КГБ = Клуб на Готините Баби - 225

• 28 155
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • на чист въздух
Добро утро. Снощи сте бодували до късно и сега сигурно сладко се гушкате в топлите завивки.
Чрд на Радичка. Да е жива и здрава и да радва много мама, тати, бабите и дядовците.
Мамси, не познавам сестра ти. Поне не се сещам по името, но реално ако е Райкова ще се знаем. Работих 10г като касиер в Райковският супер и от там имам доста познати.
Мариан, аз дълги години съм работила по празници и сега го оценям като огромна грешка, защото вече все по рядко можем да се съберем всички. От семейството по хубаво няма.
Пипи, не мога да качвам снимки, дава отказани разрешения, може би защото влизам от тел.
Фло, хитруша си ти знаеш как да омилостивяваш Мм. Heart Весели купони
Тану Simple Smile
При нас днес е мъгливо. Ще си стоя в къщи и ще мързелувам/ ако остане ред от къщна работа, амо то не се брои за работа/

# 676
  • Кубрат/ Пишурка
Добър ден /вече /.
Снощи се загледах в един филм и после си легнах. Така съм изпуснала празника на Радичка. За това сега й пожелавам да расте жива и здрава и да сбъдва мечтите си една по една!
Грети, ако не стане смяната и това име не е лошо. Веднага ми мина през ум за Йожени Гранде.

# 677
  • в сърцата на любимите ми хора
Влизам набързо, че след половин час отивам за Еми, после за Алексче и директно при тати на коледно фирмено тържество. От фирмата са подготвили подаръци за децата на служителите, ще има дядо Коледа, песни, танци, хапване - с две думи: купон. После се прибирам, а те ще останат и ще си дойдат с метрото.
ЯН, май не е от Райково. Живеят над стария център.
КАССС, поръчвай смело. Ако нещо не стане - връщаш, обикновено безплатно, когато покупката е над определена стойност /а то при обувките винаги е така/. Аз не съм влизала във физически магазин за обувки от повече от пет години. Вкъщи ми е много по-удобно да меря. Но всеки сам си знае.
ТАНУ, какво ще плетеш? Аз сложих малко спирачките, че много ме "въртят" ръцете. Сега се пробвам да правя бижута от мъниста. Интересно ми е, но пък така отиват очите. Абе, то угодия нЕма Sad
Оставям ви и да се пазите, че вирусите дебнат.

# 678
Добър ви ден!
Днес изненадващо идвам по средата на деня Simple Smile и не знам от къде да започна .
Ще карам по ред, което си спомням от прочетеното.

Пипи, Касси,
ето ме !

Мамсиии,
радвам се, че те виждам тук!
И още повече се радвам, че ще се видим в понеделник - ще разказваш и ще ни показваш.
Ти няма ли да останеш на тържеството с децата или само ще ги заведеш?

Янче, благодаря за споделеното стихотворение. Харесва ми, но е малко ,,остро""- аз смятам, че поомекотих с годините,  поне така си мисля, острите си ръбове и чепатия си характер.
Поне вие тук пишещите, не заслужавате такова отношение и такива думи. Тук сте ми най- близките хора, пред които отварям душата си и съм благодарна, че ви имам.

Тану,
вицовете ти ме разсмяха Simple Smile .
Какво плетеш, сподели, моля! Ако си казвала, а не съм разбрала, пак кажи, че ме знаеш какъв съм шматко Simple Smile .

Кученцата ти, Гъбка ,
много ме зарадваха и събудиха в мен носталгични спомени... И онзиденшната ти маргаритка също - имах такива цветенца, когато се правех на селянка във вашата губерния... Мъчно ми е... за тях, дано още ги има. И за кокиченцата, които сигурно са наболи вече връхчета покрай пътеките.... и за тях ми е мъчно... И за котките, които притичваха пред двора...Ех спомени само ...

К.А.Г-че, какво се е случило?
Ти ли си iogeni?  Сподели ли проблема с администраторите на БГ Мама, ако е възможно да помогнат или не ти се занимава?

