Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 284
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Zimk02, Фрида, а от кое точно сте доволни? Гледам на някои ръчичките са нагоре, други просто имат копчета на раменете...?

Halo. Свободните ръчички нагоре само изнервят бебето

# 106
Явно си е индивидуално, защото има бебета, които предпочитат да си мърдат ръцете. Чела съм, че недоносените повече обичат да са с прибрани ръце.

# 107
Моето бебе се стряскаше от ръцете си (рефлекс на Моро). Беше ми много жално да я повивам (без краката), обаче така спеше спокойно, аз също. Та съм твърдо ЗА повиване на ръцете - да са долепени до тялото. Моето бебе не е недоносено, но всяко сигурно е различно. На нас ни беше добре така.

# 108
Всички бебета до три месеца спят по-добре с прибрани ръце заради рефлекса на Моро. Може да мрънкат отначало, но ги успокоява.

# 109
Повиването за мен е game changer. Практикувах до 4ти месец, когато вече рефлексът на Моро намаля и започна да си вади ръцете. Тогава я преместихме и в самостоятелна стая. Повиването и самостоятелната стая се отразиха изключително добре върху съня на детето и оттам на нашия.
Чувалчета ползваме всякакви - Angel baby, Косара, Томи Типи, а тези на Икея са най-универсалните, защото дори дневните дремки са с чувалчета и те са ми супер удобни за тази цел.

# 110
Повиването за мен е game changer. Практикувах до 4ти месец, когато вече рефлексът на Моро намаля и започна да си вади ръцете. Тогава я преместихме и в самостоятелна стая. Повиването и самостоятелната стая се отразиха изключително добре върху съня на детето и оттам на нашия.
Чувалчета ползваме всякакви - Angel baby, Косара, Томи Типи, а тези на Икея са най-универсалните, защото дори дневните дремки са с чувалчета и те са ми супер удобни за тази цел.
Честно казано, не знаех, че в ИКЕА имат чувалчета за сън. Погледнах ги сега в сайта им, но там не пише колко са дебели (дали са зимни или пролетно-есенни). Бихте ли могли да ми кажете вие?

# 111
Честно казано, не знаех, че в ИКЕА имат чувалчета за сън. Погледнах ги сега в сайта им, но там не пише колко са дебели (дали са зимни или пролетно-есенни). Бихте ли могли да ми кажете вие?
Водят се 1тог, но според мен е като 1.5 на други марки. Плътно е доста чувалчето и аз го ползвам активно пролетно-есенния сезон за нощен сън, а през зимата го ползвам за дневните дремки - обличам върху дрешките на малката. Чувалчетата са два размера - от 0 до 6 месеца, от 6-18 месеца. Ципът е с движение отгоре надолу, което е много удобно, защото може да се отвори и да се смени памперс без да се съблича изцяло или ако е по-топло времето, може просто да се остави отворена леко долната част. Абе с ръка на сърцето мога да кажа, че от всички възможни чувалчета, които съм тествала, тези са ми най-удобни и най-използвани.

# 112
Бебка спи с чувалчета от самото си раждане. Първото ѝ лятно чувалче 0.5 тог  беше на Lorelli. Есенното 1 тог го поръчах от Aliexpess - от бамбук и с много добро качество. Зимното 2,5 тог беше на Lorelli.
После поръчах две летни пак от Aliexpress - органичен памук - страхотни. Есенното 1 тог пак оттам и пак от бамбук.
Сега сме с две зимни на Kikkaboo и Lorelli.
Никога не съм я повивала.
Като беше съвсем бебе и не шаваше през деня я завивах с муселинови пелени и одеалца с шерпа. Впоследствие обаче и досега дремките също в чувалче.

# 113
Здраейте, дами! Продавам стерилизатора на Philips Avent без сушене за символична цена от 80лв без доставката, ползван 2 седмици. С кутия, купуван от Амазон Германия. Подариха ни другия модел. При интерес, моля пишете на лично съобщение.

# 114
Здравейте, какъв бебефон ползвате/ще ползвате?

# 115
Ние избрахме този и го издокарахме на половин цена по време на Черния петък.
https://www.emag.bg/video-bebefon-mappy-vbm-8700-6426228026617/pd/D6VGF7BBM/

# 116

Камера TP-Link - Tapo C220, 360°, бяла
https://www.ozone.bg/product/wi-fi-pan-tilt-kamera-za-nablyudeni … tapo-c220-731419/
Взех от емаг, имаше разопакована за 50 лева, иначе беше май 60? Засега успешно разпознава котето, следи и дава алърти. Разпознава и хора. Дори и на часовника ми праща нотификейшън.

Има и бебе функция. Предполагам бебе функцията ще е също толкова добра.

# 117

https://www.ozone.bg/product/wi-fi-pan-tilt-kamera-za-nablyudeni … tapo-c220-731419/
Взех от емаг, имаше разопакована за 50 лева, иначе беше май 60? Засега успешно разпознава котето, следи и дава алърти. Разпознава и хора. Дори и на часовника ми праща нотификейшън.

Ние сме със същата. Изключително сме доволни от дневен и нощен режим, нотификации и изобщо начин на работа. През деня наглеждах малката през един таблет - много удобно в сравнение с малките екрани на повечето стандартни бебефони. Отделно на мобилните телефони също имаме приложението, което дава възможност да хвърляш едно око дори да не си вкъщи или да не си наблизо.

# 118

Ние сме със същата. Изключително сме доволни от дневен и нощен режим, нотификации и изобщо начин на работа. През деня наглеждах малката през един таблет - много удобно в сравнение с малките екрани на повечето стандартни бебефони. Отделно на мобилните телефони също имаме приложението, което дава възможност да хвърляш едно око дори да не си вкъщи или да не си наблизо.

И цената! Разликата между бебефоните и нея е потресаваща. В момента се намира за 50 лева.

# 119
И аз заложих на тази камера,но останах разочарована. Може би заради това,че в никакъв случай нямах нужда да ми работи 24/7 и да ми се врътка по цял ден на всички страни като съм в стаята, да праща известия и т.н., съответно я изключвахме за през деня. Но тъй като няма копче или опция в приложението да се изключи (или поне не открихме), трябваше да я дърпам директно от контакта всеки път. Следователно тя се развали, един ден просто спря да се включва и това и беше. Така,че според нуждите по скоро да се избере устройство.
И аз както потребителката по-горе писа, си взех бебефона на Mappy от черния петък в Емаг и ми екстра сега. Беше 100лв тогава.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 15:48 от Papilio_

Общи условия

Активация на акаунт