Как тренирам -28

• 21 689
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • в пералнята
Ти се храниш карнавор, доколкото виждам.
Включи още поне едно хранене.

# 181
Добро утро. Тренировъчната ми седмица започна днес.

- Клек (3 х 12);
- Конвенционална тяга (3 х 12);
- Ходещи напади (3 х 16);
- Български клек (3 х 10);
- Хип тръст (3 х 15);

Накрая имах още малко време на разположение и направих няколко серии лицеви опори (първо без и после с ластик) и набирания на машина. Завърших със статичен стречинг.

Успешна да ви е седмицата!

# 182
Днес се връщам в залата след почти 2 седмици почивка. Направо не ми се мисли. С напредването на годините всяко едно спиране за повече от седмица после е съпроводено с ужасна МТ . Но няма начин, трябва да се връщам:)

Ани, значи ще очакваме да си по активна тук Kissing Heart
За МТ си абсолютно права, аз миналата седмица пропуснах тренировката за корем и след следващата такава сега не мога да се смея от МТ Grinning

Зойче, едно упражнение което отдавна щях да те питам какво е - 12 цикъла слънчев поздрав?
И - Конвенционална тяга ? Тяга ясно, но конвенционална?

Дойде ми клина от gym glamur, ще го мисля, нещо много видима е въпросната вложка на дупето. Довечера пак ще го меря и ще реша, че снощи бях много издуда, като бременна Rolling Eyes

# 183
Нона, конвенционалната тяга е тази с нормален разкрач, мъртва тяга. А слънчевия поздрав е от йогата - пози, които се изпълняват в определена последователност. Правя го като част от загрявката ми преди тренировка.

Скрит текст:

# 184
  • sofia
Момичета, привет! Влизам с питане - правите ли дълбок клек на смит машина? Това ми е най-трудно от всичко. Тренирам от месец и вече достигнах някакъв лимит там, който не мисля че мога да надхвърля. Направо се чудя как успяват други жени да го правят. Лег пресата ми е 100 пъти по-лесна, например…

# 185
Какво означава лимит?
Иначе имай предвид, че при дълбок клек се напомпват повече и краката и мускулът там расте. Ако се гони обем на дупето, но без обеми в краката, клекът е полуклек - коленете и бедрото да правят 90 градуса и горната част на тялото да е изправена, а не приведена напред.

Ако не ти допада смит машината, прави със свободен лост, лично аз го предпочитам.

# 186
Аз не правя клекове за сега. Не смея да пробвам с тежест заради пустите колене, а се оказа, че и тазобедрените стави не са ми на шест след експеримента с вертикалната преса за крака.
За момента съм на хоризонтална преса и там ще вдигам теглото. Последно качих на 90кг 3х12

Екстензиите за предно бедро също увеличих на 45кг без да ме болят коленете в ставите след това което много ме обнадеждава. Другото постижение е, че успявам да направя 12 пълни набирания на лост с ластици. Втория и третия сет вече са с почивки между повторенията, но има прогрес, ако ще и да не се вижда нищо в огледалото.
Монтираха ми лост на касата на вратата в кухнята и ще практикувам в дните за почивка. Sweat Smile

# 187
  • sofia
Лимит - последният ъпгрейд на тежестите за това упражнения са ми много, много тегави и надали ще мога повече от това. Плюс, ме е страх да не си прецакам кръста… иначе както го описваш, аз правя полуклек. Просто цял не мога с никакви тежести, сигурно само с лост. Или не ми е удобна машината, или не знам. Не искам да развивам бедрата особено - имам си по природа и бедра и дупе. Съразмерни са , пропорционални, но не съм с клечести крака, това имам предвид. Та така Simple Smile Целта на тренировките ми е мускулен тонус и забързване на метаболизма. И ръцете - най-слаба точка са ми. Но пак, да не правя обеми…
Какво означава лимит?
Иначе имай предвид, че при дълбок клек се напомпват повече и краката и мускулът там расте. Ако се гони обем на дупето, но без обеми в краката, клекът е полуклек - коленете и бедрото да правят 90 градуса и горната част на тялото да е изправена, а не приведена напред.

Ако не ти допада смит машината, прави със свободен лост, лично аз го предпочитам.

# 188
Ако съм разбрала правилно, стигнала си до определени килограми, над които не можеш да направиш пълна серия? Ами в такъв случай дай си време да свикнеш с тежестта. Когато тялото ти е адаптирано, ще увеличиш. Другият вариант е като вдигаш тежестта, да правиш не повече от 8 повторения. Пробвай и виж кое ти е добре. Но при по-тежко, добре е да има някой да те пази, все пак.

# 189
  • sofia
Like Smoke, да, точно така се получи. Ще пробвам да не увеличавам тежестите известно време и да видим. От много скоро тренирам силово и ме е страх от две неща - 1. да не стана по-обемна отколкото съм в момента и 2. да не прецакам кръст, става, сухожилие и т.н.

# 190
truetrue, фокусирай се върху прогресиране с повторенията в серия. Ако например обикновено правиш по 12 повторения, то си постави за цел да достигнеш 16 - 17. Щом достигнеш въпросната цифра, увеличи леко тежестта, а повторенията съответно ще намалеят.

# 191
От силови тренировки няма да станеш по-обемна. Жените много трудно правят голяма мускулатура, нямаме подходящ хормонален фон за разлика от мъжете. За да се постигне хипертрофия, трябват сериозни тренировки със сериозни тежести, хранителен режим, доста суплементация, а от един момент нататък и други препарати.
Ако виждаш мускулести жени, те не са станали така без да искат и без да забележат.

# 192
Нито са станали такива за 1-3-5 месеца че даже и година.
Особено тези, които ходят по състезания и зобват отгоре на всичко. Мускулести са и професионалните алети, но те с друго не се занимават. За нас простосмъртните е доста трудно постижимо.

# 193
Like Smoke, да, точно така се получи. Ще пробвам да не увеличавам тежестите известно време и да видим. От много скоро тренирам силово и ме е страх от две неща - 1. да не стана по-обемна отколкото съм в момента и 2. да не прецакам кръст, става, сухожилие и т.н.

Колко е този лимит на клека? Тренираш от месец, най- вероятно още обработваш техниката, а в същото време искаш да увеличиш тежеста?
Аз лично никога не съм правила дълбок клек, а полуклек. От доста време тренирам с едни и същи тежести. Клека например правя с 40 кг., като се стремя да направя 20 повторения.

Болднатото , поне според мен няма как да се избегне, ако вдигаш тежести. Много жени тръгват с идеята само да се стегнат, без да правят обеми. С тежести това просто няма как да стане, особенно ако си предлазположена към по- обемни крака и дупе. Много зависи от началната точка и структурата на човек.

Неизбежно е и мускула расте, съответно бедрата стават по- обемни, особенно ако има и доста подкожни мазнини, изглеждат още по- обемни.

# 194
Да добавя само че пиенето на някакви добавки за изхвърляне на водата от тялото също много го извайва, не съм ползвала не знам как се казват. Въпросът ми е дали тренирате по време на цикъл и тези от вас които тренирате усилено от години забелязвате ли намаляване на цикъла?

Общи условия

Активация на акаунт