КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 29 997
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Добър ден!  Да се обадя преди да започна.За късмет или напротив, цял живот работя с деца. Затова не успях и да "порасна" напълно. Честит ден на нас- децата!
Енисса, внукът ти е БИСЕР!  Толкова "Борковизми" чухме и възприехме от него!

За моята предпубертетна прекрасница днес направих "Бунайки" по нейно желание. От тесто за питка оформям   продълговато парче и вътре кренвирш, подобно на хот дог. Някога тук ги имаше в пекарните под това име.  А Бунай е връх в Средна гора, сравнително близо до нашия град.
Иначе денят ще е като вчерашния. Няма с какво да се похваля, дано няма и за какво да се оплача!
Хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 12:31 от K.A.G.

# 211

Чайче по пладне, колкото да се обадя, малко шетах, сега се чудя кое,  което подхвана ще  е. То има много, ама може и  напролет, няма се мъчим да оправим света сега.

# 212
Мериан, стискам палци!

# 213
  • София
Мариянка, дано стане работата. Това ли ще ти бъде основната работа?
КАГ, подобни кренвиршки правя с готово бутер тесто от Лидл. Нарязвам го на ленти и викам мрънчоците да помагат. Дърпат, редят, мажат с яйце  - осигурявам известно време без тв.
Аз през това време кротко си пия чая. Но не е в красива чашка като на Боряна, а в малка бирена халба от горчица.
Ениса, в градината и карат да седят кротко и културно. И аз чувам подобен лаф понякога, явно е от госпожите.
Пипи, аз както винаги съм ЗА събирането, първа доброволка.
Фло, още преди 40 г. баща ми казваше, че българина строи вила за да си занесе там старите неща от градския апартамент. Съседите в Симеоново бяха построили 2 -3 етажни вили, после ги окрадоха и май се разрушиха.
А неговото беше - 2 стаи от сглобяеми плоскости, за лятото, да се скриеш от дъжда.
Чета кой гледал Гунди, кой се кани.
Аз също имам желание. Чудя се - дали ще е възможно колективно културно мероприятие - филм и после кафе?
Или всеки когато намери време и има желание.

# 214
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием днес празнично кафе:
Защото днес  Българската православна църква чества Въведение на Пресвета Богородица в храма, един от дванайсетте големи християнски празници, почитан и от православни, и от католици и един от четирите, посветени на Божията майка – заедно с Благовещение, Рождество Богородично и Успение Богородично. У нас е известен и с  наименованието  Въведение Богородично. С решение на Св. синод на Българската православна църква от 1929 година той се отбелязва и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж.
Честито Въведение Богородично, Ден на християнското семейство и християнската младеж!
Бъдете здрави, задружни, благословени!
Хубав ден, хубав празник и всичко добро.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 07:07 от Nina NN

# 215
  • Вила Великула
Добро утро на празника на християнското семейство. Бъдете благословени.
Имаше ли много вятър снощи при вас. тук на село беше доста силен, а сутринта е спокойно с леко тук-таме побеляло. до час-два ще се стопи предполагам.
Аз вчера успях да изкарам всичко от спалнята. Гардеробите и скрина са свободни да ги взимат, но да видим дали ще дойдат навреме и няма да ми скъсат нервите. Утре в 17,00 ще докарат новите мебели, а в събота идва човека, който ще ги сглобява. после отново всичко по местата, като сега е момента да отделя и да подаря дрехите, които не носим.
Бях свикнала сутрин след Нинка да чета Клечито, ама нещо ми се губи. Дали с Чарли са още на разходка?
На повикването ми за среща се отзова само Айша. какво ще кажете за 10-11 декември да организираме нещо?
Оставям ви да мислите и аз се захващам със задачките за деня.

# 216
Честит празник! Бъдете благословени!

При нас беше ураган. Цвети се връщаше от работа с колата  и посрещна   Неда от у-ще , че вятърът щеше да я отнесе. Върху колата на големия зет е паднала саксия и е смачкала капака. Върху терасата ми има парчета от изолацията на съсед от 4-я етаж. На съседна улица има паднали дървета и смачкани коли. Беше ужасно.
                   Пипи, и аз съм за среща ,но....без кино.Не ми се гледат захаросани истории. При това много добре знам историята. Помня случая и кой къде е работил. За съжаление мен не могат да ме впечатлят "романизираните" и поукрасени човешки съдби. Трагедията, която е отнела два живота не би трябвало да има политически намеци. Гунди го познавам, защото идваха да играят на нашето игрище. Близо до нас жиееше Бисер Михайлов и ние хлапетата тичахме да гледаме батковците. Запалянковците от махлата носеха на ръце Бисер до дома му след мачовете на Герена. Така , че нямам желание да гледам измислени и изопачени истории.

