КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 29 988
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Да пием със здраве днешното кафе:

Днес прочетох, че е
Да пазим децата си и ги обичаме - всички.
Да се посмеем с тези на които не им се става рано:
Хубав ден и бъдете здрави.

# 196
  • Вила Великула
Добро утро! Нинка, брагодаря за кафето. Допивам го и ме завърта въртележката.
Аз съм от поспаливите сутрин. Никак не ми се става рано, но се налага. Снощи едвам издържах, толкова ми се спеше като предната нощ не спах никак добре, но пак като започнаха да ми се въртят мисли и разни преживявания, започнах отново с въртенето в леглото.
Днес освен всичко служебно, трябва да отида до апартамента на майка ми и да почистя. Очаквам в неделя племеника ми да я докара. Ще видим как ще се справяме. Не мога да я разбера, не е толкова възрастна, но се държи така сякаш е на 100. По телефона звучи ок, но сестра ми вече е вдигнала ръце от нея. Прави си къквото иска и понякога все едно напук. Никакво съобразяване с хората около нея. А иначе след операцията е добре, опитва се и из къщи ходи дори и без бастунче, но има голям проблем с инконтиненцията. Имам чувството, че се засили след операцията. Особено трагично е през нощта. Спи толкова тежко, че не се събужда за тоалетна и понякога памперса прелива. Знам, че има операции за този проблем, но тя няма да иска. Видях, че има специалисти по този проблем в клиника Надежда, та смятам да и запиша част за разговор с лекар. Ако някоя от вас има предложения по въпроса, ще се радвам на такива.

# 197
Добро утро.
Нов ден, нов късмет Simple Smile - всеки да го изживеем по най - добрия за него начин.

И днешният ден започвам с трудов ентусиазъм , но до къде ще стигна не се знае Simple Smile .
Има си постоянни задачки/маркери, които са ежедневни, пък къщната работа е бонус Simple Smile Wink , между другото Wink .
Лошо е, че не търпя разхвърляно и мръсно, но започнах и на това да се приучвам - къщата не е по - важна от мен, от моето спокойствие и психично здраве Simple Smile Wink Wink ( хо, хооо Simple Smile ) , нали така, адашке Simple Smile . Много е добре, когато си над нещата, особено битовизмите, те свършване нямат...

Плановете ми за днес - пиене на кафе на спокойствие и разговор с вас,  малко бръмчене с прахосмукачката в къщи и на балкона, че там от отдавна не е правено основно почистване, спорт, ако стигна и после се правя на особено красива  Simple Smile Wink хо, хооо, защото вечерта съм на концерт на един особено любим мой набор - О.Горанов, а ние наборите нема сЪ излагаме, нали Simple Smile.
И един друг любим набор имам, бивш президент, за който от много отдавна нищо не съм чула/чела, но за политика нема да говорим/ пишем, нали Simple Smile .
Много си харесвам наборите, и наборките си харесвам - топ сме си Simple Smile , само дето малко поостаряхме, но това не минус, плюс е - помъдрели сме и поумнели ( дали Simple Smile Wink ).
Борянка, и с теб сме, май набори - нема да се даваш и да се предаваш Simple Smile .Я напиши нещо силно любовно, което привиква пеперудите с стомаха Simple Smile Wink .
Шегувам се, да не ми се вържеш и да се засегнеш - с най- мили чувства го казвам/пиша Simple Smile.

Пипи, привет!
Здрасти и на Нинка, не поздравих, като влязох в къщичката ни, извинения!
По проблемът с майка ти, не мога да помогна. И майка ми беше така последните си години ( почина на 83) - мисля, че е пролапс на тазовото дъно и с годините се увеличава.
И аз съм склонна към това, още от първото раждане на 20 и уж се старая да правя нещо по въпроса ( стягане с упражнения), но не го правя сериозно, а трябва.

Стига толкова съм ви бърбарикала Simple Smile . Кафето е изпито, да ставам, че деня е къс, а плановете - много.

Хубав  и спокоен ден и на вас, момичета мили!

