КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 28 754
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Пипи, благодарности за труда ти!
Със закъснение - честит рожден ден на дъщеричката ти!

Фло, честит рожден ден на Кати Фло!

Ениса, това с варивото е ммммням! Но да е с пушени на истински дим кокали.
Аз тия дни съм се заровила в шумата по двора и няма свършване. Осем чувала съм напълнила...за сега. Чакам да завали дъжд, за да ги разстеля върху лехите, ча така, сухи, вятърът ще ги разпилее пак по двора.
Скрит текст:

# 16
Тану,сестро по събиране на листа😀🤪🥰Напълно те разбирам.
И аз събирам,но оставяме да контейнера и ги вземат.
Може би ,защото хората от чистота са приятелчета,та за това.
ПиснА ми от листа.
Сутринта по тревога обрахме райските ябълки и дюлите,че ги нападнаха ята от косета-босета.
За пръв път се случва.
Абе много чевръсти беее.Докато започнем и накълваха маса плодове.Остана и за тях по високите клони😀
Два дена дрънках тенджери и тигани.Пилешки бутчета с картофи в тавата,кюфтета фрикасе,спанак с ориз и после в тавата с яйца, пиле с картофи готвено,пържени филийки(любими 😀)разни нещица на скарата,една разядка с праз ,която много се харесва у дома.Колко идеи ви дадох 😀🙃
Вече съм полегнала,но неофициално още 🤭
Гледам си розАвите филми по Диема фемили.

Пипи,честит празник и от мен!
Все такава напориста и успешна да си! 🍀🍀
Признавам си без бой,че счетоводството ми е тъмна Индия.🤭😀,но щом се оправям с домашното такова все е нещо.🙆😀😀

Оставям ви за сега.
Ако има седянка ще се включа

# 17
  • София
Пипи, благодаря за новата тема.
Да е жива и здрава голямата на Фло! Да успява във всичко и да радва баба и дядо!
КАГ, на мястото на сина и аз щях да си тръгна сърдита.
То не става с агитация - като дойде сляпата неделя ще си проличи.
Повтарям се, но братовчеда до 40 г. не намери достойната. Роднини, съседки, познати - само го агитираха и бутаха да се жени.
Намериха се с жената, събраха се. Първото дете, за съжаление се роди увредено и живя малко. Сега са горди родители на 2 намусени пубера, подмладяват го и на 60 г. Леля ми не е напирала за снаха, мълчеше - както и когато той си реши.И аз бях на нейното мнение - негова работа. На 94 г. е вече, в добри отношения със снахата, радва се на внуци.
Няма ред и срок - живот е, когато стане.

# 18
  • Варна
ФЛО, да ти е жива-здрава рожденичката Кати-Фло!  Kissing Heart
Да е успешна, да е щастлива, да сбъдва мечтите си! 
Flowers Four Leaf Clover   

ДИДИЯ, радвам се на Неда, чакаме всички да си пристигне у дома и да ни разказваш най-подробно за Япония и да качваш още и още снимки! Интересно ни е, пък и се гордеем с твоето-наше внуче!  Kissing Heart

Хайде, слагайте пижамите, гася ламБите и ви казвам ЛЕКА  НОЩ!   Bulb

# 19
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Днес кафето също е празнично:
Защото на 11 ноември Православната църква почита Свети великомъченик Мина Воин, покровител на семейството, сираците и бездомните, пазител на пътуващите на дълъг път, воините и лечителите.

Честит празник на всички, които празнуват днес:
Не исках да "зачоплям" тази тема, но в събота бях на постановката на "Оръжията и човека" . Забавна комедия и нищо обидно не открих. Всичко което Бърнард Шоу е казал за нас, според мен е вярно. Много от тези български черти са описани от нашите автори -класици. Хареса ми постановката, а и публиката в салона. Мисля си, че въображението на Бърнард Шоу не би могло да създаде по-карикатурен образ на българина от този, който се бие пред театъра да свали комедия, която не е гледал, но не му харесва.
Скрит текст:
"Криворазбраната цивилизация" и
                                          "Оръжията и човека"
Хубав ден пожелавам на всички ви.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 07:09 от Nina NN

# 20
Добро утрооо Simple Smile !
Пак пиша първа, че после като включа на ,,дневна програма"" Simple Smile много бързо се изнизва времето.

