Как тренирам -28

• 21 009
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ротацията на въглехидрати за мен е един от най-работещите методи. Знаете, че по принцип всеки е индивидуален и различни методики работят при различните хора, докато ротацията е нещо, което работи при всеки, защото непрекъснато изненадваш организма със смяната на количеството, забързва се и обмяната на веществата (тук вече идват и тренировките и кардиото), метаболизма започва да работи. Ротацията се прави с цел изчистване на мазнини и сваляне на тегло като обикновено продължителността й е няколко месеца. Това не е нещо, което се прави непрекъснато и може да бъде приложена по различни начини.

Да кажем, ако в тренировъчни дни приемате повече въглехидрат, а в нетренировъчни по-малко, това също е вид ротация. Както казах по-горе ротацията може да бъде независима от сплита, а може и да бъде според сплита, тоест да се ръководите по това кога тренирате по-големи мускулни групи и правите по-тежки тренировки, съответно в тези дни ще са ви повечето въглехидрати.

Не ме питайте как изчислявам колко, тъй като аз не броя нищо. На усет. Както казах - знам колко ми е максимума с количеството ориз, съответно като съм си определила най-високия грамаж в сурово състояние, в моя случай 100гр. ориз, по това се ориентирам надолу как да ги изчисля. Ако забелязвате, разликата не е голяма 60-80-100, което също е важно.

White_flower_, много зависи от целите и от старта ви. Аз също съм правила нули в началото, когато нямах тази натренираност и трябваше да сваля. Спомням си, че правех 4 дневна ротация, да е било нещо от сорта 0-50-70-100 и после пак завъртах отначало. Някои ги отричат, аз не мога да бъда толкова категорична, работят си и нулите, но не за дълъг период от време. Просто трябва да знаеш как. Съответно в дните с нисък въглехидрат, мазнините и протеина трябва да са повече Simple Smile Ама то не случайно си е цяла наука както се казва. Не е толкова просто и в същото време не е толкова сложно.

Отдавна не правя нули, защото след тази начална точка, за която говоря, натрупах доста мускулна маса, тренирам тежко с доста кг, а към днешна дата и не спя много, работя на две места и тн. и тн. и не мога да си позволя нищо повече от това, което правя в момента Simple Smile

# 631
Да се похваля - взех си най-евтиния кантар на Xiaomi и много му се радвам.

Мазнините, които толкова исках да видя са малко над 20%, доволна съм Grinning

Всъщност всичко е в зелената зона с изключение на
1. muscle mass
2. muscle percentage
3. protein percentage

И това при условие, че ходя на фитнес и тренирам вкъщи. Не ми се мисли какво щеше да бъде без тренировките.

Поне skeletal muscle mass и basal metabolic rate, както и другите ми ги дава добре, доколкото измерванията са точни. Между другото, аз отреди два месеца наистина съм качила около 2-3 кг, не е вода Grinning

Както и да е, сега съм мотивирана да се опитам да кача още 1-2 килограма, ама този път със сигурност мускули, само трябва да реша на кое място ги искам Grinning

# 632
  • София
Нямате си работа, значи! Ще разгледам и аз смарт кантарите. На Шяоми не са скъпи.

# 633
  • Там където
Ох, аз на смарт кантари излизам като по учебник.. Същото е и по лабораторни изследвания. Но реалносттта е друга Simple Smile Огледалце, Огледалце......

# 634
  • Бургас
И аз му се кефя на моя Xiaomi, обаче изобщо нямам идея на какъв принцип работи, т.е как премерва кое мускули, кое вода и кости.

# 635
Аз днес не се стърпях и се премерих на фитнес кантара и резултата за 20 дни е +700гр мускул и мазнините са спаднали на 23,2%, а съм качила само 100гр общо тегло. Направо си ударих гъ*а у тавана Trollface
Вероятно не е толкова точно, но все пак, има значителен прогрес за това време в сравнение с предните месеци. Явно петте дни сесии дават резултат.  
Вече минавам на черните ластици за набиранията на лост. Днес направих 4х8 с лилавите без особена трудност и без почивки за глътка въздух между повторенията и лег пресата е 110кг.

