес отново съм в очакване на поредните епизоди на The Queen Who Crowns. То май все по това време се включвам във форума. Просто ми е интересно дали и някой друг я следи и влизам да погледна. Laughing

# 659
  • пустинен пъпеш
Марго,ЧРД със закъснение.

Покрай написаното от Профи за Wonbin ,случайно прочетох сходно инфо за Winwin,един от гг в Perfect Match(2025):,,Поради страха си от непознати, той първоначално не се довери на агентите на SM и ги помисли за измамници. SM го проучваше в продължение на 2 години, защото той им даваше грешен номер, когато поискваха номера му. Уинвин беше разузнат в училището си, когато изпълни китайски традиционен танц."
Аз съм решила да погледам The Queen Who Crowns,че имам предпочитание към псевдоисторически дограми,но засега си остава изгледано само началото на еп.1

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 12:24 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт