Как тренирам -28

• 21 680
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
И протеин взимам - телешки колаген на прах по-точно и кафе пия. Може ли да ми кажеш какъв точно е този ацетил л-карнитин който взимаш? Колко време преди тренировка?

# 166
И протеин взимам - телешки колаген на прах по-точно и кафе пия. Може ли да ми кажеш какъв точно е този ацетил л-карнитин който взимаш? Колко време преди тренировка?
Взимам на NOW. Пия го 30 мин преди тренировка. В нетренировъчни дни го пия сутрин. То си е хранителна добвка. Аз не мога да приемам термогенни фет бърнъри и разните там буустери, защото ми влияят на нервната система - получавам сърцебиене, сухота в устата, безсъние и т.н.
Затова пия единствено ацетил Л-карнитин.

# 167
  • в пералнята
Може да пробваш да пиеш протеина преди тренировка.
Аз установих, че така имам повече сила.

# 168
  • Бургас/Пз
Под увеличаване на калориите, треньорът вероятно има предвид не повече храна, а по -калорична - едно авокадо и 100г ядки ще дадат още едни 600 калории, могат да се добавят тахан, фъстъчено масло, а ако вече приемате такива, просто да им увеличите количествата.  Също така за бълк е добре да е имате повече хранения през по кратък интервал и така пак ще се вдигнат приетите калории

# 169
Пробвах да вкарам по 100г маскарпоне, но ми излизат пъпки от него.
Повече храна не значи ли повече калории? Нещо не ми е ясно каква е разликата.

# 170
Невърморслийп, аз по-горе те питах дали следиш по някакъв начин храната? Ако искаш, сподели какво ти е дневното хранене и макроси - може момичетата да се включат с някакви насоки.
Мен, честно казано, вече ми е странен този треньор - той не ти ли дава конкретни неща за хранене, а не просто - яж повече калории?

Повече храна не означава повече калории - една салата от зеле няма да ти донесе много калории, но ще ти запълни стомаха, което я прави чудесен избор ако искаш да сваляш, но да не си гладен.
При бълкване трябва да има достатъчно протеин. По-назад в темата съм писала - грубо го смяташ по 2 грама на тегло. Ако си 60 кг значи 120 грама протеин ти е нужнен за деня. Той е по 4 калории на грам, значи 600 калории грубо на ден трябва да са ти от протеин. Останалото се разпредля между мазнини и въглехидрати.

# 171
Не ми дава, защото аз ям много ограничен набор от храни и категорично отказвам да включа въглехидрати, защото се чувствам физически зле от тях. Писах преди, че ям протеини и мазнини само. Не ям плодове, зеленчуци, бобови, зърнени, захар и сладкиши, подсладители и безалкохолни. Пия само вода и кафе.

Плод евентуално изключително рядко на няколко месеца веднъж ако ми се вържат. Ядки също толкова и толкова често. Млечните също много ограничавам че ми разбутват червата. Ям кашкавал, сирене Бри и крема сирене по 50-тина гр и не всеки ден. Когато се опитам да вкарам повече, че ми е най-лесно да гризкам допълнително през деня от млечни, стомаха ми започва да прави стачка - или се запичам или разстройвам и колики.

Храня се само и предимно с месо плюс риба и рибни продукти, яйца и животински мазнини. Няма храна която да ми пълни стомаха, без да носи хранителни вещества. Така че освен да ми каже да ям повече от това което ям, няма какво друго да ме посъветва Simple Smile

Обикновено менюто ми се състои от
3 кафета с 4гр колаген и около 15г краве масло всяко и още 2 чаши само с масло
1 основно хранене състоящо се от месо/риба с 2-3 яйца общо грамажът на порцията 350г и някакво по-малко
2 ядене от 2-3 яйца с шунка и парче кашкавал/сирене Бри или яйцата намачкани с масло и парче шунка. Тоест второто ядене е основно яйца с масло и още нещо дребно.

Нутриционист няма как да ми помогне, защото няма такива които са специалисти с моят начин на хранене. Всички съветват едно и също и едва ли не ще е катастрофално за здравето, ако не ям плодове и зеленчуци, а аз така се храня години и не искам да се връщам там от където тръгнах.

