КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 29 938
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, благодаря ви!
Нищо не правя, имах нужда от почивка. От утре, пак по старому - палачинки, тави, тенджери. И Здравна каса. Този път обещавам, че започвам от рано.
И бързо да се оправяте. Смъркане, кашляне и стойности над 147/92 са забранени! Това, последното според СЗО се смята за нормално кръвно.
КАГ, прави си по половин чаша кисело мляко с пълна чаена лъжичка канела. Сваля стойностите. Яж го вечер. Преходните месеци - ноември и април, са гадни за кръвното - играе нагоре, надолу. Освен това, ноември - сив, мрачен, влажен, предизвиква депресивно настроение, а то от своя страна провокира кръвното налягане. Споко, ще мине...
Опитайте някои от стратегиите за справяне с това настроение - социални контакти, комедийни филми и четиво, разходки в сухото време, леко физическо натоварване - сутрешните 10 - 15 мин. гимнастика. Обърнете внимание и на  хранителния режим - НИНКА, замени кафето с чай. Stuck Out Tongue Winking Eye намалете солените трушийки, свинското месце, червеното винце, сиренцето изкиснато, чесън, канела. Намирайте време за почивка и достатъчен, здравословен сън. Вярвам, че много от съветите ги знаете, а може би знаете и още, и още.
Отплеснах се.
Лека нощ, милички.

# 151
Ян, светла памет на детенцето ти!
Фло, желязна си!
КАГ, пиеш ли някакви други лекарства? На мен кръвното ми се побърка след инжекцията за тендинита и две нестероидни обезболяващи. Две седмици не ми помогнаха нито хапчета, нито канела, нито почивка. От вчера усещам, че съм по-добре. Явно е минало действието на лекарствата.
Спокойна нощ на всички!

# 152
  • София
Ян,светла памет на момчето ти! Иска ми се да те прегърна и да си поговоря с теб,Дано успеем да си организираме една пролетна среща с няколко нощувки,за да ни стигне времето за разговори.
  Айша,смешно ти е за компреса със зеленчуците,но аз лично съм използвала един плик с грах,когато ми оперираха крака.Медицинския гел не изстудяваше достатъчно,бутилка с вода трудно се закрепваше върху коляното.Добре,че в една група, жена сподели колко е доволна от пакет с грах и аз веднага последвах примера и.Това ме спаси от отоци и болки.
   Още не мога да заспя..Четох книжка,броих всякакви добитъци и все не ми се доспива.Изглежда тази вечер ще охранявам темата.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 03:12 от Яжка

# 153
  • София
Добро утро, скъпи дами!
Едно кафе с поздрав от мен:
Днес нямам новини за празник, но пък е неделя. Не успях да прочета снощните ви публикации, но сега ще го направя. Предварително ще ви кажа, че видях нещо много хубаво и го споделям с вас.

Хубав ден  и бъдете здрави.

# 154
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Нинка, присъединявам се към теб с чаша кафе. Днес поспах доста - до 9,30ч. Явно съм имала голяма нужда от сън.
Неделя е и по традиция всички дружки от темата са заети с домашни задачки и активността е по-малка.
Очакваме от Гъбката информация за тортата и дори снимков материал на приготвеното от нея за тържеството.
Яжка, много е хубава идеята да попътуваме малко в тази част от България, в която е Ян. Видях, че е от Смолян. Ян, ако имаш информация за транспортните връзки на града - моля те кажи.

# 155

Обаждам се строго на не явилите се да идват на проверка.
Черпя чайче. Танита...

# 156
Добро утро!
И аз късно пия кафето на Нинка.

Фло, отличничке наша!♥️♥️

Снощи се събрахме с децата .Хапнахме,някои пийнаха🙃,посмяхме се.
Някои си тръгнаха,други останаха.
Преди да тръгнат отсервирахме,прибрахме храни,разпратих в кутии,заредих съдомиялната.Днес прахосмукачка,пране и най-важното за деня е да направим зелето,което купихме в петък.
Купих и за туршията,която е само със сол и вода.
Ето и тортата .Голям смях беше,докато решим как да я нарежем.
Аматьорска работа .
Не ми стигна крем за украсата,но важното ,че беше вкусна.

