КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 29 939
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
О, Фло!
Днес го раздавах
 айляк.
От 11.00ч бях в операта, много ми хареса постановкатa, но малко повече ми дойдоха 3 часа.
Разходка, купих си боти, пицария и .... в кревата.
Хубав ден!
Получих предложение от
работодателите да бъда с
притурката на Нова година!

# 166
  • София
Добра ви вечер!
Много ми се ходи в Златоград, дано да имам възможност да се присъединя!
Лека вечер от мен!

# 167
Също ми се ходи в Златоград!
Дано се осъществи!

# 168
  • Вила Великула
Ама Мериан, иска ли питане. Естествено, че ще се присъединиш. Нали ще го направим за всички нас. Който има възможност, желание и време е добре дошъл. Само здраве да има.
Днес при мен беше относително лежерен и спокоен ден. Поработих, помотах се из къщи и така.
Утре яхвам белия кон от рано. Трябва най-късно 7,45 да съм тръгнала. Ще гледам да свърша повече задачи, за да мога в сряда да съм по-свободна, защото ще трябва да изпразня старите гардероби и скрина от спалнята, в четвъртък да ги вземат /подарих ги на жената, която ми помага на двора и живее в стопанския двор на селото/, а в петък да докарат новите и събота да ги монтират. После в неделя голямото подреждане.
Старите ни гардероби си свършиха чудесна работа. Те наистина са много стари, правени от дядото на ММ. Бяха на неговото село и като продадохме къщата си ги взехме. Аз ги боядисах в бяло и така ги използваме вече 10 години, но наистина вършеха работа когато не живеехме постоянно тук, а сега са ни крайно недостатъчни, а и вратите са се разкривили и трудно се затварят.
Следващата стъпка е в малката спалня - там няма гардероб, а навремето купихме малка секцийка. Сега не е практично с нея. ММ ще използва модулите и в работилницата, там ще си прибира разни инструменти и т.н., а за стаята ще поръчаме гардероб.
Така ще си реша голяма част от проблема с липсата на място за съхранение.
За третата спалня големите деца казаха, че искат те да решат какво да правят. Смятат пролетта да си сменят спалнята у тях и да донесат тук старата им, та после и там ще се мисли какво ще се прави. Трябва да наместим и кошарката на най-малкото попълнение в семейството.
А сега си гледам белите калъфи на диваните и се сещам, че като се роди каката бяхме я претапицирали в бяло и после тя ги направи на петна. Сега имам нови бели калъфи, но се свалят и се перат, ще видим как ще се справим когато малкия започне да вършее навсякъде.
Красива Белла, къде искат да те водят родителите на притурката? Лошото е, че трябва да посрещнеш новата година около креватчето на малкото човече. Но ти си знаеш най-добре.

# 169
  • Кубрат/ Пишурка
И на мен ми се ходи в Златоград и Смолян, но как ще стигна до там още нямам идея!

# 170
# 171
  • Варна
Само да ми отминат болежките и на мен ми се ходи в Златоград! Nerd
ЯНУШКА, транспорта ще е труден, ама до пролетта ще го измислим!  Yum
Преди  пандемията започнах да организирам екскурзия до Златоград с две нощувки, като за на втория ден казах на дамите да си набавят 30-40 евро и да отидем до най-близкия град в Гърция, да разгледаме, да хапнем, да си купим узо и обратно в Златоград. Но ковида развали всичко!  Misc Gun

ФЛО, честито дипломиране!  Wear Mortar Board
Стисках палци, макар да бях сигурна, че няма да ни изложиш! Kissing Heart

ГЪБЧЕ, майстор-сладкарке, страхотна торта, не тортище си направила, браво! Има ли още?  Hands Clap

БОРЯНКА, благодаря за чайчето!  Tea

Девойки, гася ламБите, сладки сънища!  Bulb

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 00:22 от tanitatania

# 172
  • София
Дано и аз успея да отида с вас в Златоград.Гледам културния календар за следващата година и се чудя на 7 юни-"На въртяно кафе" дали ще е възможно да се резервира хотел или ще има много гости.За сега гледам и си мечтая..https://eac-zlatograd.com/bg/kulturen-kalendar

# 173
  • Вила Великула

Добро утро! Да започнем деня и седмицата с усмивка, защото всяка сутрин е нов прозорец, отворен към живота, с което имаме шанса да започнем всичко отначало.
Прекрасна седмица с радост, надежда, вяра, любов и положителни мисли!

# 174
  • София
Добро утро, скъпи приятелки и от мен.
Пипи, благодаря за "танцуващото" кафе. Това, което аз ви предлагам е по лежерно - за малко подвижните баби:

И един бай Ганьо  - истински българин, който аз харесвам.