# 198
  • София
Добро утро, красавици!
Ей това ми харесва - да си говорим за позитивното в живота - за изкуство, за прочетени книги и изгледани филми, за свършена работа, за мечти и планове, за постиженията на децата и внучетата, за мъже...
БОРЯНЧИЦЕ, случих с Ромео. Още малко и ще отбележим 48 години, как теглим заедно семейната каручка. Ето, вика ме сега на кафе. Обелил ми е и ябълка. Изпраща поздрави на бабите! И не си мисли, че понякога не прехвърчат искри. Обикновено инициаторът съм аз. Важното е, че бързо отминават и отново настъпва мир и спокойствие, Е, по някога има и лирически отклонения...Stuck Out Tongue Winking Eye Лирически, не други. Joy
ПИПИ, инконтиненцията е проблем на 53.2% от хората над 65. Засяга и мъже, и жени. Четох лекция по темата на моите студенти. Акцентирах върху мерките за справяне:  намаляване на стреса, има и рехабилитаця, с упражнения, но във вашия случай това не знам дали ще сработи, установяване точен график на уриниране, забранени напитки, препоръчителни храни. Обикновено се препоръчва оперативно отстраняване на проблема, не знам до колко е ефективно. Най-новото за сега е неинвазивна лазерна или магнитна терапия, а може и двата метода в комбинация. Принципът е да се подобри тонуса на влагалишните тъкани. Правено е изследване на 107 пациенти, страдащи от стрес инконтиненция. След 6 месеца 84 души споделят, че резултатът е отличен, 15 докладват значително подобрение и 8 - леко до умерено подобрение. След консултация с лекар ще видите кое за нея е най-подходящо. Не само неудобството и обслужеането са проблемите. Има опасност и от здравословни проблеми.
Сега изчезвам - отивам в КПП-то. пране чака за простиране, ще готвя - супа и пържолки с гъбен сос и картофено пюре, по заявка на малкото чаве.

# 199
Добро утро!
Хубаво е да започва денят позитивно и да завършва спокойно.
Клечи, ти всяка вечер ли ходиш на концерт?!!!
Браво на теб!
Да ви попитам, гледахте филма за Гунди?  Чух добри
отзиви, но е почти 3ч., което
ме спира, но мисля да се пробвам.

# 200
Еее, не мога да се добера до вас. Всъщност добирам се, прочитам и до там. Или не мога да се организирам или  не знам какво се случва, но си е притеснително. За мъже си говорите, а аз ей на, изтървам Grin
Ха здрасти сега Blush
Клечи, завиждам ти за концертите, но благородно, нали знаеш Simple Smile  По миналата седмица с ММ ходихме да гледаме "Диви ягоди" на ансамбъл "Филип Кутев". Много хубаво беше! Иска ми се на театър, опера, но сега с новодомците които са при нас е все още невъзможно. Ще видим за по-нататъка.
Красива Бела, малките ходиха да гледат Гунди. Харесали са филма. Големите се канят, но искали първо да гледат "Сватба". Бяха си заплюли в почивните дни, но нали се разболях и нямаше кой да гледа малчо. Обаче аз съм обещала и ще си спазя обещанието, казала съм, че ще го гледам, да ходят и на двата филма. Те казват, че им е неудобно, щото сега и коледни партита се задават. Успокоих ги да не им е неудобно. Ние много сме ходили, и свекървата и мама много са гледали децата, затова сега гледам все да съм винаги готов Simple Smile
Преди малко при мен дойде една от учителките. Младо момиче, на годините на синът ми. Гледам я една такава разтревожена и докато я попитам добре ли е и се разплака детето с глас. Не отиват на добре нещата, не им се учи на учениците, нагли и неграмотни, но със самочуствие, а родителите имат само претенции. Доколкото можах я поуспокоих, поговорихме си. Тръгна си спокойна и благодари, обаче мен ме разтресе. Накъде вървим и къде ще стигнем...... Плюя аз на тази демокрация... Извинявам се и спирам, но ми се искаше да споделя.
Та какво за мъже казвате Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде изчезвам да поработя още малко. До после Hug

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 22:06 от kasss

# 201
Да се обадя за днес и аз.
Днес съм лоша.Бой по клоните на глицинията-красота по,която всички въздишат напролет,за да и съборя листата .
Казах,че няма да мета,докато не изкапят всичките.Като Кума Лиса направих една пътечка с метлата,че да не вкарваме листа  вътре🤪🤣.Купища листа други изметох и изхвърлих.Край нямат.
Не мога да ги оставя,защото където падат е или с плочи или бетон.Не е като в градината да са си на място .
В неделя оскубахме пипера,който беше в оранжерията .Една кофа с чуЖки обрахме.Днес отбрах по-дребните и ги изпържих.Изпекох наденички.Вечерята е готова😁🙃още от обяд.
И тъй ,като си говорим за мъжове аз обещах на ММ да му направя палачинки за закуска .И пак  тъй като съм поспалана сутрин ще ги забъркам и изпека ей сега .
Нощна птица съм .Мога цяла нощ да работя,да стоя ,но сутрииин не ме пипай 🤣😁
С Пипи сме от една зодия.