В любимия розАв цвят на щерката.
Сега ви оставям,че работата ме зове .
Утре ще е почивен ден😁

# 157
  • София
Лелееее, каква красота! Вярвам, че тортата е и много вкусна. Кой я е правил? Е Гъбке, майсторица си!!! Hug
Сутринта се отчеток с една камара палачинки, закусихме заедно със съседите. Останалите ги отнесоха, за да си правят по-късно солена палачинкова торта. Сладко да им е.
ПИПИ, Снощи говорихме с ЯЖКА за Златоград и Смолян. Отколешна наша мечта. Имаме такава идея. Този път няма да има предложения, защото от опит знаем, че колкото са хората, два пъти са повече идеите и накрая си оставаме само с идеите Stuck Out Tongue Winking Eye Обявява се дата, ще има достатъчно време всяка от нас да си предупреди щерките и снахите, по това време да не разчитат на баби гледачки, да си вземете направления за балнеолечение в друго време, ще завържем всички черни котки в чувалите и смело напред - накикиморени, нагласени и натъкмени. Ще говоря с ЯН и ще се съобразим с нейното "свободно" време и с възможността й за среща в Смолян. Говорих с мой приятел и колега от Златоград. Предлага посещението да бъде през юни - тогава времето вече е хубаво и по-топло. До довечера ще ми се обади, за да ми каже координатите на някаква Софийска фирма, която организира всичко - транспорт, настаняване в хотел и по желание екскурзия до Смолян, а може и за един ден до Гърция. Предупредих, че не се натискаме за 5 звезден хотел. Grinning Колегата каза, че вече има достатъчно много хотели и на прилични цени. Това пътешествие мисля, да е поне 3 или 4 дни. За два дни ще е само дУпе път да види. Stuck Out Tongue Winking Eye
Очаквайте подробности.

# 158
Ха добър ден и от мен!

Сутринта само набързо влязох, пих от кафето на Нинка, облизвах се на Гъбкината торта и тръгнах по задачи. Не че кой знае какво съм свършила, защото все още не съм съвсем добре, но колкото толкова и когато тогава.
Чета сега и за разходката до Златоград. Ходила съм там два пъти. Хубаво, красиво и интересно е, но мисля, че един ден е достатъчен да се види каквото има там. Не знам как е организиран транспорта до Смолян. В смисъл хубаво ще е нощувките да са на едно място. Умувам си просто и аз де 😁 Има много интересни места наоколо на които съм била и които могат да се посетят, но трябва да има транспорт.

# 159
  • Вила Великула
Фло, има автобуси от централна автогара, но разстоянието от Смолян до Златоград е 57 км. и е трудно без коли да се пътува в този район на страната.
От София до смолян с автомобил е около 250км. или около 3 и половина часа. Не е лесно шофирането до там. Така, че трябва доста добре да се помисли. Може би да търсим нещо организирано до този район - не знам кое е най-правилно.

# 160
  • на чист въздух
Срам не срам ще си призная през Златоград минах само когато ходихме до Гърция и не успях да го разгледам. Опита е злополучен, че получих топлинен удар в Гърция и от тогава да не чуя.
 Напролет като се затопли може да измислим нещо. Тук край нас всичко е красиво.
Транспорт също има. За хотел също ще измислим,  че те повечето са ни клиенти.
 Като цяло родопчани са много гостоприемни.
Има автобуси от Смолян към Златоград, от София не знам, но ще разпитам.
Пиши писала си.
Пътя София Смолян е три часап По тегаво ще ви е по нашите завой. До Златоград също е с много завой, но не е страшно
Видях страхотна торта, изкуши ме, браво Гъбке.
Сега изчезвам, че трябва да отида до мама да помогна за зелето

# 161
Фирма, стига да има желаещи за един малък превоз.  Жалко че не мога да пътувам и  само ще се облизвам.
 Там може да се намери фирма да развозва за престоя , до там редовен превоз.
 Като ви чета ,не сте  да не можете да си позволите, всички ходите тук-там.
 Аз си прекъснах работата ,майната ти и казах и седнах, сега и ще легна. Днес не ми е  ден.

# 162
  • София
ПИПИ, конкретен отговор ще мога да дам довечера. До колкото разбрах с наетото автобусче можем да отидем до Гърция и до Смолян. Нека не гадая и да говоря без да знам със сигурност. Това с личните автомобили не го приемам. Предпочитам транспортът да ни е осигурен. Веднага ще пиша, щом получа достоверната информация.
БОРЯНЧИЦЕ, снимката ти е много красноречива! Grinning А така, привикай ги липсващите дружки.
ЯН, супер си, момиче! Чудесно е, че и ти се включваш в инициативата.
Имаме време, всичко ще обмислим и знам, че ще бъде много хубаво, както винаги е било. Откакто съм в нашата къщурка  бяхме въа "Възрастна" Загора, в Плевен, Брезник, Панагюрище, Русе. Здраве да е, да добавим Златоград и Смолян в броеничката.
Днес се видяхме за малко с МЕРИАН.
КРАСИВА БЕЛЛА, хайде разкажи къде беше, с кого беше и какво видя.
Болничките да се явят на рапорт.
Хайде сега, бегом по леглата и никакво мърдане поне 2 часа. Grinning