Адашке Фло, ти що вчера цял ден си мълчиш и не казваш, че имаме празник в дядовата, пардон, в Бабината ръкавичка ? Ммм?
Искаш да се срамувам, че с такова закъснение идвам да кажа
Честит рожден ден, мило пораснало момиче!
Да си здрава, щастлива и с много късмет!
А за нас и за баба Фло ти си оставаш малкото момиченце Радичка -Сладичка!

Красива Бела,
от теб научих ,, не вече всичко на всяка цена"" , но от много преди това осъзнах, че човек трябва на се погрижи и за себе си, та и Господ да се погрижи ...

Ениска,
весело изкарване!

Може и да съм пропуснала нещо да коментирам, но да знаете съм прочела всичко.

Искам да споделя нещо, като прехвърлих в мислите си, хората около мен, вие сте хората, които най- ще ме разберете.
Днес получих изненадващ подарък Simple Smile от почти непознат човек, който така ме разчувства, че му теглих един рев в къщи, че на някой с нещо съм помогнала и е искал да ме зарадва и не само мен, а и Чарли. За  него има кутия гурме кучешки лакомства, а за мен ръчно плетено одеяло от съпругата на един съсед в моето родно място. На няколко пъти му върших дребни онлайн услуги, но смятам, че това е човещина, защо да не помогна, когато мога.... Доброто с добро се връща.... банално е, ако и аз изпратя за тях подарък, а ми се иска да го направя, ще помисля.
Ей за това вчера, писах, че толкова ме впечатлява доброто отношение и съм благодарна на всички, от които съм получавала такова...

Желая хубава вечер и усмивки !

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 19:37 от Важна клечка

# 679
Оправи се!

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 21:21 от К.А.Г.

# 680
За срещата в Надежда не ме бройте! Много ми се искаше да ви видя пак , но... не мога да си оставя либето само. До обяд изкарахме в ревматологията да чакаме професора , че имах  съмнения за алергия на лекарството, дето го търсих под дърво и камък. Оказа се ,че това лекарство е грешно назначено и изобщо не трябва да го пие. Още не погледнал епикризата и професорът рече - кой ви го изписа. В понеделник продължаваме с други специалисти.
           Мамси, приятно ни изненада и съжалявам , че няма да се срещнем. Покажи бижутата.
           Фло , ще ти звъня в понеделник ,че да не те занимавам сега.
           Клечи , честити ви подаръци. Все още се намират добри и благодарни хора.
           Ставам да видя какво се случва в КПП-то , че да не ми изгори вечерята.

# 681
  • София
КАГ, много хубаво - за Гърция имам предвид.
Другото ....
Чакаме мрънчоци, готови сме. Днес съм образцова баба - има пълнени червени чушки и топла питка. Нея ще ядат, за чушките - не се знае. И със замазени мини-пици като резерва  сме заредени.

А това е питката от миналия уикенд - омесена от хлебопекарната и после оформена от мрънчоците. Забавляваха се децата, мазаха с яйце, дебнаха фурната. После хапнаха добре, но без сирене.
Бледнее пред снимките на Пипи, но трябва да почнем от някъде.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 18:15 от Aisha

# 682
Ето ме пак.
Приключихме с днешния ден, та и с вечерта приключихме - сега свободни занимания преди сън Simple Smile .

Айша,
чудна питка, а ти си наистина образцова баба, така да кажеш на дядо Пламен!
Толкова ми е мило като разказваш за вашите мрънчовци  и толкова ми липсва времето, когато моите бяха такива.
Толкова бързо мина това време, аз ли не го оценявах..

Дидиа,
не знам какво да кажа, освен леко да минава. Това, което разказа на срещата е абсурдно, но малшанс, случило се. Поне да попаднете на специалисти, които знаят какво правят, а не си правят експерименти с лечението.
Силно стискам палци скоро всичко да е зад гърба ви!