С това ранно писане пропускам някои неща да коментирам, но не ми се сърдите, нали ?
Вчера се чувствах много празнично ( наистина), а то освен РД на внучката на Фло, новата тема и Пипи имала професионален празник.

Ще кажа - възхищавам ти се, приятелко, на хъса, с който работиш и ти желая удовлетворение от свършената работа и много доволни клиенти.

И аз се вълнувам от споделеното  от Дидиа. Картинно си представям това, което изживява Неда, радвам се за нея и от сърце и желая още много пътувания в Страната на изгряващото слънце. Не друг свят друга вселена е там и не напразно на Неда не и се прибира.

Ето, вече сме две с кафето Simple Smile .
Добро утро, Нинка!
Честит ни християнски празник Св. Мина! Нека всички семейства бъдат закриляни от болести и злини!

Не съм гледала постановката на Б.Шоу, но и аз смятам, че много неща, които се случват са режисирани, с конкретна политическа цел, а тълпата еуфорично се поддава на манипулацията.

Хубав ден, момичета!

# 21
  • София
Изпуснала съм новата къщичка и рождения ден на внучката на Фло! Нека Кати бъде здрава, щастлива, успешна и да се гордеете с нея!
И днес е празник, ако има именяци-да са здрави!
Днес късно се женят хората. Аз като бях млада само за една жена знаех, че не може да има деца. Сега са масово, но навремето раждахме на 25, а не на 45. Природата си знае работата.
Айде да ви е хубав деня!

# 22
  • Вила Великула
Добро утро на този хубав празник. От написаното от Нинка виждам, че и моята внучка има имен ден. Да ни е жива и здрава.
Нинка, и аз мисля, че отдавна тези черти на българина са показани в български произведения. Да не забравяме и Бай Ганьо и други-няма да ги изреждам. Може би да е имало наистина засегнати по някакъв начин, но според мен си беше употребено чисто политически от съвременните Ганьовци. Ето днес сеира продължава в триъгълника на властта. Седем протеста има едновременно и резултата ще е кръгла нула. Но както са казали-всеки народ си заслужава правителството и футбола. При нас нито едното, нито другото са ок.
Аз съм се подредила чинно и чакам да ми сменят гумите. Добре, че мястото на което го правя е доста цивилизовано - взимат ти колата от паркинга, после по желание ти съхраняват гумите на хотел до следващия сезон, а аз чакам в кафето на комплекса, където има огромни монитори на които наблюдаваш действията по колата ти. Използвам и това време за да навестя къщичката ни.
Ето Мериан се появи на входа. По темата за късното раждане и природата е точно така. Не случайно се навъдиха толкова много инвитро центрове. Никнат буквално като гъби.

# 23

Днес и моят мaлък зет Момчил имa имен ден - дa е здрaв и все тaкa добър, грижовен зет, съпруг и бaщa!
                         Пипи , честитa и блaгословенa дa е твоятa принцесa!
                         Да е здрава и внучката на ЯЖКА.
                         Да е благословен синът на КРАСИВА БЕЛЛА.

За Викитата!

Честито и нa други именици , aко имa тaкивa в семействaтa ви!
                         Весел прaзник нa всички вaс и семейтвaтa ви!