# 163
Добър ден!

Леле, Гъбка!  Ти си майстор-сладкар!  Моите адмирации!
Хубава идея за екскурзия, но в близките 4 месеца е безпредметно дс се говори. Зима, празници, студ и си е за у дома. Като запролети, живот и здраве ще уточняваме. Иначе идеята е чудесна.
Дадохте ми  различни и добри съвети за кръвното, за което благодаря!  Тази сутрин беше  137/68.
Скрит текст:
От мои си наблюдения съм установила, че се вдига при силни емоции.  За минути го вдигам. Знаете, че  през сърцето и емоциите ми минаха много загуби на най-близките ми хора. Имаше време , когато всеки звън на телефона ме стресираше, защото си мислех, че е поредната лоша новина.  Така си станах хипертоничка.
Днес съм шен и свърших малко работа. Сготвих пилешко с праз на яхния, подготвих картофи за мусака за вечеря на сина, ходих за мляко, метох листа, прострях пране. Стига работа за днес. Сега ще се опитам да почета. Книгата е "Нишка" на В. Бешлийска. За сега съм на първата четвърт. Допада ми.
На всички пожелавам спокойствие. А то е и здраве!

# 164
Здравейте, дами!
Влизам да кажа няколко приказки,  може и повечко да са Simple Smile , да не ме отлюспите от КГБ - то и да не ме вземете и мен в Смолян и Златоград Simple Smile .
Няколко дни не съм писала, но имам уважителна причина Simple Smile .

Прочела съм почти всичко, но на пресекулки и не знам какво помня.

Честит празник в Гъбкината къща, тортата е уау Simple Smile - изглежда вкусно.
Да е честита и с късмет рожденичката !

Споделям радостта на адашката Фло - честита диплома и успешно завършване и на втората психологическа специалност !
Някой беше писал - ти и без диплома си го можеш това, но сега вече си професионалист - пожелавам много хора да споменават с уважение името ти, а ти да си удовлетворена от общуването с тях.

Да е честита книжката на Ники и успешен курса на Анджелика!

К.А.Г , дано вече си съвсем добре.
И аз съм пробвала метода на Яжка - краката в гореща вода и студен пакет от фризера на тила - имаше ефект.
И аз се пазя от силни емоции - вдигат ми понякога за минути кръвното,  стяга ми се гърлото и не ми стига въздуха...

Та така.
Нека да е ежедневие и всичко да е спокойно - по- здравословно ми е.

Тези дни имах повод за радост и вълнения.
Внучката в петък имаше рожден ден - навърши 13.
Аз взех брат и в къщи, а майка и и баща и са ходили някъде да и освободят терена, че си поканила гости с преспиване.
Вчера родителите и са заминали за Сърбия, а тя преди обяд е била на танци и след обяд дойде е къщи.
Много ми беше хубаво, но за кратко - днес сутринта отиде на уроци - по математика и по литература и сега се обади, че се е прибрала в тях да учи за утре.
С внука чакаме родителите му, като се приберат в БГ да минат да го вземат.
Той е ,,шапка на тояга'' - два дена игра с Чарли и игра на телефона Simple Smile .
Много бързо ми пораснаха гарджетата - колко безгрижно беше, когато ходеха на детска градина - и по- често ми гостуваха, и на разни игри играехме...
Тези пет години, в които се правих на ,,пресадена селянка"" ми са загубено време - толкова моменти с внуците ми пропуснах ... Трябвало е и през това да премина,   дано съм помъдряла и поумняла .

Днес уж слънчице имаше през деня, но си е студенко цял ден.
Мислихме на обяд да се поразходим с внуче и куче, но бързо- бързо се прибрахме.

А София вече е с Коледна украса.
Снощи бях на концерт в НДК - голямо колебание беше да ги оставя сами дечковците в къщи, но и майка им каза, че много пъти са ги оставяли сами, и внучката обеща, и го спази, да ми пише през половин час как са и какво правят.
Четох че вече има и Коледни пазари открити -- някоя вечер, дано има по- поносимо студени, ще се разходим из центъра да се порадваме с Кучо на шумотевицата , светлините и гъчканицата Simple Smile!

Това е за сега.
Да публикувам  че да не звъннат и да ми изчезне написаното.
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт