Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 323
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Напълно легнало положение не е безопасно при пътуване.

# 196
В София е роден, в Щерев. Казвам само, че не проверяват, а не че съм си возила бебето на ръце. Аз съм фанатик на тема безопасност и до ден днешен (2,10) се вози обратно на движението прилежно закопчан. Кошница обаче никога не сме ползвали. Купихме директно хубаво, сигурно столче за кола, което е от 0 месеца и от 45см ръст.

Точно на това мнение съм и аз. И ние ще вземем директно столчета за двете коли, пък ще си ползвам количката до колата и ще го местя всеки път 🤱 и без това кошниците са с мн кратка употреба, не виждам никакъв смисъл за 7-8 месеца. Когато сме с таткото, ще е лесно. Когато съм сама, ще ми е по-неудобно, но така или иначе след 7-8 месец пак ме чака същото местене неизбежно.

На какво столче заложихте вие? На мен това ми е най-сложната покупка. Ще правим консултация с "Деца на борда" другия месец, за да помагат и да подберем нещо удобно спрямо колите ни, макар че то тези коли са бързо сменяеми, със сигурност столчетата на бебето ще са по-постоянни във времето 😁

# 197
  • Варна
Има предостатъчно източници, сайтът на NHS е само един от тях. Ето извадка от такъв документ.
На когото му е интересно, ще намери още информация и ще реши за себе си какво да прилага и какво не. Продавачите, разбира се, ще твърдят друго, защото това е бизнесът им.

Всъщност правилото е "правилото за двата часа", в тази посока са и препоръките на повечето педиатрични организации и производители.
https://www.healthychildren.org/English/tips-tools/ask-the-pedia … rs-at-a-time.aspx
Както написах и по - рано, много често дори в рамките на града пътуването е по - дълго от 30 мин.

Напълно легнало положение не е безопасно при пътуване.

Не мога да се съглася с вас.
BeSafe Go Beyond е стол за кола с напълно легнало положение в автомобила и е един от най - безопасните на пазара..
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubeho … yond-base-id-878/

# 198
В сайта на Макси Кози изрично пише, че не се препоръчва новородените да пътуват повече от 30 минути. Само че линкове няма да пускам и повече няма да се обяснявам, защото не ми се спори с дървени философи.

И да допълня: Точно посочения модел седалка не позволява легнало положение. Изрично пише Liegender Transport - Nein. За който може да чете, естествено.

# 199
  • Варна
В сайта на Макси Кози изрично пише, че не се препоръчва новородените да пътуват повече от 30 минути. Само че линкове няма да пускам и повече няма да се обяснявам, защото не ми се спори с дървени философи.

И да допълня: Точно посочения модел седалка не позволява легнало положение. Изрично пише Liegender Transport - Nein. За който може да чете, естествено.

Понеже не ви се спори с дървени философи, моля обърнете внимание в сайта на Maxi Cosi
"How long can a baby be in a car seat?
Lots of parents want to know "how long can babies stay in car seats?" The general advice is that your baby should sit/sleep in their car seat for no more than two hours at a time. "
https://www.maxi-cosi.co.uk/c/long-car-journeys-your-baby-tips-s … our-new-born-baby

Що се относя до модела на BeSafe - има напълно легнала позиция в автомобила
В ADAC:
Zulassung: Körpergröße von 40 cm bis 87 cm (< 13 kg)
Babyschale mit Hosenträgergurt für Kinder von 40-87 cm (bis ca. 1 ½ Jahre)
Sitzgewicht: 5,2 kg, Basis: 4,5 kg
Sitz- und Liegestellung

И за ваше сведение, столчето автоматично се регулира в изправена позицията в случай на сблъсък.

# 200
Оффф... ако беше скролнал малко по-надолу, щеше да видиш всичко. Ама щото се правим на всезнаещи:

How soon can a new-born travel long distances by car?
For a new-born baby, it is advised to limit car journeys to 30 minutes at a time.