Каси,затвърждаваш ми мнението за днешните ученици,за претенциите на родители и т.н.
И аз ще се изплюя на криво разбраната ни демокрация.

Снощи гледах до късно един филм-Бащи и дъщери с Ръсел Кроу.Доста време не заспах след него.
Ей за това предпочитам розАвите филми.
Допивам кафето и отивам да бъркам палачинки.Като към обещала 🤪

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 18:03 от Gabkata

# 202
И аз съм от нощните птици. Вечер не ми се спи, сутрин не ми се става и мога да изкарам до обяд. Не, че спя, но си се излежавам.
За учениците говорите, но аз съм много бясна на една колежка. Може ли да се дават на първолаци  по 3 домашни само по български, а отделно по 2- 3 по математика?!  С детето пишем по 3 часа без почивка. Идва ми да я питам тази госпоДжа дали е нормална.
За "демокрацията"  само моето безкрайно разочарование.
Но казахме, че ще говорим за мъже. По темата ще кажа само, че ако мога да върна времето назад, никога няма да пренебрегвам мъжа ми заради работа или заради деца и други около нас. Никога не бих се карала, сърдила за глупости. И всеки ден ще му казвам, че е много важен за мен и че го обичам.
Затова гледайте си мъжете и за вас те да са номер 1, защото не се знае кога няма да има  утре.

Син 1 заминава за  много далечния изток за пореден път.  Ще бъде в президентската делегация в състава на  бизнес-групата. Фирмата, която ръководи има делови връзки и стокообмен с тези държави. Това ще му е пътуване за четвърти път с президент- предишния и сегашния.   
Син 2 и той в командировка за N- ти път. Поне е в страната. Един си идва, друг тръгва и все да ги мислиш, но дано Господ да е пред тях.

За инконтиненцията , аз съм на път.Внезапно ми се допикава и ако нямам тоалетна наблизо едва устисквам. И рано сутрин ставам за тоалетна.
 Друго за сега няма. Пожелавам ви лека нощ! Да са ви добре семействата, та и вие да сте спокойни! До скоро със здраве!

# 203
Мислех, че съм приключила със зимнината, ама вчера една дружка ми даде глава карфиол нейно производство.
Панирах малко, а другото ще го правя на царска туршия. За съжаление, у наше село няма избор на зеленчуци и вместо камби, купих капия. Ама все ще стане нещо.
Ще я правя по тази рецепта https://recepti.gotvach.bg/r-35035-%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B … D1%88%D0%B8%D1%8F
За лека нощ - весела песничка.

# 204
  • София
Тази вечер с две приятелски семейства бяхме на рАстУран. Едното семейство ( българин и украинка) преди повече от 20 години заминаха за Лондон. Синът им се ожени за една мома англичанка и те се изнесоха нататък. Всяка година си идват през няколко месеца, защото имат здравословни проблеми и тука се лекуват. Другото семейство са комбинация от българин и рускиня. Мъжът е кръстник на сина ни. Изкарахме много добре. Много се смяхме, много приказвахме, а ние жените показвахме снимки на внуците.
Приятно ми е да ви чета - толкова човешки звучат  думите ви.
КАГ, много си права, че трябва ние да се поставяме на предно място, а то - най-напред внуците, после децата ни и най-накрая мъжете ни. Сигурно не би трябвало да е така. А момчетата ти да вървят и да се връщат живи и здрави!
КАССС, не се работи лесно с тези разглезени деца и с претенциозните им родители. Горките учители!!! И аз неведнъж съм "благославяла" криворазбраната "демокрация".
ТАНУ, благодаря за музикалния поздрав. Hug
ГЪБКЕ, от майката на кръстника на сина ни, се научих да правя катми. Не веднъж сме им ходили на гости в Раднево. Правя, но когато сме на село. Имам два сача, но и двата са там. Покрай твоите палачинки, та се подсетих за катмите.
КРАСИВА БЕЛЛА, все още не съм гледала филма за Гунди, но мисля да отидем с Ромео. Малката внучка каза, че трябва да го гледаме.
Хайде, лека нощ. Прегръдки за неспоменати и споменати. Hug

