Как тренирам -28

• 21 662
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Защото ми създават здравословни проблеми.

# 151
  • в пералнята
Това за теглото спрямо обиколките прозвуча много успокояващо, благодаря.
Иначе целулит нямам много - малко по горната част на бедрата само. Като цяло съм пощадена поне в това отношение.

Arhinora, забравих да попитам, а колко си висока?
168. Аз съм си гном.

# 152
Еее чак пък гном. Доста си далече Simple Smile

# 153
  • в пералнята
Ти колко си висока?

# 154
  • Пловдив
Извинявам се, ама да се говори за ръст 168 за жена, че е ръст на "гном", е като да се говори за тегло 55 кг в стил: "много съм дебела".
Незряло е според мен, да не казвам превзето. Flushed

# 155
Нямам да свалям кг, даже трябва да ги кача. В момента съм около 58кг целта на тренера е 65, но аз не мисля да качвам толкова. Психологичната ми граница е 60-61кг.

Мазнините последното мерене бяха 26,7% от стартови 29,4% преди пет месеца. Цел около 24-25% но искам малко релеф по ягодите.

Обиколките талия 71см, ханш 100см, бедро 54см - такива са ми и миналата година на същите кг. Не очаквам голяма разлика тук, но гоня визуална промяна.
Храненето ми е доста чисто. Никакви бисквити, сладко, никакви въглехидрати и алкохол - само протеини и мазнини консумирам. Водя и дневник заради тренера, казва ми да ям повече.
Тоест целта е да изчистиш мазнини и да качиш мускулна маса?
А какво ти казва да ядеш повече треньора - той би трябвало да има доста по-ясна визия, защото работи с теб и познава вече организма ти.
Това, което аз знам е, че на мускула му трябват и въглехидрати за растеж. Затова в основен период на покачване на мускулна маса се хапва освен месо и зеленчуци, и ориз, паста изобщо такива храни. Инсулинът ти трябва за мускулен растеж. После по време на чистене на мазнините, се намаляват въглехидратите или се прави ротация.
И тежестите по време на тренировка трябва да се увеличават, както и да има серии д отказ.

# 156
  • в пералнята
Извинявам се, ама да се говори за ръст 168 за жена, че е ръст на "гном", е като да се говори за тегло 55 кг в стил: "много съм дебела".
Незряло е според мен, да не казвам превзето. Flushed
Около мен всички са доста по-високи, живея в държавата със статистически най-висок ръст на населението. Хайде да не си слагаме етикети. Wink

# 157
  • Пловдив
Точно в държавите със статистически най-високия ръст на населението 168 до най-много 170 е средният женски ръст.

# 158
Аз 169

Like_Smoke, да общо взето това е целта. Той казва да ям повече калории, което за мен значи повече храна, защото с този термин калории не се разбираме.
Увеличавам тежестите. Бавно, но вървят нагоре и в повечето случаи формата ми се разваля от усилието последните повторения от упражненията. Стане ли лесно да си изкарам трите сета, вдигам теглото. 
Не мога да ям ориз, картофи и такива работи. Чувствам се много зле след такива храни. Не ги консумирам от доста отдавна

# 159
  • Beyond the stars
158 съм и ако 168 е гном, аз не знам как да се класифицирам, явно някакъв подземен вид Grinning

# 160
Аз 169

Like_Smoke, да общо взето това е целта. Той казва да ям повече калории, което за мен значи повече храна, защото с този термин калории не се разбираме.
Увеличавам тежестите. Бавно, но вървят нагоре и в повечето случаи формата ми се разваля от усилието последните повторения от упражненията. Стане ли лесно да си изкарам трите сета, вдигам теглото. 
Не мога да ям ориз, картофи и такива работи. Чувствам се много зле след такива храни. Не ги консумирам от доста отдавна
А плодове можеш ли да хапваш или и те са забранени?
Разбирам, че има здравословни състояния, в които въглехидратите са абсолютно изключени, но в такъв случай е хубаво с хранителния режим да се направи консултация с някой, който наистина разбира и може да предложи варианти.
Иначе е важно калориите от какво идват. Ти как си мериш храната - кантар, някое приложение за смятане? Тънкият момент с калориите е, че е доста ориентировъчно. Не може да се каже с абсолютна точност колко точно гори един човек реално.

При тренировките може да пробваш пирамидално увеличаване на тежестта в серия като намаляваш повторенията. Също от 3 да вдигнееш на 4 серии. Първата реално е вработваща и тя е с по-ниски килограми. То цялата идея е да се стресира мускула, за да расте.

# 161
Няма забранени неща, има само такива които ми създават проблеми и тотално съм изключила или ям изключително рядко и по малки количества.
Плодове мога да ям ограничено основно дребни горски и също парче черен шоколад, но гледам да е рядко. Определено не стават за всеки ден. Млечните също ми създават драми (повечето или в по-голямо количество, тоест повече от няколко хапки) - къркорене, колики в червата, пъпки и такива екстри.

Под пирамидално увеличаване на тежестта имаш предвид първи сет да кажем 50кг, втори сет 40 трети сет 35 примерно (цифрите са произволни)?

# 162
Пирамидално имам предвид започваш от по-ниски килограми - такива, с които можеш да направиш чисти поне 12 повторения за горна част и 15 за долна. И да увеличаваш тежестта с всяка следваща серия. Вече с колко да увеличаваш зависи и е индивидуално.
Според мен щом за толкова време не виждаш поне някаква промяна в желаната от теб посока, говори с треньора си какво да се промени. Той би трябвало да има визия, нали затова го ангажираш.

# 163
Благодаря за обяснението. Ще пробвам.

Говорих, той казва че като тренировка изпълнявам всичко както трябва и работя усилено и трябва да оправим храненето. Иска да ям повече, за да имам повече сила/енергия. Слушам го и се старая, но не е лесно да ям насила.

Няма да ми е излишно чуването и други мнения, за това се радвам че се включи. Въпросът е и дали аз бързам прекалено или проблемът е в моето тяло и подход.

# 164
Невърморслийп, ако не приемаш протеин на прах, може да пробваш - аз също не успявам да ям нужното количество като храна и затова си помагам.
Преди тренировка пия ацетил л-карнитин - дава ми приятен бууст и подпомага използването на мазнините като източник на енергия, тоест изгарянето им. Ако пиеш кафе, можеш да пиеш едно еспресо 30 мин преди тренировка, също дава енергия.

Общи условия

Активация на акаунт