За протеините може би ги докарвам до 100г дневно. Понякога може и да не успявам, но полгам усилия. Колагенът на прах ме спасява

# 172
  • Бургас/Пз
В такъв случай като не искате да си променяте начина на хранене, няма как да си постигнете целите, които имате и искате. Две хранения на ден са изключително малко, пък ако ще и по 1000 калории да е всяко. Бълкването не е лесна работа. Има си специфики. Вашето хранене е все едно да искаме да направим веган културист. Ще стане ама трудно и по специфичен начин. Може да се обърнете към някой специалист , който следи храненето на Атанас Узунов и е запознат с начина на трениране на хора, които са по този режим.
Аз съм сигурна, че тези две хранения , ако ги направите 4 много бързо ще ви се случат нещата. И аз да ям два пъти на ден, пък дори и сладко и въглехидрати и аз няма да качвам така както искам. 70% отстъпка прогреса е в храненето и само 30% в тренировките.  Успех 🥰

# 173
Невър,  а с този вид хранене продължавате ли да сваляте или не? Колко калории приемате дневно?

# 174
Мерси, ani_d. Старая се да ям повече и по-често, но както каза не е лесно и не става изведнъж.

white_flower_, не съм сигурна че разбирам правилно въпроса. За сваляне, не свалям или съм в плато или качвам, но бавно.
За калориите не съм сигурна. С този myfitnesspal не се справям много успешно. Според треньора, който ми анализира храненето съм на около 1300 калории иска да ги направя 1700 което не знам как ще стане точно Sweat Smile

# 175
С тези калории и без въглехидрат няма как да се получи качване на мускулна маса,абсурд ...това си е калориен дефицит отвсякъде ....

# 176
Невър, при твоето хранене мисля, че може да ти бъде полезен Милко Георгиев от Спайдър спорт. Той е от дълги години на такова хранене и има опит с прилагането му и трнирането на други хора. Може да го потърсиш в нета - има доста информация и интервюта, които могат да ти бъдат ползни.

Иначе аз мисля, че приемаш повече от 1300 калории със сигурност и това е заради високия процент мазнини. Разбираемо, че не си гладна за повече хранения, защото тези, които имаш са с голяма плътност.
Ти най-вероятно си в кетоза също така.
На този етап, за да качиш мускулна маса и да изчистиш подкожна мазнина, ще ти трябва човек който действително има опит как се случва без въглехидрати и без други препарати. Просто качването на чиста мускулна маса при жените и без това е трудно, а пък с 0 въглехидрати съвсем. А ти спомена, че целиш нещо като от 58 да качиш на 63 и в същото време да свалиш процент мазнини.

Най-вече - пази си здравето, то е за цял живот. Успех!

# 177
No_frame bitch, може би имаш някакво право, но за мен си е подобрение. Преди, когато не се движех, се хранех по-оскъдно и съм така от години.

Like_Smoke, ще го погледна този Милко Георгиев, благодаря ти.
Точно че здравето ми ми е на първо място, държа много на това как се храня. Просто за мен работи и ако от това страда идеализираната ми визия за това как трябва да изглеждам, със сигурност ще избера здравето. Отдавна не съм на 20, когато всичко минаваше.

Мерси момичета за мненията. Беше ми много полезно да чуя странични мнения.

# 178
  • Бургас/Пз
Днес се връщам в залата след почти 2 седмици почивка. Направо не ми се мисли. С напредването на годините всяко едно спиране за повече от седмица после е съпроводено с ужасна МТ . Но няма начин, трябва да се връщам:)

# 179
Аз чакам с нетърпение всяко следващо посещение. Към края на деня, когато ми предстои тренировка имам чувството че не съм била от дни в залата.
Около празниците не съм сигурна какво ще правя баче, хич не ми се иска да пропускам дни. Вероятно 25 декември и първи януяри ще са ми пропуск, но ще тренирам вкъщи колкото мога.

Общи условия

Активация на акаунт