Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 294
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, Vania. Ако пуснем парното, и нашата температура ще стане 23-24 градуса. А как е облечено в чувалчето? Само с боди с дълъг ръкав?

# 136
У нас е 21-22 градуса, аз си ползвам зимно чувалче 2.5 тог и обличам бебето с гащеризон. 1 тог е много тънко за зимата според мен.

# 137
Благодаря, Vania. Ако пуснем парното, и нашата температура ще стане 23-24 градуса. А как е облечено в чувалчето? Само с боди с дълъг ръкав?

С боди с дълъг ръкав и чорапки. Краката са й голички. Само с чувалчето е отгоре. Понякога й мятам някое одеялце. На мен пролетно-есенното ми се вижда добре. По принцип чувалчето се избира според каква Т се поддържа в стаята, а не навън зима ли е, есен ли е.

# 138
КРР гледам, че най-поръчваните са гнездата на Косара и Jukki. Вторите ми харесват, но има много оплаквания, че се бавят с доставките, дори и месец след това нямат пристигнала пратка.

# 139
Ползвах гнездо до към 6ти месец - мятах я до мен на дивана докато съм на лаптопа и пия кафе. Взехме някакъв супер бейсик за 30 евро от Амазон. Лично аз не съм склонна да давам тройни суми на бг търговци - всичко е с ужасни надценки и половината също ги поръчват от чужди сайтове като им гледам сроковете за доставка. Гледам рейтингите и коментарите на продуктите, нещата идват за около 10 дни.

Малката винаги е спала в леглото си - аз съм малко фрийк на тема сън и такова спане по колички, гнезда и на ръце, не е имало. В леглото няма нищо друго освен матрак - без играчки, без обиколници, без светещи и въртящи се глупости над главата.

Активната гимнастика я държах на пода. Няма къде да падне детето. Стоеше доста време там - и на гръб, и по корем. Свикна да се занимава самичка и до сега е доста самостоятелна в игрите, не мрънка постоянно някой да я забавлява. 

Зимно бебе е, спеше с икейско чувалче, което е 1 тог. Отдолу с ромпър, а в много студеното време - имаше и тънко боди. Над чувала не се завива с одеало - бебето може да се задуши като без да иска си го метне на главата, обърне се и т.н. Тя спа до 3ти месец в нашата спалня и температурата беше около 22 градуса. След това я преместихме в нейна стая и от тази зима спи със зимен чувал 2.5 тог и памучен ромпър под него - без боди.

# 140
Добре казано, like smoke.

Ако се ползва кош за новородено (равно и с твърд матрак), може да се спи в количката. Аз лично ползвам ето този с поставка за в спалнята също. Може да се мести кошът от поставката в количката и е супер удобно. В него спи и през нощта. Знам, че тази марка е доста скъпа, но мисля, че и другите марки колички имат нещо подобно.

https://uppababy.com/accessories/bassinet-stand-2/grey/

# 141
Ние не се втелясваме особено. Първоначално бяхме със същата нагласа - никакви обиколници, одеяла, възглавници, и т.н. Детето обаче се оказа доста силно физически и още от първите дни показа, че не ѝ е проблем да си обръща главата, тялото, и изобщо като нещо не ѝ харесва, се премества много ефективно.
Вече ползваме одеяла (на 1 месец е), оставяме я да спи в гнездото, в активната гимнастика и т.н. Ако не сме в стаята, пускаме камера и я гледаме, но като цяло не е от тези бебета, които просто ще се задушат ей така без да се мръднат.

В спалното чувалче е или с гащеризон, или с боди дълъг ръкав.

# 142
Здравейте, каква люлка/шезлонг сте ползвали или ще ползвате? Разглеждам aiko в момента, но нямам идея дали освен лукса и моделите има някакво значение коя ще вземем.

# 143
Гледайте да има легнало положение. Аз не избрах люлката, а оставих избора на подаряващия я. Сестра ми избра много хубава люлка, която подхожда на хола ни и е с модерен дизайн. Обаче! Няма легнало положение. В първите месеци заспиваше понякога там и щеше да ми е голямо удобство, ако я оставях. Но тя си килваше главата на една страна като заспи и трябваше да я места от люлката, защото ми беше жално да я гледам така неудобно да спи. Та голям минус от мен за тая люлка. Някои неща ще си ги остава за второ дете, но тази люлка скоро ще продам. Слагам я все още там, защото има колани и няма къде да избяга, а вече почна да шава много. Сега си стои добре в нея, но няма шанс да заспи там. Просто временно 10-минутно занимание 😃

# 144
  • Варна
Добре казано, like smoke.

Ако се ползва кош за новородено (равно и с твърд матрак), може да се спи в количката. Аз лично ползвам ето този с поставка за в спалнята също. Може да се мести кошът от поставката в количката и е супер удобно. В него спи и през нощта. Знам, че тази марка е доста скъпа, но мисля, че и другите марки колички имат нещо подобно.

https://uppababy.com/accessories/bassinet-stand-2/grey/

Всички колички с кошове за новородено на Inglesina са окомплектовани със стойка за да може кошовете да бъдат използвани като легло през първите 6 месеца.
Кошовете разполагат с антирефлуксна функция и възможност за регулиранена въздушния поток. Матракът Welcome Pad е с място за правилно оформяне на главата (против синдрома на плоската глава), а анатомична гредичка с 2 позиции подобрява перисталтиката, кръвообращението и циркулацията на лимфа.