Опитвам се да ям колкото може повече, но е доста трудно, обаче откакто се мъча, резултатите са доста по-добри. Дали е от повечето храна или от повечето тренировки не знам, но няма значение Smiley

# 636
Относно глутеуса, какво мислите за тренажора, върши ли работа?

# 637
Nevermoresleep, браво на теб Grinning

Аз не искам да свалям мазнини, а да кача допълнително малко мускули. Но за това ще трябва да си променя храненето според ММ, с когото се храним много различно. Реших, че ще засилвам ръцете и гърба, а за краката се колебая още дали да мина поне на 30кг, защото както са сега напълно ме устройва и си ме е шубе да не заприличат например на краката на една от любимките в темата за тренировки в домашни условия Caroline Girvan

Да кажа само, че осъзнавам, че съм малко абсурден случай - това да ходиш на фитнес със страх да не качиш много мускули, сакън да не се загрозиш, не е лесна работа Joy

# 638
  • София
Telesilla, и аз съм от твоя отбор. На тренера му казах, че ако стана бичме, спирам. Според него няма как да се случи, че ни тестостерон имам, нито тренирам силово често, нито пък успявам да докарам прилично количество изяден протеин на ден (ако въобще го следя, де).

# 639
Telesilla, и аз съм от твоя отбор. На тренера му казах, че ако стана бичме, спирам. Според него няма как да се случи, че ни тестостерон имам, нито тренирам силово често, нито пък успявам да докарам прилично количество изяден протеин на ден (ако въобще го следя, де).
Прав е, не се притеснявай. Жените, които изглеждат като "бичме" или с видимо око обемна мускулатура, не са станали такива без да искат и изведнъж. Това е напълно целенасочено. Спортувай си за кеф и не го мисли толкова.

# 640
Браво Nevermoresleep - продължавай в същия дух. На мен body fat % ми е 22.3%, но ми дава, че съм over. Също и ми е нисък минералният процент на костите 3,9%/, трябва да се заема с въпроса.
Telesilla - много си хубава и имаш много хубаво тяло, ма основният страх на нас жените във фитнеса е не наедреем допълнително - качвайки големи мускули.

# 641
При мен не е само до обема на мускулите, а и до формата. Обещала съм на ММ да не качвам никакви снимки никога, но ръцете ми в момента имат невероятен релеф, ама без изобщо да влизат в графата масивни. След като почнах да тренирам, те просто промениха формата си, откъм обем много по-малко.

Същото се случи с онова, което се оказа гръден мускул - преди тренировките там абсолютно нищо нямаше, сега изскача над потника и придава атлетична форма. Лятото като съм с нещо, показващо раменете и ръцете, си личи, че съм много тренирана. А това е постигнато с тренировки от време на време, хранене, както ми се яде, всичко за кеф.

При тренировките за краката си усещам, че 25 килограма са ми леки, понякога даже ги засилвам във въздуха от скука. И съм сигурна, че като едното нищо там мога да мина на 35 килограма, а после като се погледна в огледалото, мускулите ще са още по-дефинирани, защото те и сега си имат лек релеф. И ще ми изглеждат грозни.

Просто нещата не опират просто до обем. ММ е с не знам колко пъти по-големи от мен бицепси, корави са като камък и наистина има много сила. Ама моите откъм релеф го бият при все че ММ не е дебел да кажеш, че заради мазнини неговите не се очертават толкова.

# 642
Telesilla, много си ми сладка да те чета и с ръка на сърцето си признавам, че нищо не ти разбирам Grinning Нито как ти изкача гръдният мускул от потника, нито тези 25 кг за крака на каква машина са - предно/задно бедро ли визираш Grinning

# 643
Telesilla, много си ми сладка да те чета и с ръка на сърцето си признавам, че нищо не ти разбирам Grinning Нито как ти изкача гръдният мускул от потника, нито тези 25 кг за крака на каква машина са - предно/задно бедро ли визираш Grinning
Ето тези машини визирам, за второто не намерих гифче

# 644
Струва ми се слушаш мъжа си твърде много.
Те всички твърдят , че не харесват жени с изразени мускули, ама ела да ги видиш как зяпат във фитнеса.
Дай поне да те видим колко ти е изразена мускулатурата, че изпитваш такива опасения.
И поне за мен стягане без растеж на мускула е невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт