Как тренирам -28

• 20 965
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
  • Beyond the stars
Светле, рутината ти звучи супер. Относно печенето и готвенето с протеин на прах аз лично знам, че не е добра идея протеин на прах да се нагрява. Дори продават специално протеин на прах с тази цел (за готвене). Хубавото е, че растителните протеини нямат този проблем с нагряването.

Давам последен шанс на веган протеин, защото състава ми се стори много добър и тая някаква надежда, че няма да има вкус на пясък и ще мога да си го слагам в закуската, че идеята с хляб за закуска изобщо не ми харесва, а друго няма какво да ям в офис без да ме уволнят.

https://vikinuts.net/rastitelni-vegan-proteini-na-prah/vegan-pro … led-900g-vikinuts

Искам да добавя нещо към тренировките си, но не знам какво. Искам нещо ново като йога или пилатес. Напоследък усещам, че съм влязла в някаква рутина, която не ми носи тази удовлетвореност както преди (може би и нормално след толкова години в залата), та търся нещо леко, ако трябва да съм искрена, за ''душата''.

Какво ще ми препоръчате? Ходила съм само на йога, която ми допада, а също и спининг, но примерно пилатес дори не знам какво правят там. Най-вероятно ще го практикувам събота или неделя, колкото да разчупя малко и да се откъсна от ежедневието и рутината.

Много добри отзиви имам за пилатес реформър от приятелки. Тренировката е със специална машина и е по-интензивна и динамична.
Не съм пробвала, само като идея.

# 16
Йога и пилатес е супер като допълнение към фитнес рутина, защото помагат за стречинг на мускулите, фасцията и сухожилията, подобряват мобилността. На мен лично пилатес не ми е любим - може би не съм попадала на преподавател, който да усетя като "мой", но йога практикувам от над 5г.
Пробвайте различни практики - по-лежерна, по-интензивна и вижте кое е вашето.
Моята предпочитана практика е ащанга и най-много време съм отделила за нея. Но за повечето хора е скучна. Намалила съм доста практикуването й заради дискова херния, която ме тормози при някои дълбоки усуквания и навеждания, така че там почнах само да маркирам.

# 17
  • София
Всичко, което огъвкавява мускули е супер като добавка към силовите и кардио - йога, пилатес, пилатес риформър. Аз не си падам много по пилатеса, че ми е леко като йога, ама не беш, но бих пробвала риформър.

# 18
Скоро в нашия фитнес започват групови тренировки. Една зала с колелета, май е въпросния спининг, обаче това нещо ми изглежда твърде интензивно, а аз не съм никак издръжлива.
Ще има и доста други видове групови тренировки, със сигурност ще пробвам стречинга. Бях ходила веднъж в друга зала, ама нещо след това бях се сванала доста яко, със сигурност не съм изпълнявала упражненията както трябва.
Но ще пробвам и тук задължително.

Това за готвенето на протеина на прах го бях мернала някъде, че не трябва, тук в някоя тема. Но ми мина покрай ушите, не съм се интересувала и го готвя безрасъдно доста често Grinning

п.п. Да не забравя. Добре дошли на новите момичета!

# 19
Ползвате ли изварата като източник на протеин или я избягвате, защото е млечен продукт?

# 20
Да, освен , че е протеин, изварата е и много полезна.

# 21
На мен млечните много не ми понасят. Само кашкавал и високомаслена сметана и то в ограничени количества. За това се принудих да мина на протеин на прах иначе не мога да направя 100г протеин дневно, въпреки че ям само протеини и мазнини.

# 22
  • София
Казвала съм и преди, но ще се повторя - млечните продукти лично за мен нямат място в здравословен начин на живот, особено при жените поради ред причини. Най-основната е, че задържат вода в организма, днешните млечни продукти са изцяло направени от сухо мляко, тоест вътре няма абсолютно нищо полезно, не са качествен източник на протеин, отделно някои хора ги подува и още много други.

С няколко думи - ако искате стегнато дупе и крака без целулит млечните продукти нямат място в диетата ви в дългосрочен план.

Нона, да, спининга е това с колелата и е брутална кардио тренировка.

# 23
  • София
Здравейте, момичета. Отдавна не съм се включвала, но си тренирам и си харесвам доста резултатите. Обаче за последния месец два пъти вече ми се случва да сецна кръста и започвам да се притеснявам. Първия път сецнах, докато си връщах диск 15 кг, макар че знам, че добре си заходих и бях стегнала ядрото, не би трябвало да имам проблем, но ето.. втория път - докато си вършех домакинска работа, рутинно навеждане. На какъв лекар според вас да отида като начало? Болката минава за няколко дни с мазане на охлаждащи кремове.