Ето какво ми каза чичко "Гугъл" за днешната дата:
"На 18 ноември 1307 г., според легендата, Вилхелм Тел прострелва със стрела ябълка, поставена върху главата на сина му." 
Хубав ден и бъдете здрави.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 07:48 от Nina NN

# 175
Добро утрооо!
Пипи, Нинка радвам ви се на усмивките - и аз така започвам деня и седмицата  - с усмивка и благодарност, че и днес съм се събудила жива и здрава, пък деня е какъвто си го направим.
Моят ден ще е с много задачки, но както казва една приятелка ,нищо не е на всяка цена'', което и до където мога.
Ще ми се и на фитнес да отида, че няколко дни не съм била, а вечерта ми е планирана за удоволствие - на концерт съм на Рафи Богосян.

Сега пия кафе и върти пералня, имам да сгъвам вчерашното пране, да пооправя малко прасарника, но ще трябва и малко по подробно да се заема с него, че от много време е все ,,отгоре, отгоре- като лисицата с опашката''
Но има време, всичко по реда си, сега кафето във вашата компания

Нова тема за мечти имаме - Златоград ! Хубаво е, да има някакво удоволствие което чакаме в еднообразните дни.
Аз имам много маркери - удоволствия пред мен - ако съм жива и здрава и изкарам спокойна зима, без излишни харчове виждам едно топло моренце пред мен, може даже да не е едно, но зависи от финансите.
Но първото голямо удоволствие, което очаквам е Нова година . Почти е решено, че ще си имам другарчета освен Чарли . Или внучката и внука, или внучката и нейни приятелки. Тя много иска да си доведе две приятелки, да видят каква готина баба има, и аз съм съгласна. Едното момиче е идвало много пъти с нея, но другото ще е за пръв път. Представям си колко ще ни е хубаво - младея и аз покрай тях, макар, че имаме 50 и кусур години разлика .

Хайде, пералнята дава знак да ставам да отивам да простирам .
И кафето не съм допила, и с вас ми се говори, но днес трябва да уважа тази необичайна от мен думичка ,,трябва"" , че да свърша по - скоро планираното.

Да ви е хубав и усмихнат деня, момичета! Доста е мразовито на вън, но вие не забравяйте усмивките и мечтите - те сгряват, от опит казвам Simple Smile Simple Smile Wink!

# 176
Добро утро!
Пипи, идеята е аз да го гледам вечерта, а те някъде да купонясват. Цяла вечер до сутринта ми идва в повече, без допълнително заплащане. И аз съм човек.
Хубав ден и бъдете здрави!

# 177
  • Вила Великула
Красива Белла, как така без допълнително заплащане. Дори по българското законодателство е казано, че за работа през празнични дни се заплаща най-малко удвоено възнаграждение, а в твоя случай трябва да има и нощен труд.
Говори с тях за по-високо възнаграждение ако си склонна да работиш.

# 178
Пипи, права си, но няколко пъти се наложи нощно гледане без нищо отгоре.
Искам си празника, стига вече компромиси от моя страна.

# 179
Добър ден!
То към вечер вече май клони.
Останах си само с намерението днес да ми е почивен ден.
Туткам ли се,работата ми ли е в повече?Все имам нещо недоправено.
Утре ще е почивен ден🙂😁
Вчера направих зелето и туршията с помощта на малката щерка.
В нашата къща аз се занимавам със зелето.ММ е скаран малко с домакинските работи🙃🙂😁. Достатъчно други дейности има на да извършва,та един вид го отменям.Дали го оценя?🤪🙂

Красива Белла,как без допълнително възнаграждение?
Щом не дават,да си купонясват с детето.
В Златоград съм ходила два пъти .
Не е чак такава туристическа дестинация.Имат една уличка със запазени стари къщи и дюкянчета със стоки за туристите .
Не е като Боженци,Етъра,Жеравна и т.н.
Много заведения за всеки джоб .
Хотели също не липсват.
Въртяното кафе наистина си е атракция.Има малко кафене,където една жена го предлага .
Има и един известен местен певец.Казват му Шолето.
Е, казвам ви-пълни сърце и душа с песните си.Пее в определени заведения с едно или две момчета гайдарчета..Много народен и земен.Като всеки родопчанин .
Разхождахме се из пранината.Видяхме останките от граничните поделения.За съжаление .
Смолян го посещаваме поне веднъж годишно като ходим на Пампорово.Красив град.
С хубава пешеходна улица с кафенета и магазини .
Отплеснах се.
Кафето ми изстина 🙃🙂

Айша,ако искаш такива тавички мога да проверя,когато отидем в Чирпан другата седмица .Ако искаш ще ти купя и изпратя .
Аз взех последните две преди два месеца.От тогава не съм поглеждала в магазина дали са докарали.То магазина е от рода на -газ-мас-пирони -патрони🤣т.е железария,вик,бои и всичко,което му е нужно на един мъж,но имат и домашни потреби.Държат го роми,но шапка да им свалиш.
Браво на тях .
Та така.Снимах ти тавичките .

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 17:12 от Gabkata

Общи условия

Активация на акаунт