# 205
  • София
Добро утро от метрото!
КАГ, дано мине добре пътуването и на двамата ти сина!
Колко сте прави с Кас за това, че учениците и родителите им са с високо самочувствие и са станали нагли! Едно време имахме респект към учителите, но те го заслужаваха! Не те познавам като педагог, но предполагам, че и ти си от този вид.
И за първокласниците си права. Моята внучка е първи клас, о ти 8 до 17:30 е на училище, вечер учат, често се случва и през уикенда да учат и двата дни. Още от сега са супер натоварени, техния работен ден е по-дълъг от моя. Жал ми е за децата.
Иначе в къщи сме добре. Утре съм в отпуск да се боря с месната администрация. Ще кандидатствам за асистент на внука. Стиснете палчета да успея.
Хубав ден от мен!

# 206
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Да пием със здраве днешното кафе:

На 20 ноември отбелязваме Световния ден на детето.
На тази дата през 1959 г. на Общото събрание на ООН е приета Декларация за правата на детето, в която основният принцип е: „Човечеството е задължено да даде на детето най-доброто от себе си!”
В почти всички държави на света се празнува Ден на детето или пък Ден на децата. Празникът е на различни дати и е по различен начин свързан с традицията на отделните държави. Ние празнуваме и на 01.06.
Децата са най-ценното нещо, смисълът на живот. Научно доказано е, че детският смях може да развесели и най-мрачния човек.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЛКИ, ПО-ГОЛЕМИ И ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ, ПОРАСНАЛИ ДЕЦА, С ПОЖЕЛАНИЕ ДА ЗАПАЗЯТ ДЕТСКОТО, КОЛКОТО МОЖЕ ПО-ДЪЛГО В СЕБЕ СИ.
Хубав ден на всички

# 207
Привет, пораснали деца! Нинка, благодаря за инфото, както винаги! Мериан, имаш стиснати палци от мен, защото с държавната администрация е страшно, личен опит.
Снощи за час имахме пИятел и аз разбира се, от вратата се хвърлих да го целувам и мачкам. Издържа ме стоически известно време и най сериозно ме попита:
Ти можеш ли да СТОИШ културно?
Ами не мога явно, това във връзка с днешния ден на децата   -  да са живи и здрави и те,  и родителите им, пък и ние, та да ,,стоим,,  покрай  тях, кога културно,  кога не толкова...Blush

# 208
  • София
Добро утро, дружки! Привет, НИНКА и ЕНИСА
От сутринта съм свежарка и с настроение.
ПИятелят отново ме разсмя. Кажи му, че и други баби искат да го нагушкат. Как ли ще реагира и какъв ли ще е коментара му? Grinning
Поздравявам нашите внучета! Да са ни живи и здрави. Дано небето на България винаги да е мирно и чисто, за да изживеят детството си в игри и веселие.
МЕРИАН, успех в битката с ламята, наречена Администрация. Стъскам палци. вярвам, че ще успееш!
След обяд ще ходя до Пенсионерския клуб в Доброславци, по покана на моята мед. сестра. Ще чета лекцията за Сън и здраве. Този петък ще стартирам срещите в групата за подкрепа. Изявиха желание 7 - 8 жени. Надявам се да се обадят поне още 3 - 4. Ще режем лентата в новия офис. Дано работата в него за щерката и за мен да върви леко, да е от полза, да носи удовлетворение.
След малко ще си получа новите пътеки за коридора. "Старите", които всъщност са съвсем нови, ще заминат за село, защото са широки 60 см. и ми идват възтесни. Новите са по-широки. Кой казва, че на село трябва да носим само стари неща? Grinning Здраве и живот, там офанзивата ще започне през пролетта. Решила съм да изхвърля много от старите вещи и постелки. Къщата се пръска вече по шевовете от натурии и излишни предмети. Ромео е доста против, но аз имам подкрепата на щерката, а каквото искат жените и Господ го иска - ще стане! Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде хубав ден и до после!

# 209
  • Вила Великула
Добър ден, момичета - пораснали или пък не!
Не е ли време за сбирка, така просто предколедна.
и ето нещо в тази връзка:

- Какво ви кара да се събирате с приятелките си, да пиете вино и да клюкарствате?
- Нищо не ни кара. Ние сме доброволки!

Общи условия

Активация на акаунт