По темата, всеки ден сутрин употребявам протеин изолат на прах, BioTech USA харесвам, а сега съм на Optimum Nutrition Gold standard и също много ми хареса.

# 24
  • в пералнята
Аз ходя на спининг от година към силовите тренировки. Нося сензор, така че знам, че не скатавам. За тази година си качих максималния пулс от 186 до 203. Почти с 20.
На мен лично ми е много приятно и усещането сред това е все едно летя.
Тренировките в моето студио започват от 6 сутринта и са по 45 минути и ми пасва супер на ежедневието.
В тяло не виждам кой знае каква промяна, но на  настроението ми действа прекрасно и затова продължавам.
След спининг буквално тече вода от мен, никога през живота си не съм се потила толкова.

# 25
Здравейте, момичета. Отдавна не съм се включвала, но си тренирам и си харесвам доста резултатите. Обаче за последния месец два пъти вече ми се случва да сецна кръста и започвам да се притеснявам. Първия път сецнах, докато си връщах диск 15 кг, макар че знам, че добре си заходих и бях стегнала ядрото, не би трябвало да имам проблем, но ето.. втория път - докато си вършех домакинска работа, рутинно навеждане. На какъв лекар според вас да отида като начало? Болката минава за няколко дни с мазане на охлаждащи кремове.

По темата, всеки ден сутрин употребявам протеин изолат на прах, BioTech USA харесвам, а сега съм на Optimum Nutrition Gold standard и също много ми хареса.
[/quote
Добър.вечер! Да дам дъвет за сецване на.кръст...от малка страдам, а години тежка работа по хотелите в чужбина си казаха думата...септември месец сменяхме жилището, и бях толкова уморена, сецната, схваната, че нямах сили да си държа главата и раменете изправени...помолих една позната, да ми направи няколко сеанса Боуен терапия...нямаше нужда от втори сеанс...на другата сутрин се събудих и летях, буквално...пробвайте, дано.ви помогне..никога не бях ходила.на мадаж, или нещо подобно, а липсата на енергия ме докарваше до сълзи. Мислех, че никога няма да имам енергия за ходя изправена по улиците....родителите ми мислеха, че си воъбразявам и психясвам...а тонове багаж минаха през ръцете ми...сега посещавам 3 пъти седмично фитнеса отсреща дори:)...бъдете.здрави!

# 26
При болки в кръста - често става въпрос за някакъв проблем с междудисковото пространство, протрузия на прешлен и в по-сериозен вариант - хернитирал диск. Болката идва вероятно от дразнене на някое нервно коренче, което за няколко дни почивка и обезболяващи се успокоява.
В тези случаи се посещава невролог и вече той преценява дали има нужд от някаква образна диагностика.
В тренировъчен план е добре да се заздравят поясните мускули, за да оказват съпорт и ядрото да е стабилно. Масажи - веднъж на три-четири седмици също е добра практика.

Относно млечните. Извара не ям, защото ми е откровено гадна. Пробвала съм да я овкусявам, замаскирам в различни комбинации - не и не.
Кисело мляко ям всеки ден, за мен то е от супер храните. Не прекалявам с количеството сирене и кашкавал, но и не бих се отказала тотално от тях. Европейците добре понасяме този тип млечни, така че единственото, което ме притеснява са солта и по-високото количество мазнини.
Спирала съм млечните за цяла година - без абсолютно никакво изключение. Не видях особени ползи и ги включих отново в менюто си.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 21:50 от Like_Smoke

# 27
  • София

Не съм лекар, нито имам медицинско образование, но звучи като дискова херния - тя започва така и се възпалява точно така. От нищото. Според мен трябва да внимавате повече като да спрете да се навеждате - а ако се налага, само клякате. Масажи, разтягане, упражнения за коремната стена, за да държи кръста и торса и така. Има доста упражнения в ютюб.

# 28
  • София
Благодаря за съветите, момичета. Направо записвам час за невролог значи. Правех доста упражнения за ядрото, както и такива за прибиране на диастаза след бременността, беше добре, но сега съм ги изоставила точно тях . Ще почна пак да ги правя. И да видим какво ще каже докторът..
Благодаря ви още веднъж!

# 29
Соренда, невролозите и физиотерапевтите правят едни тестове при прегледа. Ако в момента нямаш оплакване, няма да са акуратни, защото целта им е да определят откъде идва болката и накъде прогресира - дали е локална или мигрира към седалище, крак и т.н.
Възможно е да ти назначат директно снимка. При всички положения винаги е добре човек да е информиран за реалното състояние и да го има предвид. Има модерни методики с упражнения, които много помагат - например Мълиган, Макензи.

Общи условия

Активация на акаунт