# 217
  • София
Честит празник, дружки! Да си пазим семейното гнездо, в него да е толпо и уютно. В огнището винаги да гори огъня на любовта и на разбирателството. Домът и семейството да имат магическа притегателна сила. Да се събираме с децата и внуците, да им предаваме семейните ценности и традиции.
Отивам за внучката, после пак ще пиша.  Три реда не са ми достатъчни. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 218
  • на чист въздух
Добър ден и от мен. Днес от сутринта съм се качила на кънките , че ми се обади снахата да взема утре юнака. Много съм щастлива.
Сутринта правихме ямр на мъжът ми. От там бегом да търся бодита и дрешки на мъника по заръка на мъника. После при майка ми да и поошетам, напазарувам. Видях кисело зеле в нашият магазин та току що превърших със свиването на сърбите. Сега отивам да смета двора, но миналата сутрин, на комшията барбекю то се запали,/ слава богу щетите са малки и няма пострадали/ а си мислех Днес като на празник да почивам
Фло, много хубаво пожелание само ще кажа амин.
Диде, Пипелота
дано и при вас няма големи щети.
Марианка, палче за теб да ти се случат нещата
За темата за учителите мисля , че затова трябва да имаш душа и дарба, не е за всеки. Имам разни случки, но ще разказвам друг път. Сега бягам да довърша задачите. Със сигурност изтървах някой, но ми простете мисля ви и вас

# 219

Здрасти, няма пасти.
 Есенно настроение.
 Ден на семейството. Вятър.
  И няма друго.
 Който има задачи, търчи, аз плета терлик и  гледам филм. Отвлякоха едно момиченце,  ще го спасят. Щото видях откъс  и харесах фирма по него ,спасяваха го.
 След малко  ще паля печка и   как бе модерната дума на пържа боб. сварен  е, бавно , три часа. Ама доста вода налях, да не остане на сухо от бавното варене , не знам какво да я  правя,  . Зелева салата с морков и целина. Това ще  е, има  сухо мезе.
 После  гася ламБите,Танитка не се обади и  за чай, кви ги върши, утре ще и направя торта ,взела съм мерки да е като за нея.
 Кой  още болен, неоздравял , да го подсилим?

# 220
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МОМИЧЕТА!  Nerd
ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ и БЛАГОПОЛУЧИЕ В СЕМЕЙСТВАТА НИ!
  Flowers Four Leaf Clover

Борянка, зарадва ме, че мислиш за мен и ме развесели- ЧАКАМ СИ ТОРТАТА, КАТО ЗА МЕН!  Kissing Heart
За чая, благодаря, пия го с мерак, днес ДС ми направи от шипки-плод.  Tea
На каквато "зверска" диета съм- безСолна, безМесна, безСладка, безГазирана, безАлкохолна..... само ще я гледам тортата и ще ви се радвам как я хапвате!!!  Подаграта иска ограничения, лишения, дисциплина.....
Дископатията пък ме тормози в друга посока! Чак не ми се вярва какво ми дойде до главата!   Rolling Eyes
Заради подаграта съм на "Бяла диета", храня се с ориз, картофи, боб, яйца, сирена, типов или ръжен хляб, плодове.....
Много храни, които обичам са забранени. Днес си сготвих спанак с ориз, ще имам и за утре.
Отоците по краката ми малко-малко намаляха, но млъквам, стига съм се оплаквала!!!  No Mouth

Мериан, стискам палци!  Kissing Heart

Лека вечер и лека нощ!  Nerd

# 221

Тортата ти е специална ,никой няма такава и не е сладка.
 Сетих се за думата, плейтна, ама преди това за стара дума - оленгерисам боба.
 Бавно и късно ,като оная , бяла кобила дето се сетила.
 Вятърът ми помете двора ,всичко дето се е отлепило от земята е пред портата ,дето влизаме, утре паля.

# 222
Борянчице,и при нас вятърът най-благосклонно ми събрал листата на купчини.Днес пак  напълних двата контейнера.Радвам се,че след снощния вятър останаха по-малко за падане .
Край няма работата за,който живее в къща,двор ,че и градина.
Мрънкам си аз,но като се размисля вече май не ме свърта в апартамент.🙂🙃🤭

Танче,нека си още по-добре!
Ето и торта имаш вече 🙂🥰🥰

# 223
  • София
Добра вечер на празника на християнското семейство!
Работата почти я свърших. Днес не можах, но утре ММ ще занесе документите. Май ще я свърша на четири пети. Мога да ползвам 5 часа на ден като асистент, но понеже работя на 8 часов работен ден и не мога да надвишавам 12 часа ще загубим единия час. Тоест ще включа договор за 4 часа като асистент. Айше, не прекъсвам работа, съвместявам и двете неща. Утре дано всичко да мине. Хубава вечер от мен!

# 224
Късен среднощен привет и от мен!
Честит да ни е празника! Да сме живи и здрави, да са ни живи и здрави и нашите близки, да е доброта и разбирателство! ❤️
Не успях по рано да пиша. На работа задачки. Прибрах се по най бързия начин и включих на пета 😁 Реших да се съберем и хапнем заедно на този ден та отправих официална покана  към децата, ако нямат ангажименти да вечеряме всички. Предишната вечер си направих заготовка като минах пържолите на грил тиган. Тази вечер само ги запекох с морков чета и кисели краставички на жулиени, поляти със сока от краставичките, няколко скилидки чесън и под фолио. Много вкусно се получи. Една разядка с тиквички направих, картофена салата към пържолите, по една шопска салатка. Купих питка и малка тортичка и готово. Импровизирано и набързо всичко, че  си е работен ден, но се получи, хубаво ни беше. Бързах, поизморих се, но е сладка умора. Сега всички вече са по леглата, аз пуснах съдомиялната и реших да ви видя Simple Smile
Такива неща покрай мен. Ще гася и лягам. Лека и мека 😘

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 23:55 от kasss

Общи условия

Активация на акаунт