# 201
  • Варна
Оффф... ако беше скролнал малко по-надолу, щеше да видиш всичко. Ама щото се правим на всезнаещи:

How soon can a new-born travel long distances by car?
For a new-born baby, it is advised to limit car journeys to 30 minutes at a time.

Добре, съгласен съм, пише.
Наистина съм го пропуснал.

# 202
Хубаво, разбрахме се Simple Smile

# 203
  • Варна

Само при условие, че се разбрахме и за безопасните столчета за кола с напълно легнало положение, за които горното разбира се не се отнася Simple Smile
Иначе още мога да поспоря

# 204
Последно и приключвам:
Даваш източници и аз ти казвам какво пише в тях. Изобщо не съм се задълбочила в конкретния модел.

# 205
В София е роден, в Щерев. Казвам само, че не проверяват, а не че съм си возила бебето на ръце. Аз съм фанатик на тема безопасност и до ден днешен (2,10) се вози обратно на движението прилежно закопчан. Кошница обаче никога не сме ползвали. Купихме директно хубаво, сигурно столче за кола, което е от 0 месеца и от 45см ръст.

Точно на това мнение съм и аз. И ние ще вземем директно столчета за двете коли, пък ще си ползвам количката до колата и ще го местя всеки път 🤱 и без това кошниците са с мн кратка употреба, не виждам никакъв смисъл за 7-8 месеца. Когато сме с таткото, ще е лесно. Когато съм сама, ще ми е по-неудобно, но така или иначе след 7-8 месец пак ме чака същото местене неизбежно.

На какво столче заложихте вие? На мен това ми е най-сложната покупка. Ще правим консултация с "Деца на борда" другия месец, за да помагат и да подберем нещо удобно спрямо колите ни, макар че то тези коли са бързо сменяеми, със сигурност столчетата на бебето ще са по-постоянни във времето 😁

Ние заложихме на Cybex Sirona от 0 до 4 г. Но взехме и кошче Cybex Aton от 0 до 6 м. Второто ще ползваме основно по прегледите за пренасяне и после вече ще сме на другото. За мен и задължително да има кошче, иначе да се мъкнат и вдигат колички, особено с кошче за новородени си е ненужно усилие.

# 206

Само при условие, че се разбрахме и за безопасните столчета за кола с напълно легнало положение, за които горното разбира се не се отнася Simple Smile
Иначе още мога да поспоря

Това, че показваш столче, което при удар се изправя, само по себе си значи, че напълно легналата позиция не е безопасна при удар.

# 207
И нашето е Cybex Sirona S I-size, но е купувано преди 3 години. Ако взимах сега сигурно щях да избера be safe stretch B.

# 208
И нашето е Cybex Sirona S I-size, но е купувано преди 3 години. Ако взимах сега сигурно щях да избера be safe stretch B.

Да, да, аз Сайбекс не разглеждам като варианти изобщо, въпреки че количката ни е такава. Може би Axkid или BeSafe, но наистина решаваща ще е срещата с Милена и Ради.
Преди 2-3 седмици бяхме във Вис Виталис и там ни наговориха доста невярна информация за столчетата, добре че чета от известно време по тази тема, иначе звучаха мн убедително...

KPP, покрай нас няколко семейства вече бяха недоволни от кошовете точно на Сайбекс, защото ги израстваха децата за мн по-малко време от описаното, но не проследих после дали продължават със същата марка столчета 😅  Вие сте направили двойна инвестиция 🥰 разбира се, щом така сте го преценили, адмирирам. Аз просто за себе си съм си го наумила това, ще видим накрая дали пак няма да взема някоя кошница 😅

# 209
Столче за кола, ние сме се насочили към Be safe и Britax - специализирани в столчета за кола. Cybex изобщо не гледаме, макар, че са най-разпространени като гледам.

Общи условия

Активация на акаунт