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 11:27 от Didia

# 24
  • София
Има, има именици в нашата къщурка ( така каза ЕНИСА и на мен ми хареса - къщурка)
Да е здрава и весела внучката на ПИПИ. Да твори прекрасните си картини! Да направи изложба с баба. Hug
Да е здрава и внучката на ЯЖКА - сериозно момиче, което показва колко умни, упорити и успешни са  българските деца! Hug
Да е благословен синът на КРАСИВА БЕЛЛА. Да върви уверено по избрания път! Hug
Да е честит и зетя на ДИДИА. Късмет и успехи да го съпровождат! Да радва сърцето на тъщата! Grinning
Нека Св. Мина закриля домовете ни - да има топлина, разбирателство, здраве и благоденствие! Да бъде! Heart

# 25
Добро утро и от мен в този  отново празничен ден! Честит да ни е!

Честит имен ден на Дидиния зет Момчил, на внучките на Пипи и Яжка и синът на Красива Бела, ! Здраве, по много пожелавам! Flowers Four Leaf Clover

Почивните дни минаха май без да ги усетя и днес съм отново във въртележката Grin
За пилето с ориза, не че е нещо особено, но по различно и може би затова го одобриха и харесаха моите домашни. Сварявам пилето, обекостявам и накъсвам. Задушавам си по обичайни начин лука и ориза и го прибавям към накъсаното месо в тавата, заливам с бульона, и го слагам да се пече. Когато е готов отгоре го намазвам съвсем леко с майонеза, не на  дебело, и отгоре настъргвам кашкавал. Връщам във фурната колкото да се разтопи кашкавала, много за малко, за да не става твърдо. Това е, който желае да опита, може пък и на вас да се хареса Simple Smile

По темата за протестите и постановката съм пас. Не мога да коментирам нещо с което не съм запозната.
Диди, голям рев е паднало, съдейки по снимките. Сладурана!  Ще има хубави спомени и дано пак отиде.

Сега изчезвам и ви пожелавам хубав ден! Heart Eyes

# 26
Сега прочетох, че и днес имаме много именици.
Честити да са - синът на Красива
 Бела  зетят на Дидиа, внучките на Пипи и Яжка .Здрави и късметлии да са!

Ей т'ва не му харесвам на това време - вече е тъмно, неуютно и студено. Още е пет часа a за мен си е вечер - всичко съм си свършила, а има толкова много часове пред мен...

Вие разказвайте как е при вас радвам ви се на пълните къщи.
Да е топла, спокойна и приятна вечерта ви!

# 27
Поздрав от Барселона!
Няколко невероятни дни със синът ми и красотата на
Испания!
Много от вас са били там, последно КАГ, няма да пиша известни неща, а това,
което ме впечатли.
Красотата, забележителностите са ясни, но хората ....
Спокойно, любезни, готови да помогнат. Семпло облечени, няма токчета, гримове. За пореден път се
уверявам, че от българките
няма по-красиви и подържани.
Голямо уважение към възрастните хора и тези в
неравностойно положение,
децата.
Няма паркирали коли по
тротоарите, чисти улици и метро.
Българското метро е чисто и по-красиво.
Ще дописвам, сега съм на летището, а от утре с притурката.
На всички честит празник!

# 28
  • Варна
ЧЕСТИТИ ДА СА ДНЕШНИТЕ ИМЕНИЦИ !  Sparkling Heart
Внучките на ЯЖКА и ПИПИ, зетя на ДИДИЯ и синът на КРАСИВА БЕЛЛА!
Да са здрави, обичани, да са успешни ученичките и всички да сбъдват и най-дръзките си мечти!  Flowers Four Leaf Clover

Тази вечер няма аз да гася ламБите, че още е рано, но ми е едно сънено, та ще си легна по-навреме.

ЛЕКА НОЩ, девойки!  Nerd

# 29
  • София
Да са живи и здрави днешните именици!
Св. Мина да закриля всички Викита и Минки.
Кас,  благодаря за рецептата. То и аз така я правя, но без заливката. Ще я пробвам в малка тавичка за мене се. Амчи и Айшето е ора, нали. Иначе нещата с пиле и ориз шеф Пл. ми ги е делегирал. Сега в петък се юрна той да прави ориз с пилешко за  мрънчоците, но му стана много сух и го отказаха. Рециклирах го и дояждам.
Клечката, какво не му харесваш на времето? С всеки ден се приближаваме към Коледа. А тогава освен подаръци, трапези и срещи денят започва да се увеличава с минути. Аз така си чакам светлото и топлото, зачерквайки дни на календара.

Общи условия

Активация на акаунт