Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 297
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Как изобщо е възможно да се ползва чувалче в столчето за кола? Нали трябва крачетата да са разделени? Не мога даже да си представя как ще го закопчея с чувалче

Има чувалчета с дупка между краката. Аз купих такова за седалката за 6+ месеца и го скъсахме от носене.

# 151
И ние постоянно ползваме нагревателя за шишета, адски удобен е. Също ползваме шезлонг - ако искам след хранене детето да не повърне, мога да я сложа само в шезлонга, само той има нужния наклон. И за капак нашата засега не обича бял шум.
В количката сме с космонавт.

# 152
За столчето за колата ние взехме специално одеалце - от Jukki, което се слага под подложката за новородено и под коланите, реално лежи/седи върху него и след като се закопчаят коланите, одеалото се затваря с велкро лепки над бебето. Не знам длаи го обясних разбираемо Sweat Smile

# 153
  • Варна
За столчето за колата ние взехме специално одеалце - от Jukki, което се слага под подложката за новородено и под коланите, реално лежи/седи върху него и след като се закопчаят коланите, одеалото се затваря с велкро лепки над бебето. Не знам длаи го обясних разбираемо Sweat Smile
И аз взех подобно само, че се води порт бебе, но смятам така като теб да го ползвам, защото има дупки и велкро.
Момичета, а какво мислите за тези чували за колички:

https://detetovteb.com/Zimni-chuvali-za-cybex?utm_medium=paid&ut … TrxYXLC054nLC8MEQ

Дали са необходими? И за тези кошчетата, които се използват за изписване от болницата и после до 6тия месец (вкл.и в колата) дали е нужно пак такъв тип чувалчета или някакви одеялца и изобщо бебе през февруари месец как трябва да бъде облечено/завито за навън?
Също и - препоръчайте комплект за изписване Heart
Такова чувалче за Сайбекс, таткото купи, бърза… харесал го, но ще се ползва догодина чак, защото и аз съм с термин февруари то е за седалката 6+.
За коша за новородено не е нужно чувалче. Момичетата са те насочили. Аз от приятелка бях предупредена.
За столчето за кола също не е нужно.
За изписване от болницата казаха да не купуваме големи комплекти по 100 части. Аз не съм вземала специално за изписване нещо. От наличните каквото преценя ще сложа. Така или иначе ще е увит за снимките в порта и после в столчето в колата и вкъщи. Не мисля, че има кой знае какво значение.

# 154
Това е одеялото за столче на Jukki. Дали не може да се ползва за изписване на бебето?

# 155
  • Варна
Точно такова е и моето и ще го ползвам за изписването. Ще го сложа на коша за кола, после  бебето, коланите, лепките велкро и съм готова.Дупките не се виждат на тази снимка обаче и панделката няма да я ползвам.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 20:17 от Daisy_D

# 156
Как изобщо е възможно да се ползва чувалче в столчето за кола? Нали трябва крачетата да са разделени? Не мога даже да си представя как ще го закопчея с чувалче

На Сайбекс има специални чувалчета за техните столчета. Не си представяйте чувалче като за сън или такова показано по-горе. То си пасва на столчето и коланите.

За нагревателя за шишета. Тя като се събуди, веднага отивам да пусна водата да се топли и слагам шишето. Предварително съм си стерилизирала всички шишета и съм сложила в тях нужното количество вода. Докато й сменя памперс, да я оправя и водата се е стоплила точно за не повече от 5-6 минути. Слагам АМ и разклащам. Чак такъв рев… не е да я държа гладна 15 минути. Не отнема толкова време. Поне при мен. Сега ще го ползвам за затопляне на пюрета. Ако пюрето е затворено и е стояло на стайна температура, ще отнеме по-малко време да се затопли. Вече, ако е изяла половин бурканче (в началото) ще го прибера в хладилника и за друго ядене ще ми отнеме повече време да се затопли, така е. Струва ми се по-неудобно да държа съд с вода и постоянно да включвам котлона, за да затопля вода за водната баня. То това също си отнема време. Нагревателя има 3 степени. В началото като трябваше да топля по-малко вода, го пусках на 1 и 2 степен. Сега сме на макса. Отделно от това се изключва като достигне някаква температура, за това няма как и водата да стане прекалено топла. За мен е удобство, но ето, че всички сме различни.

# 157
Ние си ползвахме одеялото за изписването, директно в столчето го сложихме бебока. И му е много любимо и топло това одеяло, препоръчвам!

# 158
Благодаря ви, момичета. Сега ми хрумна да го ползвам. Защото от няколко дни гледам пелени и одеяла за изписването и изобщо не ми харесват,като цветове и модели. Някой набелязал ли си е гащеризон/космонавт за изписването и ако може линк или снимка? Чакаме мартенско бебе в началото на месеца Blush

# 159
Това е одеялото за столче на Jukki. Дали не може да се ползва за изписване на бебето?
И аз взех нещо подобно, но е малко по-тъничко тип поларче, едноцветно сивичко. Вижда ми се малко тъничко и затова поръчах и от онези пухените ескимоси, които са уж по-тънки от шушлековите. Надявам се, че няма да е много надуто с този ескимос или напротив??? Вие как мислите?
Сестра ми пък е харесала някакво ново чудо, което се поставя върху самото столче.
Чудя се кое от трите е най-практично???

# 160
Аз бих взела най-бюджетното, щом толкова държите на такова. Имайте предвид, че голяма част от нещата се ползват броени месеци, а някои може и по-малко.
Но всички тези неща заемат място и в един момент човек трябва да почне да ги разчиства, така че е хубаво да има план какво ще се прави с тях. ОЛХ е залят със същите неща, от които хората искат да се отърват.

# 161
Аз купих одеяло като това на Jukki от пепко за някакви смешни пари. Обличах бебето с боди и дебел гащеризон, и така го слагах в кошчето. Беше ми много удобно за път, ползвахме го доста време. Сега с второто бебе пак си го ползвам.

# 162
Здравейте,

моля за съвети за обезопасяване на дома. От кои обезопасители за контакти сте доволни? Също така от кои заключващи устройства за чекмеджета и шкафове?

Как обезопасихте радиаторите на парното (нашите са стандартни метални, не от старите чугунени).

Моля споделете как обезопасихте жилищата си!

# 163
За контактите, ръбовете на шкафове и маси, заключване на шкафове купихме от Икеа. Нямам забележки.
Относно останалото - просто гледам да няма на достъпно място остри предмети, а шкафове, върху които може да се покатери, са хванати с метални планки към стените - това си е стандарт, така или иначе.
Нищо друго не сме правили. В крайна сметка детето живее в този дом и ще се адаптира. Най-тегав е моментът с прохождането, защото още не може да пази добър баланс и често се строполява назад, настрани - с времето ще си изработи рефлекс да се пази, но засега просто гледам да няма нещо твърдо, на което да си удари силно тила - например дървени и пластмасови кубчета за игра.

# 164
За шкафове: https://amzn.eu/d/e3HrPoW
За контакти: https://amzn.eu/d/7fcRXBw

Тези за шкафовете могат да си седят вътре и след бебешкия период и просто да се деактивира заключващия механизъм и шкафовете да си се помзват нормално  Ако дотрябват пак, просто ще щраква отново и се ползват.

Общи условия

Активация на акаунт