# 145
Момичета, а какво мислите за тези чували за колички:

https://detetovteb.com/Zimni-chuvali-za-cybex?utm_medium=paid&ut … TrxYXLC054nLC8MEQ

Дали са необходими? И за тези кошчетата, които се използват за изписване от болницата и после до 6тия месец (вкл.и в колата) дали е нужно пак такъв тип чувалчета или някакви одеялца и изобщо бебе през февруари месец как трябва да бъде облечено/завито за навън?
Също и - препоръчайте комплект за изписване Heart

# 146
Момичета, а какво мислите за тези чували за колички:

https://detetovteb.com/Zimni-chuvali-za-cybex?utm_medium=paid&ut … TrxYXLC054nLC8MEQ

Дали са необходими? И за тези кошчетата, които се използват за изписване от болницата и после до 6тия месец (вкл.и в колата) дали е нужно пак такъв тип чувалчета или някакви одеялца и изобщо бебе през февруари месец как трябва да бъде облечено/завито за навън?
Също и - препоръчайте комплект за изписване Heart
КПП, моето бебе е декември, излизахме редовно на разходки, не съм ползвала такъв чувал. Мятах го в нещо като космонавт-мечка, който ни бяха дали близки заедно с други дрешки. Самият зимен кош отгоре също има покривало/капак. Така че не съм купувала друг чувал и за мен е излишно.

В кошчето - за изписване, в колата, не е окей да го слагаш навлечено, за да може коланите да предпазват наистина. След като я сложех и закопчаех, завивах отгоре с одеало. 

Комплект за изписване до последно не мислех да взимам, но накрая грабнах едно от Ейнджъл бейби. Условието ми беше да не е розово, да няма дантели, надписи и т.н.

Тъй като професионално се занимавам с маркетинг, гледам с много критично око на целия бизнес за майки, бебета, деца. Има много продукти, които облекчават живота на трите групи, но в голямата си част са абсолютно излишни. Пазарувах минималистично и пак имам неща, които никога не използвах и намирам за голяма глупост. На чело на класацията ми е един нагревател за бутилки, бурканчета и т.н. Детето беше на АМ и през цялото време ползвах един прост, в който държах топлата вода.

Отделно, че аз съм против всякакви светещи, пеещи и люлеещи играчки и шезлонги. Не намирам, че едно новородено има нужда от подобна стимулация, която много често идва свръх и превъзбужда децата. Единствено съм ползвала активно бял шум.

# 147
Такъв чувал за коша до 6 м е излишен. Сега излизаме с боди с дълъг ръкав, клин, чорапи, отгоре пухен ромпър (не от тези дебелите космонавти), шапка, ръкавици, завивам с едно по-дебело одеяло и отгоре слагам покривалото на коша, покрива е опънат до края и няма как да й е студено или да й духа. Поръчала съм зимен чувал за коша за 6+ и го чакам, за да сменя вече кошовете.
В транспортния кош е облечена по същия начин. Мятам й само едно одеяло в колата. Там също не виждам нужда от специален чувал. Коша се ползва в кола, където е топло и набързо транспортиране до личния, например. Не се разхождам с него, че да слагам и чувал.

На мен пък нагревателя за шишета ми е супер удобен и го ползвам постоянно. Нямаме микровълнова, нито електрическа кана. Има варианти, в които може да се пропусне, но на мен те не ми допадат. Факт е, че всичко ни залива отвсякъде с всевъзможни глупости. Аз също гледам да съм разумна в покупките, защото се чудя после къде да държа всички бебешки пособия.

# 148
И според мен зимен чувал за коша за новородено е излишен, обикновено покривалата на кошовете са плътни и от изолираща материя. Имайте предвид, че в количката е завет и в нея е с поне 3-4 градуса по-топло отколкото навън. За кошницата в колата също не е необходимо чувалче, все пак в колата в топло, едно одеалце е напълно достатъчно.
Моята дъщеря се роди и я изписаха в края на февруари, за изписването беше облечена с боди с къс ръкав, ританки-чорапогащник и рокличка с дълъг ръкав, после в колата я завихме с едно по-дебело одеало, и това беше. Но все пак тогава времето беше доста топло за сезона, по спомен някъде към 15-20 градуса 😃 После като я извеждахме на разходка я обличахме с по-плътен ромпър и отгоре с космонавт.
Лично за мен нагревателят за шишета беше супер безсмислена покупка, даже изобщо не сме го ползвали. То докато загрее самия нагревател, после докато се стопли млякото и това са едни 10 минути минимум, бебето ще ореве света от глад за това време. Далеч по-бързо става на водна баня.
Относно люлките, нашата е Чиполино Йога, от по-старите модели, без почти никакви екстри. Има само едно положение - легнало, но не напълно легнало, а някъде под 30 градуса наклон. Имаше период където само в люлката заспиваше и в нея си караше всички дневни дремки 😃

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 18:38 от VeneraFleur

# 149
Как изобщо е възможно да се ползва чувалче в столчето за кола? Нали трябва крачетата да са разделени? Не мога даже да си представя как ще го закопчея с чувалче

Общи условия

Активация на акаунт