К.А.Г - че, за мен това си ти.
Приятно да ти е утре на екскурзията и бързо да минете границата. През къде ще влезете в Гърция и къде по точно ще ходите ?  Където и да е, навсякъде е Коледно - приказно украсено, а и е едно излизане от всекидневната рутина.

# 683
Я да ви нагледам и аз по вечеря.
Диди, съжалявам за здравословните проблеми у вас. Дано попаднете на точния лекар и всичко бързо отмине!
Клечице, търсих те и аз сутринта. Виж какво нещо е навика и постоянството. Като знам, че след Нинка се явяваш и ей на, веднага липсата се вижда.
Айша, ама наистина питката ти е чудесна и  доста съблазнителна, недей да скромничиш! Дойдоха ли вече мрънчовците, сигурно сте във вихъра на игрите.
КАГ, приятни емоции в гръцко. Чакаме после да споделиш.

# 684
Лека нощ със старото ми име!  Смених паролата и всичко се оправи.

# 685
К.А.Г - че,
Голямо браво!
Черпя те виртуално фрапе Wink - утре ще си го пийнеш на живо и голяяяма прегръдка !
Радвам се за теб!
Всичко беше на едно приятелско виртуално подбутване, нали Simple Smile ?
Лягай и спинкай бързо.
А утре - много да ти е хубаво!
Лека нощ със старото ми име!  Смених паролата и всичко се оправи.

# 686
  • Вила Великула
Айша, няма по-красива питка от оформената от ръчичките на прекрасните ни внуци. Аз също доста често през годините съм давала на Вики да прави разни неща. Дори скоро попаднах на снимки, как тя е около 2-3 годишна, седнала е на кухненския плот и прави с ръчички някакво тесто.
Клечи, много е хубаво когато има добрина и срещаме такива хора и такива жестове. Като, че ли голяма част от хората си мислят, че всички са им едва ли не длъжни и не отчитат дори и малките жестове.
КАГ, радвам се, че си върнаа името, не че с другото нямаше пак да ти се радваме.  Приятно изкарване в Гърция и дано да имате много слънце.
Аз за съжаление не успях днес да отхвърля всичката работа и ще се наложи и утре до обяд да поработя, но после смятам да сложа още лампички в градината и да се позанимавам с къщата. Баналните слугинажи. Утре трябва да дойде и генератора, който поръчахме. Т.е. е подаръч от Марти за празниците. Нямам идея колко ще го използваме, но по селата често гасят тока и е хубаво да го има, особено като цялото отопление е свързано с потребление на ел.енергия. Дори и помпата на водната риза на камината се задвижва с ток. А сега и като ще идва мъничкото човече, трябва да е топличко.
Слава богу, че всичко се нарежда като по поръчка. Мебелите ще ги докарат другия петък, а събота или неделя ще ги сглобят. После ще трябва да подредя тази спалня, защото там ще сложа и кошарката на малчо.

# 687
Кога стана темата ни 46 страница?
Пипинка, събирай инженери, архитекти и  давай нареждания - да почват да копаят основите за новата ни Коледно - Новогодишна къщичка Simple Smile .
Още някой като дойде да си поприказваме и ще приключим темата...
И тази вечер съм много описателно- активна, ако съм ви е повече - прескачайте ме - с дълъг или висок скок Simple Smile , на кой както съм му удобна Simple Smile .
Хайде пак - лека нощ!

# 688
Я па тая, да прескачам на тези години? Да изкълча крак.

# 689
Я па тая, да прескачам на тези години? Да изкълча крак.
За по - бързо да ме разкарате, бе Борянка Simple Smile . Иначе може и да ме заобикаляте, но предупреждавам, че съм доста едрогабаритна и бая ходене ще е Simple Smile . Да ме избутате  не се опитвайте, няма да стане, казвам ви, колкото старея, все повече си тежа на  мястото  Simple Smile .
А ти, Борянка, не се ослушвай, ами поне като не искаш да ни напишеш стихотворение, поне разкажи някоя лакърдия от ваше село/град , да го не омаловажавам да се  не засегнеш Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт